Sponseret indhold

Digitalisering sikrer stabil vandforsyning

AVK International på messe i Elfenbenskysten i februar 2023.

Af:

Digitalisering bruges til at få indsigt i flowet i vandforsyningsnettet både globalt og nationalt. Hos AVK bidrager de både med ventiler, der mindsker vandspild samt intelligent overvågning af vandforsyningen, så vandet når ud til forbrugerne både i ind- og udland.

I Danmark forsvinder omkring 5-7% af drikkevandet i vandforsyningen, hvilket er lavt i forhold til udlandet, hvor tallet i EU er omkring 20%. Vand er en kostbar ressource og set i lyset af, ambitionen om bæredygtig omstilling og visionen om at leve op til FN’s Verdensmål, skal vandtabet begrænses.

”Vi bidrager både med at digitalisere vandforsyningerne samt højkvalitetsprodukter, der holder i mange år. Vi har fx lanceret en ventil, der er designet til at kunne holde 100 år uden at skulle skiftes. På den måde kan vi være med til at bidrage til bæredygtigheden og en stabil vandforsyning, fordi produkterne ikke skal skiftes hele tiden,” forklarer Michael Ramlau Hansen, Public Affairs, AVK.

AVK tilbyder Smart Water Solutions, der styrker digitaliseringen af vandsektoren og holder skarpt øje med, hvad der sker i forsyningsnetværket. Alle AVK Smart Water IoT-sensorer er med den trådløse IoT-teknologi NB-IoT, og løsningen gør det muligt at optimere driften af forsyningsnettet ved at spare ressourcer, reducere vandspild og optimere planlægnings- og driftsaktiviteter.

”Ved at monitorere, overvåge og indsamle data kan man se, hvad der sker i ledningsnettet, følge flowet og derved finde ud af, hvor vandet spildes. Vi bruger teknologien i den danske vandsektor, men også globalt.”

IoT sensorer kan med fordel bruges i forbindelse med sektionering af distributionsnettet

Stabile vandforsyninger i Afrika
Både fra den danske regering og international side er der et stort fokus på fremtidens vand. AVK, der har etableret et kontor i Elfenbenskysten, arbejder lige nu i flere afrikanske lande som Mauretanien, Senegal og Algeriet. Blikket er også vendt mod Etiopien, Nigeria, Ghana og Kenya, som alle har udfordringer med vandforsyningen.

”Udfordringen i Afrika – som i mange andre lande – er, at folk flytter fra land til by. En af årsagerne er manglen på vand, der gør det svært at opretholde gode leveforhold på landet med dyrkning af afgrøder og pasning af husdyr,” forklarer Michael Ramlau Hansen.

Løsningerne, som AVK har med til Afrika, er i første omgang primært ventiler og tilbehør til etablering og udskiftning af distributionsnettet og rensningsanlæg samt løsninger til reparation af lækager, men der er også stor interesse for løsninger til både trykstyring og digitalisering.

Kirgisistan med på vandkortet
Det er ikke kun i de afrikanske lande, at AVK bidrager med rent vand:

”Vi er på vej til Kirgisistan i forbindelse med et projekt, som landets miljøministerium har taget initiativ til, og som går på at etablere en best-practise vandforsyning i nogle få udvalgte byer. De fem STAN lande efterspørger løsninger, og her kan Kirgisistan blive et potentielt fyrtårn,” siger Michael Ramlau Hansen.

I Kirgisistan er det kun 35% af alle husstande, som er tilsluttet kloaknetværk, og i mange landsbyer mangler de rent drikkevand. Så det er centralt at sikre, at der ikke er lækager i netværket. Projektet passer desuden godt sammen med UNICEFs WASH-projekt, der stiler efter rent vand til børnene, så de ikke bliver syge og heller ikke skal bruge tid på at hente vand, men kan gå i skole i stedet.”Vi tror på, at fremtidens vand er baseret på grundvand, og vi støtter op om Verdensbankens rapport om, at grundvand er den billigste og mest bæredygtig måde at sikre drikkevand globalt. I Danmark har vi teknologierne til at lokalisere vandet. Hos AVK kan vi være med til at sikre distributionsnetværket. Der er også et stort potentiale i at udnytte spildevand fx energien i slammet. På sigt tror vi på, at den cirkulære proces vil føre til en energineutral infrastruktur for vand.

Danmark som vækstmotor
AVK er medlem af Water Valley Denmark, der er vækstmotoren i den danske vandsektor. Water Valley Denmark støtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling og sigte mod at skabe flere arbejdspladser inden for vandsektoren. Endelig er det målet at fordoble eksporten fra 20 til 40 mia. kr. frem mod 2030.

AVK er global markedsleder inden for ventiler og brandhaner. AVK Danmark A/S er en division i AVK International A/S, som er en del af AVK-koncernen. AVK-koncernen er familieejet og har hovedsæde i Skovby/Galten nær Aarhus. Koncernen består af mere end 100 produktions- og salgsselskaber på verdensplan og beskæftiger +4.800 medarbejdere.

Læs mere på www.avkventiler.dk

Vi bidrager både med at digitalisere vandforsyningerne samt højkvalitetsprodukter, der holder i mange år. Vi har fx lanceret en ventil, der er designet til at kunne holde 100 år uden at skulle skiftes.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Nikolaj 3
Den lykkelige forbandelse, der hviler over Nikolaj Plads

Læs også

Jacob_13_HIGH-vand-byggeri
E-mobilitet og PtX bliver hjørnestenene i omstillingen af transporten
Transportens grønne omstilling er afgørende for at nå Danmarks klimaambitioner. Der har været flere bud på alternativer til de fossile...
Produktbillede 1
Avanceret batteri- og ladeteknologi til de danske elbiler
Den danske virksomhed Nerve Smart Systems står bag en avanceret og intelligent batteriteknologi, som gør det muligt at placere firmaets...
sign
Fremtidens mobilitet er delt
I en tid, hvor flere og flere mennesker flytter ind til de større byer og vi anskaffer os flere og flere biler, udvikler mobilitetsbegrebet...