Sponseret indhold

Tekniske udfordringer kræver skræddersyede løsninger

Løsningen Bolt Check udnytter RFID-teknologi og ultralyd til at måle, med hvilket moment en bolt er spændt.

Af:

I snart 100 år har Hans Følsgaard A/S hjulpet sine kunder med at høste fordelene af den teknologiske udvikling. I dag kræver tekniske udfordringer ofte, at flere forskellige kompetencer sættes sammen for at skabe den ideelle løsning. Hans Følsgaard A/S nærmer sig med hastige skridt 100 år, og teknologien har udviklet sig ikke så lidt, siden el-grossisten Hans Følsgaard stiftede virksomheden i 1922.

Men dengang som nu handler det for Hans Følsgaard A/S om at være sine kunders garant for kompetent teknisk rådgivning og gennemtænkte løsningsforslag. Derfor kalder virksomheden sig også for ”Din TeknikPartner”.

”Når vores kunder står med en teknisk udfordring af den ene eller anden slags, involverer de os, og så stiller vi med det rigtige sæt af kompetencer, som enten løser problemet eller kommer med forskellige forslag til, hvordan problemet kan løses. Det kan vi, fordi vi har utroligt mange tekniske kompetencer i huset. Vi har et bredt hold af mere end 30 teknikere og ingeniører, der alle er specialister på deres område, og som vi sætter sammen på kryds og tværs for at give vores kunder skræddersyede løsninger,” forklarer CEO Bent Madsen.

Fremtidens infrastruktur
For eksempel har en kemiingeniør sammen med en tekniker, der ved alt om, hvordan lys rejser, fundet ud af, hvordan næste generation af fiberkabler kan udvikles. Løsningen har både fokus på kernediameter, bøjeradius og blæselængde, som er vigtig i TCO-sammenhæng. Kommunikation og teleinfrastruktur er en af de brancher, hvor Hans Følsgaard A/S er dybt engageret.

Virksomheden har arbejdet med fiberkabler til FTTH (Fiber To The Home) og telebranchen siden 2006, og forretningen har udviklet sig fra at være leverandør af standardkabler til i dag at være et fiberoptisk kompetencecenter med helt egne unikke designs af fiberoptiske kabler og leverer i dag en lang række både aktive og passive produkter.

Hans Følsgaard er også travlt beskæftiget inden for brancher og udviklingsområder som vedvarende energi (sol og vind), fornyelsen af el-nettet fra transformere til switchgear og power management-systemer til reefer-industrien, så store rederier kan reducere deres strømforbrug på køletransport.

Automatisering øger konkurrencekraften
Inden for Manufacturing Industry understøtter Hans Følsgaard A/S industri 4.0 med en stribe teknologier som for eksempel RFID (Radiofrekvens Identifikation), diverse sensorer, robotter, cobotter og PLC (Programmable Logic Controller), som bruges til automation af produktionsmaskiner.

Hans Følsgaard repræsenterer forende mærker som Turck, Banner Engineering og Mitsubishi, der er en af verdens største producenter af robotter og cobotter.

”Vi har netop lanceret Mitsubishis sidste nye cobot ”Assista”, som allerede er blevet taget rigtig godt imod i markedet,” siger Bent Madsen.

Ifølge Bent Madsen har Corona accelereret trenden i retning af mere lokal produktion, fordi automatisering styrker konkurrencekraften.

”Det ses i stigende grad ikke som en sikker og optimal løsning at få produceret på den anden side af kloden. Der er forstærket fokus på lokal produktion på grund af muligheden for at etablere helt nye produktionsanlæg eller retrofitte eksisterende anlæg og gøre dem mere intelligente med sensorer osv. Det er ikke længere nødvendigvis det billigste at få produceret i Kina eller Mellemøsten. Med teknologiens hjælp har man fået flere nye fordele ved at have R&D og virksomhedens tekniske kompetencer i nærheden af produktionen.”

Styr på vindmøllers bolte
I tæt samarbejde med ingeniørvirksomheden R&D Engineering har Hans Følsgaard A/S udviklet løsningen Bolt Check, som udnytter RFID-teknologi og ultralyd til at måle, med hvilket moment en bolt er spændt. Det giver nye muligheder for at effektivisere vedligeholdelsen og styrke dokumentationen af vindmøller og andre store maskiner, der er udsat for store vibrationer.

”Det koster uforholdsmæssigt store summer i nedetid, teknikertimer og ikke mindst afskrivningen på spændeværktøjer til disse enormt store bolte. Med vores RFID-teknologi kan vi identificere en specifik bolt på en specifik vindmølle. Ved at samle denne nye data op kan vi blive bedre til at forudsige, hvornår produktet skal vedligeholdes. 

Vi er meget spændte på at se effekten af Bolt Check i vindmølleindustrien, for applikationsområderne kan være utallige – for eksempel broer, tunneler og minedrift,” siger Bent Madsen.

FAKTA

Som ’Din TeknikPartner’ sikrer Hans Følsgaard A/S (HF) sine kunder teknisk rådgivning og gennemtænkte løsningsforslag. HF har især fokus på kreativ sparring til design-in løsninger, hvor hele processen fra idé til færdig løsning gennemføres efter bedste praksis og med det mest kosteffektive resultat for øje.

HF samarbejder med nogle af verdens dygtigste producenter, for hvem HF er leverandør af en bred vifte af innovative og markedsledende produkter inden for områder som Automation, Cable & Cable Management, Container, Greentech, Infrastructure, Powertech, Telecom.

Med hovedsæde i Køge har HF to kontorer i Danmark og kontorer i Norge, Tyskland og Kina. Halvdelen af omsætningen er udenfor hjemmemarkederne. De globale kunder spænder fra Brasilien og USA til hele Europa, Kina, Singapore og Australien.

Se mere på www.hf.dk

Med teknologiens hjælp har man fået flere nye fordele ved at have R&D og virksomhedens tekniske kompetencer i nærheden af produktionen

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...