NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE

Af:

VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første spadestik til VGP Park Vejle, og til efteråret 2025 slår man dørene op til 22.000 kvm. logistik- og produktionsfaciliteter midt i Trekantsområdet.
Planen er flere erhvervsparker placeret i periferien af landets store byer.

En af Europas største aktører inden for logistik- og produktionsfaciliteter, VGP, er nu klar til at tage første spadestik til VGP Park Vejle, der med sin placering i Trekantområdet udmærker sig strategisk ikke blot i forhold til logistik, men også i forhold til virksomheder, der ønsker at leje sig ind i topmoderne produktionsfaciliteter. ”Mange af vores kolleger i markedet beskæftiger sig udelukkende med logistik, men VGP har lige siden koncernen blev etableret i 1998, også haft fokus på at servicere produktionsvirksomheder. Det er selvfølgelig et koncept, der er mere krævende og mere udfordrende, fordi det handler om mere end blot at udleje en hal med et vist antal porte. Produktionsvirksomheder har jo typisk langt mere individuelle krav, som vi meget gerne vil prøve at opfylde,” siger Kristoffer Stimpel.

Bidrager til lokal erhvervsudvikling
Samtidig ser han dog mulighed for, at VGP i høj grad kan bidrage til den lokale erhvervsudvikling, da produktionsvirksomheder i sagens natur kan tiltrække arbejdskraft udover det rent skattemæssigt være med til at sikre øget kommunale budget i en positiv retning. Og netop lokalkendskab og myndighedsarbejdet er naturligvis udmøntet i et tæt samarbejde med Vejle kommune.

Lokalt kendskab er vigtigt for vores koncept
En del af VGP konceptet er at lokalt kendskab giver den bedste sikkerhed til lejerne. I dag er VGP repræsenteret i 17 lande fordelt over det meste af Europa med mere end 100 parker og råder totalt set og har på koncernbasis en udlejningsprocent på over 99%.
Denne strategi giver mulighed for at servicere virksomheder på paneuropæisk niveau, lige som porteføljen af produktionsfaciliteter og adgang til højteknologi er interessant for mange. VGP Park Vejle er på 175.000 kvm. med mulighed for en fremtidig udvidelse på 100.000 kvm. Nu til sommer går vi i gang med at bygge, og til august tager vi det første spadestik til de 22.000 kvm., vi opfører i første omgang. Det er tanken, at byggeriet skal stå færdigt til næste efterår, og vi har allerede lukket med en lejer for så vidt angår 10.000 kvm., vi er kommet godt fra start,” siger Kristoffer Stimpel. Totalt set er der fokus en betydelig investering på en markant placering i Trekantområdet, som VGP føler sig overbeviste om bliver en succes. ”Vi kan tilbyde et unikt koncept, der er noget ud over det sædvanlige. Ud over installationen af logistik- og produktionsfaciliteter, kan vi nemlig også hjælpe vores lejere, når det gælder om at indfri deres ESG-ambitioner,” forklarer Kristoffer Stimpel.

VGP har stort fokus på klimaftrykket
Vi er midt i en tid, hvor der bliver stillet stadig større krav til virksomhederne, når det gælder bæredygtighed, og qua den nye EU-taksonomi skal større virksomheder leve op til både CSRD-direktivet (Corporate Social Responsibility Directive) samt de deraf følgende krav om ESG-rapportering (Environment, Social, Governance). Dertil kommer skærpede regler, når det gælder Energi- og Klimasyn.
”Mange af vores lejere er drevet af netop ESG-dagsordenen, og da ambitionen for byggeriet i Vejle er at blive guldcertificeret efter DGNB-standarden, kan vi netop give dem en håndsrækning i form af faciliteter, der er moderne, effektive og i alle henseender lever op til dagens energikrav til gavn for klima- og miljøregnskabet,” siger Kristoffer Stimpel. Det er i dag også vigtigt som en virksomheds finansielle redskab. VGP Park Vejle vil tilbyde full-scale løsninger, solceller, ladestandere til biler samt andre højkvalitets tekniske og bæredygtige funktioner i ejendommene.

Langvarigt samarbejde med lejerne
Konceptet taget i betragtning selv, at VGP satser på at langvarigt samarbejde med lejerne, og Kristoffer Stimpel forklarer da også, at hvis man som virksomhed kun er interesseret i at finde en billig lagerhal og et projekt uden kvalitet, så skal man andre veje. Det er ganske enkelt dybt integreret i VGP’s forretningsstrategi, at man ønsker at samarbejde med lejere af et vist niveau, det vil sige lejere, der stiller krav til de faciliteter, de skal leje sig ind i. ”Vi finder den egnede placering, vi indhenter de nødvendige tilladelser, vi bygger og udlejer. Men mindst lige så vigtigt er det, at vi efterfølgende bliver i området som ejer. Vi tænker ikke kun i et hurtigt afkast og den bedst mulige leje. Vi bestræber os virkelig på at sætte et positivt fodaftryk og være med til at styrke den lokale erhvervsudvikling,” slutter Kristoffer Stimpel, idet han tilføjer, at VGP allerede har blikket rettet mod andre danske lokationer herunder især Storkøbenhavn.

Vi kan tilbyde et unikt koncept, der er noget ud over det sædvanlige. Ud over kombinationen af logistik- og produktionsfaciliteter, kan vi nemlig også hjælpe vores lejere, når det gælder om at indfri deres ESG-ambitioner

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN: DEKLARATIONSMEDDELELSER FRA VURDERINGSSTYRELSEN VEDRØRENDE EJENDOMSVURDERINGER KOMMER SNART
Vurderingsstyrelsen udsender inden længe de såkaldte deklarationsmeddelelser, som går forud for de endelige vurderinger af erhvervsejendomme.I...