Sponseret indhold
Køderstatning baseret på planteproteiner.
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter

Med sit nye agentur på maskiner fra Clextral kan Mespo nu forsyne dansk fødevareindustri med markedets bedste ekstrudere til produktion af kødprodukter baseret på planteproteiner.

Som forbrugere er vi mennesker både kritiske og ensformige. Vi har af klima- og dyrehensyn fået større appetit på veganske produkter, men når det gælder plantebaseret ”kød”, foretrækker vi, at tekstur, udseende, lugt og smag ligner det kød, vi kender. Ellers bliver vi skeptiske. Det har skabt nye produktionsudfordringer for fødevareindustrien, som i disse år omstiller sig til en ny virkelighed med stigende efterspørgsel på plantebaserede alternativer til traditionelle kødprodukter. Det mærker man ikke mindst hos danske Mespo, som er ekspert i maskiner til pulverhåndtering.

Mespo leverer maskiner og komponenter til alle industrier, hvor pulver indgår i produktionen, og med sit nye agentur på maskiner fra franske Clextral er Mespo nu også leveringsdygtig i markedets førende ekstrudere, den komponent som er vital for omdannelsen af plantebaserede proteiner til råvarer og slutprodukter, der præsenterer forbrugerne for plantebaseret kød i en realistisk form helt efter producentens ønske.

Kompliceret proces
”Clextral er en af pionererne inden for ekstrudere til fremstilling af plantebaseret køderstatning. Clextral var den første producent af maskiner til fødevareindustrien, som udviklede en ekstruder med dobbelt snegl. I ekstruderen sker en kompliceret proces, hvor producenten blandt andet både kan varme råvaren op, køle den ned og øge trykket. Med to snegle bliver processen accelereret yderligere, så opholds- og procestiden kommer ned på ét eller halvandet minut. Derudover kan processen styres ganske præcist, så det plantebaserede kød i tekstur og fibre ligner konventionelt kød mest muligt,” forklarer Mespos stifter og direktør Bo Christoffersen.

Maskiner og råvarer
Men Mespo repræsenterer kun maskinerne – eller som Bo Christoffersens partner i den svenske afdeling af Mespo, Anders Fridman, formulerer det: ”Den kvalitet, du får ud af processen, afhænger af kvaliteten af de råvarer, du vælger at bruge, og den forarbejdning, du investerer i dem.”

Og både de helt store fødevareproducenter og små opstartsvirksomheder satser i disse år hårdt på den nye teknologi, som Clextral repræsenterer. ”De store producenter er interesserede i at bevare deres markedspositioner, men samtidig sker meget af den nye udvikling inden for plantebaserede proteiner i fødevareproduktion i opstartsvirksomheder,” siger Anders Fridman.

Tættere på slutkunden
Mespo leverer komponenter, enkeltmaskiner, delløsninger, opgradering af eksisterende anlæg, opstilling, styresystemer og samlede turn-key løsninger, alt sammen inden for området pulverhåndtering. Og med agenturet på Clextral går Mespo et skridt videre mod at kunne hjælpe sine kunder med at levere et plantebaseret produkt til slutkunder.

”Mange af vores kunder i fødevareindustrien producerer halvfabrikata – råvarer og ingredienser som stabilisatorer, smag og farve. Med Clextral er vi gået et skridt videre i kæden, fordi forarbejdningen af plantebaseret protein både retter sig mod B2B- og B2C-kunder,” siger Bo Christoffersen.

Pulverhåndtering til alle industrier
Ekstrudere fra Clextral anvendes hos både fødevare- og nonfood-producenter.Clextral leverer nøglefærdige ekstruderings- og tørrelinjer inden for tre hovedkategorier: Food, Feed og Green (biomas) industrier. Mespos’ kunder nyder godt af Clextrals højteknologiske R&D-center med højtspecialiserede procesingeniører, der har specialviden inden for de specifikke kategorier. Da teknologien konstant udvikler sig, er Clextral dedikeret til løbende at forbedre og opgradere produktionsfaciliteterne hos Mespos kunder.

Udstyr, styring og montage
Ud over levering af maskiner og komponenter består en lige så vigtig del af Mespos arbejde i at yde rådgivning i forbindelse med mulige løsninger for et optimalt produkt flow,  idriftsættelse af løsningen og ikke mindst at uddanne både operatører og teknisk personale i den optimale brug af anlægget.

Mespo henvender sig til alle grene af fødevare-, medicinal- samt kemiindustrien, hvor der håndteres pulverprodukter og granulater, og Mespo tilstræber altid at anvende den nyeste og højeste kvalitet af den tilgængelige teknologi. Mespo leverer til fødevareproducenter i Norden via hovedafdelingen i Danmark og en salgsafdeling i Sverige, som også dækker Norge og Finland.

Mespo leverer maskiner/komponenter til pulverhåndtering i alle brancher, hvor der indgår håndtering, opbevaring, fremføring, sigtning, blanding og dosering af pulvere eller granulater i processen. Det gælder bl.a. brancher som Fødevarer, Konfekture, Farmaceutiske produkter, Kosmetik, Petfood, Kemi, Mineraler og Plast.

Mespo er grundlagt af Bo Christoffersen i 2014, som har mere end 20 års erfaring med teknologi, installation og idriftsættelse i en bred vifte af procestrin inden for pulverhåndtering.

Se mere på www.mespo.dk

MEST LÆSTE