Sponseret indhold

Vælg det bedste fra de bedste

Ruben Kilgast, ansvarlig for industriforretningen Schneider Electric

Af:

Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet, fleksibilitet – og værdiskabelse.

Hos Schneider Electric bruger vi åbne standarder til at øge industriens effektivitet. Ikke alene indebærer det at vores kunder stilles væsentligt mere frit med hensyn til valg af hardware, men da vi samtidig fokuserer på nogle softwaremæssige værktøjer til at sammensætte løsningerne opnås en række yderligere fordele, hvoraf bæredygtighed og besparelser på råvaresiden er to” indleder marketingchef Søren Duvier hos Schneider Electric Danmark A/S.

Åbenhed frem for alt
Automationsbranchen er, muligvis med en vis berettigelse, kendt for en vis grad af konservatisme, hvor fortiden især præges af lukkede systemer uden mulighed for at udveksle data med udstyr fra andre producenter. Når en slutbruger købte systemer fra én leverandør, var man typisk låst til denne. Men det er slut nu – i hvert fald for Schneider Electrics vedkommende, hvor åbenhed og åbne standarder nu er vejen frem.

”Vores svar på en åben platform er softwarecentreret og hardwareagnostisk med EcoStruxure Automation Expert som understøtter IEC61499 for Universal Automation. Det indebærer, at kunden kan udvikle sin applikation ved hjælp af softwaren, og udrulle den over forskellige hardwareplatforme. Og får dermed en langt højere grad af frihed til at vælge hardware – hvis den følger samme åbne standard. Dermed kan vore kunder desuden fokusere mere på innovation og løsninger, som giver værdi til deres applikation, produkt og ønsker” forklarer salgsdirektør Ruben Kilgast hos Schneider Electric Danmark A/S.

Nye profiler bidrager positivt til bundlinjen
I og med at selve udviklingen af nye automationsløsninger foregår ved hjælp af software, får Schneider Electrics kunder mulighed for at tiltrække nye software-profiler til deres medarbejderstab, profiler, der yderligere kan være medvirkende til at forbedre bundlinjeresultatet.

”De nye åbne standarder vil være tiltrækkende at arbejde med for IT-programmører, om end sådanne processer næppe forløber fra dag til dag. Men med dagens generelle globale leveringsproblematik, hvor alle leverandører kæmper med at levere, er fremmende for denne nye måde at arbejde på. For med en åben platform er der mulighed for at source fra mange leverandører” fremhæver Søren Duvier.

Åbne standarder øger innovationen
Med anvendelse at åbne standarder, er man som automationskunde uhyre frit stillet med hensyn til leverandør af hardware – og dermed kan man i langt højere grad tillade sig at arbejde innovativt i forhold til den påtænkte og nødvendige løsning.

”Den traditionelle automationsverden, der er baseret på PLC’er, som arbejde cyklisk, hvorimod den åbne verden er langt mere eventbaseret, hvad der igen giver helt andre og meget spændende muligheder. Grunden til at vi er gået sammen med en række andre virksomheder og universiteter om udvikling af de åbne standarder har været drevet af en efterspørgsel fra slutbrugerne” påpeger Ruben Kilgast.

Tager sin egen medicin
Hos Schneider Electric har man allerede opdateret 100 af sine 200 produktionsfaciliteter til Smart Factories – ikke alene for at tage sin egen medicin, men naturligvis også for selv at høste de økonomiske fordele.

”Nu ved vi, hvad der ligger i den værktøjskasse, som vi tilbyder vore kunder. Vi ved, hvilke værktøjer som bedst muligt kan anvendes i de forskellige situationer, og vi ved hvilke digitale løsninger der fungerer i praksis. Og dermed kan vi bedre hjælpe vore kunder til at opnå de samme forbedringer, øge produktiviteten og spare på råvarerne med henblik på at understøtte en bæredygtig produktion” fastslår Søren Duvier.

mySE er en selvbetjeningsportal, der er lavet til dig, som bestiller direkte fra Schneider Electric. Platformen giver dig muligheden for at tjekke priser, bestille produkter og finde følgende:

  • Komplet online produktkatalog
  • Priser og tilgængelighed i realtid
  • Nem ordreafgivelse
  • Spor statusoplysninger om ordrer og levering
  • Fakturaer og samlet finansiel status

Læs mere på www.se.com

Med åbne standarder bliver det for slutbrugerne muligt at arbejde langt mere innovativt omkring digitalisering, digitale løsninger og skabelse af merværdi

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...
Susanne_Bahne_Hansen_FOTO_Hanne_Loop_1
Er automatisering en trussel mod HK’erne?
Indholdet i klassiske HK-jobs ændrer sig i høj grad med den stigende automatisering og robotisering af arbejdsopgaverne. Spørgsmålet...