Sponseret indhold

Ledelsen skal tage sin egen diversitetsmedicin

Af:

For en global lægemiddelvirksomhed som MSD handler diversitet og inklusion om mange elementer; de fysiske omstændigheder og initiativer, men ligeså vigtigt er der de usynlige i form af værdier, holdninger og erfaringer. Og det påhviler ledelsen at hjælpe medarbejderne til at forstå og handle på begreberne.

Nu har jeg været ansat hos MSD gennem en årrække, og jeg mener virkelig at vi ’tager vores egen medicin’ når vi taler om diversitet, lighed og inklusion. Vi har en kultur, som omfavner diversitetstankegangen, og som ønsker at se denne udvikling fortsætte ind i fremtiden. Jeg siger ikke at vi er perfekte, der er stadigvæk arbejde at gøre, men jeg er meget stolt over at være en del af dette. Både hos MSD og i lægemiddelindustrien”, fortæller adm. direktør Catherine Williams, MSD, indledningsvis.

Lokale grupper og ambassadører hjælper på vej
Hos MSD har man etableret en række medarbejderdrevne grupper og ambassadører, som på hver sin måde hjælper med til at udbrede kendskabet til, såvel som formålet med at arbejde med diversitet, ligestilling og inklusion overalt i virksomheden. Og som ikke mindst assisterer ledelsen med at forstå de udfordringer nogle medarbejdergrupper står med i hverdagen – og hvordan de bedst afhjælpes.

”Grupperne er ledet af medarbejdere, ikke ledelsen, og de foretager i årets løb forskellige aktiviteter, blandt andet de aktuelle Pride-aktiviteter. Hele september måned er også internt dedikeret til fokusarrangementer og projekter på området. Det bidrager meget stærkt til at uddanne og oplyse alle vore medarbejdere, men at ledelsen samtidigt ”tager sin egen medicin” og rent faktisk gør hvad vi siger, er naturligvis medvirkende til at fremelske de gode sider i organisationen”, pointerer Catherine Williams.

Inklusion handler om at føle sig tryg
Når man taler diversitet, giver det som oftest bedre mening, hvis man samtidig taler om inklusion. Den herskende forståelse er, at diversitet er resultatet af en bevidst handling, hvorimod inklusion er en følelse hos den inkluderede.

”Jeg mener virkelig at vi skal være målbevidste og strategiske omkring diversitet, lighed og inklusion. Selv om der er forskellige meninger om kvoter til opnåelse af kønsmæssig lighed, kan kvoter være en del af en strategi. Men kvoter er meningsløse med mindre man har en forankret følelse af inklusion – hos alle medarbejdere. Inklusion handler i høj grad om at føle sig så psykologisk tryg på arbejdspladsen, at man tør sige fra og imod og stå ved sin egne holdninger. I MSD arbejder vi meget med at skabe denne psykologiske sikkerhed for medarbejdere. Kan jeg se at nogen ved et møde fx slet ikke bidrager, kan jeg finde på at kontakte vedkommende bagefter for at høre om han eller hun bare er enig – eller om der lå andre ting bag tavsheden. Det er sådanne små tiltag, der ofte gør en stor forskel”, uddyber Catherine Williams.

Ligestilling kommer ikke af sig selv
Når vi i Danmark går rundt og tror at vi har helt styr på ligestilling mellem kønnene – kan vi godt tro om. For ifølge store internationale studier klarer lande som Frankrig og Italien sig langt bedre på den front.

”Jeg læste en rapport fra Ligestillingsrådet om dansk ligestilling, som konkluderede, at mens kvinder generelt er godt repræsenteret i arbejdsstyrken – det ser vi også hos MSD, hvor 64 % af vores arbejdsstyrke er kvinder – så er omkring 30 % af lederstillinger i Danmark besat af kvinder. Vi ser præcis det samme inden for lægemiddelbranchen,” siger Catherine Williams, der derfor slet ikke ser arbejdet med diversitet og inklusion som bragt til ende. 

”Der er stadig masser af arbejde at gøre herhjemme,” siger Catherine, som for nylig selv blev en del af ligestillingsdebatten, da hun som ene kvinde ud af otte personer blev valgt ind i Lif’s (lægemiddelindustriforeningens) bestyrelse. Det skabte nogle reaktioner på sociale medier. Reaktioner som Lif med det samme tog til sig. Fuldt ud klar over værdien af diversitet og inklusion har Lif derfor sammen med sine medlemmer forpligtiget sig til at fremme diversitet og inklusion. ”Det glæder mig, at jeg indirekte kan være med til at sætte ligestilling på dagsordenen flere steder,” afslutter Catherine Williams.

MSD er en global lægemiddelvirksomhed, som blev grundlagt i 1891 i New York, USA af George Merck. I dag tæller koncernen 68.000 ansatte, heraf de 150 i Danmark.

  • I 2018 var 51 % af nyansatte hos MSD kvinder.
  • MSD har etableret en række medarbejderdrevne grupper, der tæller 17.000 medlemmer.
  • I 2018 blev MSD medunderskriver på Paradigm for Parity®, en række førende virksomheder, der har til formål at udjævne kønsmæssige uligheder i erhvervslivet senest i 2030.

Læs mere på www.msd.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...