3 HURTIGE

Af:

Foto fra LinkedIn

Lintrup & Norgart henter ny partner hos konkurrenten CBRE

Martin Rønne er pr. 1 december tiltrådt som partner hos den københavnske erhvervsmægler Lintrup & Norgart. Det oplyser selskabet. Rønne har de seneste fire år været hos CBRE. Før det var han selvstændig mægler, dog sammen med en partner i firmaet Geisler & Rønne. Han er oprindelig bankuddannet og uddannet ejendomsmægler, valuar og diplomvaluar.

”Belært af min fortid som både selvstændig i mange år, og senest som ansat i en stor international koncern, har jeg savnet den nære energi, der opstår i mindre virksomheder, og den strategiske frihøjde, der medfølger som dedikeret teamplayer og partner. Jeg glæder mig til at blive en del af holdet, for selvom et talent kan åbne en ny dør, skal der et team til sælge eller udleje en ejendom,” udtaler Martin Rønne (billedet).

Hans nye chef, Stig Lintrup, udtaler: ”Martin er det, man med et glimt i øjet kalder fra øverste hylde, og han har stået på blokken i noget tid. Så jeg er både taknemmelig for, at Martin har takket ja til muligheden, men også stolt over, at vi i de seneste måneder har kunnet tiltrække så stærke profiler som Jakob Veino og nu Martin Rønne. Dette vil komme til stor glæde og gavn for vores kunder med nye stærke kompetencer og flere redskaber i værktøjskassen, når opgaverne f.eks. kræver en særlig kreativ tilgang. Dette giver også mulighed for at forfølge et nyt vækstpotentiale for Lintrup & Norgart, hvilket jeg glæder mig til, at vi skal identificere og indfri sammen.”

Lintrup & Norgart har kontorudlejning og flerbrugerhuse som sit speciale. Desuden rådgiver Lintrup & Norgart om udviklingsejendomme og formidler salg af investeringsejendomme og boligudlejningsejendomme.

PR-foto: Marie Hald

Finanstilsynet: Kun små effekter af ny vejledning om ejendomsbelåning

En vejledning fra Finanstilsynet, som blev endelig i april, har i praksis haft den effekt, at penge- og realkreditinstitutterne kan låne mindre til erhvervsejendomme og udviklingsprojekter. I ejendomsbranchen er der bred enighed om, at dette har presset markedspriserne, især på de dyreste ejendomme, og at det har været med til at sætte nybyggeri i stå.

Tilsynet selv ser dog helt anderledes på sagen. Det fremgår af et svar fra erhvervsminister Morten Bødskov til LA’s Lars-Christian Brask (billedet). Holdningen er, at vejledningen kun for alvor ændrer noget for de små institutter. Ministeren citerer Finanstilsynet for følgende bidrag til sit svar:

”Vejledningen om finansiering af udlejningsejendomme og ejendomsprojekter er baseret på Finanstilsynets erfaringer med god praksis i penge- og realkreditinstitutter, særligt i systemisk vigtige finansielle institutter, de såkaldte ”SIFI-institutter”. Disse institutter har en stor del af markedet for finansiering af udlejningsejendomme og ejendomsprojekter. 

Vejledningen vurderes generelt at betyde en uændret adgang til finansiering for ejendomsselskaber og ejendomsprojekter med almindelig risiko. Finanstilsynet vurderer, at vejledningen særligt er relevant for de mindre og mellemstore pengeinstitutter, der i nogle tilfælde ikke har haft dækkende forretningsgange på området i samme omfang som SIFI-institutterne og derfor løber en risiko for at begå nogle af de samme fejl, som visse institutter begik op til finanskrisen i 2008. Finanstilsynet vurderer derfor, at vejledningen ikke har haft væsentligt effekt på udlånet på dette område eller haft væsentlig effekt på byggeaktiviteten af nye boliger eller på energirenoveringer af eksisterende ejendomme.”

Foto: Flickr. / News Oresund

Næsten uændret tomgang i kontorer, men kraftcentre trækker fra

Som omtalt i forrige uge udgivelse ligger kontorejendomme i bunden af favoritlisten for europæiske ejendomsinvestorer. De frygter specielt, at kontorer uden for bykernerne skal blive overflødige, bl.a. på grund af mere hjemmearbejde. Denne frygt synes bekræftet i EjendomDanmarks seneste tomgangsstatistik – dog ikke så meget, at man nødvendigvis ville have bemærket det, hvis man ikke kiggede efter det. Sammenlagt for hele landet var tomgangen i kontorer i oktober 7,1 pct. Det er et fald på 0,1 procentpoint seneste kvartal og 0,5 procentpoint seneste år. Imidlertid er fremgangen ganske ulige fordelt. Over det seneste kvartal er det især tomgangen i Region Sjælland, der er faldet, men her kom den også fra et højt niveau.

Faldende tomgang har man også set i Københavns centrum og Trekantområdet. Til gengæld har der været en stor stigning i tomgangen i Nordsjælland, i Nordjylland og i Midtjylland, undtagen Aarhus, hvor tomgangen kun er steget marginalt. Tilfældigheder kan have en del påvirkning på tallene fra det ene kvartal til det næste. Især i de områder, hvor der ikke er mange kontorejendomme i det hele taget, kan det gøre en stor forskel, hvis en enkelt lejer flytter ind eller ud.

Men ud fra tallene kan man med nogenlunde sikkerhed fastslå, at centrum i de to største byer samt Trekantområderne ikke har mistet deres tiltrækningskraft over for lejerne. Mere overraskende er den positive udvikling i Region Sjælland. Her kan forklarende faktorer dels være, at Ringsted er i fremdrift som erhvervskommune, dels at Novo Nordisk har en stor del af sine aktiviteter i regionen. Medicinalselskabet har måske ikke selv brug for flere kontorpladser uden for hovedsædet i Bagsværd, men det kan være, at mindre virksomheder ser muligheder for at lægge sig i slipstrømmen fra Novos succes.

Foto: Flickr. / News Oresund

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...