Sponseret indhold

Skrevet af; Louise Johansson, Head of Operations, Academic Work Danmark


I dag står vi over for den største kompetencemangel i moderne tid. Ifølge en undersøgelse foretaget af McKinsey Global Institute vil 375 millioner være nødsaget til skifte erhverv eller erhverve nye kompetencer inden 2030. Udfordringen er i dag, at mange virksomheder ikke holder trit med dagens hastige teknologiudvikling. Derfor skal de sikre sig, at de har de rette kompetencer for at fremtidssikre deres forretning. Samtidig skal virksomheder sørge for, at der bliver skabt større diversitet i branchen. Men hvordan?   

For at imødekomme fremtidens behov, er der behov for nye løsninger og medarbejdere, der kan forny, udvikle og adoptere den nye teknologi. Vi vil gerne være med til at løse dette problem! I 2015 startede vi Academic Work Academy i Norden med formålet om at udfordre traditionelle måder at rekruttere og uddanne på. Det gør vi gennem skræddersyede programmer inden for IT og tech, der er tilpasset vores kunders behov. 

Deltagerne i vores Academy-programmer bliver færdiguddannet på 12 uger gennem læringsformen Accelerated Learning – her er fokus på praktisk læring i højt tempo. Forskning viser, er det er den mest effektive uddannelsesmetode, når man ønsker et nyt erhverv. Efter endt uddannelse bliver kandidaten ansat som konsulent i Academic Work, og de får muligheden for at komme ud og få praktisk erfaring som konsulent hos en af vores kunder. De forsyner kunden med deres drivkraft og deres nye kompetencer og skaber masser af værdi for virksomheden. Efter et år har man som kunde muligheden for at rekruttere konsulenten til at blive en fast intern medarbejder. Med vores Academy-model får du en risikofri og effektiv vej til at sikre din virksomhed med opdateret kompetencer! 

En helt unik rekrutteringsproces 
Når vi skal rekruttere deltagere til vores Academy-programmer, tager vi udgangspunkt i en kompetencebaseret rekrutteringsproces, hvor du som kunde er med til at bestemme, hvilke personlige egenskaber og faglige kompetencer, der er vigtige for din virksomhed eller et projekt, hvor I har mangel på kompetencer. En vigtig del af vores rekrutteringsproces, er at kandidater skal gennemgå både interviews og en personlighedstest og kognitiv test for at sikre, at de har de rette forudsætninger og motivationen for at gennemføre uddannelsen. 

Gennem et Academy-program optager vi et begrænset antal deltagere. De opnår kompetencer, der ikke er dækket af en traditionel uddannelse for at imødekomme efterspørgslen. Udover manglen på de rette tech-kompetencer, er der også en stigende efterspørgsel efter kandidater med bløde kompetencer. Vi tror på, at bløde værdier og gode resultater går hånd i hånd. 

Vores rekrutteringsproces er det, der gør os unikke, da den åbner op for diversitet. Vi vælger vores deltagere ud fra deres ambitioner, potentiale og personlighed, og ikke ud fra deres hårde kompetencer. Vi ved, hvor vigtigt det er at få flere kvinder ind i IT- og tech-branchen, og 53% af de danske Academy-konsulenter er kvindelige deltagere. 

Sådan fremtidssikrer vi dagens virksomheder 
Vores koncept fungerer! Siden starten i 2015 har 3.000 konsulenter dimitteret gennem Academys programmer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Finland. Vi tror på, at ved at få flere kvinder ind i IT- og tech-branchen og dermed skabe større diversitet, gør, at der bliver skabt et mere innovativt og sundt arbejdsmiljø. Hvis du som læser lige nu går med tanken om at få flere kvinder ind i tech, eller selv går med tanken om at skifte karriere, så bliv en del af vores Academy-rejse! 

Academic Work er et rekrutterings- og vikarbureau. Målgruppen er young professionals - studerende og akademikere i begyndelsen af deres karriere. Academic Work startede med, at tre studerende fik en forretningsidé. Nu er Academic Work en international virksomhed, hvor young professionals starter deres karriere hver dag.

Læs mere på: www.academicwork.dk

MEST LÆSTE