Sponseret indhold

Vi vil gerne ansætte flere kvinder

Carina i varehus--

Af:

Magnus Granqvist har siden 2014 siddet som HR-chef i Elgiganten. Før da har han både fungeret som varehuschef og kundecenterchef. Magnus kender derfor virksomheden og kulturen rigtig godt. Han fortæller: ”Elgiganten har haft fokus på diversitet i en længere periode, heriblandt fordelingen mellem kvinder og mænd. Vi ser arbejdet med at skabe en alsidig arbejdsplads, der rummer og favner alle typer, som en fælles opgave og ikke blot en HR-disciplin.” 

Fokus på diversitet – fordi det er det rigtige at gøre
Magnus fortæller om den måde, Elgiganten anskuer diversitet på: ”Overordnet set stræber vi efter at sikre en balance mellem alder, køn og kulturel baggrund. Ikke nødvendigvis fordi vi har nedskrevne mål for dette, faktisk mere fordi det er det rigtige at gøre. Diversitet bidrager nemlig – blandt mange andre ting – til at skabe et inkluderende arbejdsmiljø. Noget som kommer hele forretningen til gode.”

På trods af et klart fokus på at skabe en rummelig og inkluderende kultur, ønsker Elgiganten stadig at ansætte flere kvinder. Magnus forklarer: ”faktisk er vi begyndt at arbejde på flere tiltag, som skal gøre os bedre i stand til at tiltrække kvinder – og vi skal nok nå derhen, hvor vi gerne vil. Men der er et stykke vej endnu, før vi kan sige, at vi er lykkedes.”  

Kvinder kan det samme som mænd 
Om hvorvidt der eksisterer en decideret ’mangel på kvinder’ i Tech-branchen, siger Magnus: ”kvinder og mænd kan nøjagtigt det samme, så hvorfor ikke ansætte flere kvinder, når nu vægtskålen stadig tipper til mændenes side i branchen? Vi ville kun være glade for at kunne ansætte flere dygtige kvinder, men sandt at sige, mangler vi tilstrækkeligt med kvindelige ansøgere.” 

Ud over at Elgiganten har en kultur med plads til alle, højt til loftet og et stærkt sammenhold, så er også udvikling og træning stærke elementer i virksomhedskulturen. Noget som Magnus håber, kan være med til at tiltrække flere kvindelige ansøgere: ”Faktisk tilbyder vi både løbende træning, mentorprogrammer og ledelsestræning. Vi forventer ikke af vores medarbejdere, at de kan alt fra første arbejdsdag. Og derfor skal man som ansøger til en stilling i Elgiganten heller ikke lade sig afskrække. Vi hjælper alle nye medarbejdere, kvinder såvel som mænd, unge såvel som ældre, godt på plads og med den nødvendige træning – også på sigt, hvis man vil noget mere eller andet f.eks. være leder i Elgiganten.”

Hvis du har interessen, så bare spring ud i det

Carina Brostrup Poulsen har ikke altid arbejdet i Tech-branchen og kom først til Elgiganten for et år siden i 2020. Før da arbejdede hun 15 år i Dansk Supermarked og herefter som regionschef i Sportmaster. Den manglende Tech-erfaring stoppede hende dog ikke i at forfølge en mulighed for en stilling som varehuschef i Elgiganten: ”Jobbet lød virkelig spændende og derfor var min manglende erfaring indenfor Tech ikke noget, jeg tænkte over. Om man fx er regionschef for flere butikker, eller varehuschef for et stort varehus er ikke langt fra hinanden,” fortæller Carina. 

En branche præget af stærkt netværk, sammenhold og udvikling
Tech-branchen er noget helt særligt og det skal opleves, mener Carina: ”Det er egentlig en ret lille verden, hvor alle kender alle, lige meget om man arbejder i Elgiganten eller hos en konkurrent. Man får derfor et ret stort netværk. Samtidig kan jeg se, at når man først er landet i denne branche, så er der rigtig mange, der bliver hængende – i mange år. Jeg tror det skyldes det stærke faglige og sociale sammenhold og de mange udviklingsmuligheder man løbende bliver præsenteret for.”  

Forvent ikke, at du kan alt på din første arbejdsdag
Carina har et godt råd til andre kvinder, som er nysgerrige eller ligefrem har en passion for Tech: ”Hvis du har interessen, så er det bare at springe ud i det. Hvis du VIL, så er der ikke noget, der skal stoppe dig. Når vi ansætter nye medarbejdere, om det er kvinder eller mænd, så forventer vi aldrig, at de kan deres job 100% fra første dag. Som i ethvert andet nyt job er der en masse at lære og her står vi klar med træning og udvikling.” Carina afslutter: ”Hvis du elsker at have med mennesker at gøre, vil have en masse skønne kollegaer, trives i en travl og omskiftelig hverdag og elsker alle de nye gadgets, så er det denne vej du skal søge.”

Flere kvinder ønskes
Før Carina startede i Elgiganten, gjorde hun sig et par overvejelser: ”Jeg må indrømme, at jeg var lidt usikker omkring, hvordan det ville blive at være den eneste kvinde i flokken af 38 varehuschefer. Men jeg må sige, at som jeg kom i gang, blev jeg bare en del af flokken og indgik i gruppen som enhver anden. Og så hjalp det at huske mig selv på, at jeg havde fået jobbet, fordi jeg var den mest kvalificerede og havde det, der skulle til.” Selvom Carina langt fra er ene kvinde i Elgiganten, så håber hun alligevel, at flere får interesse for Tech-branchen: 

”Jeg håber at vi som branche lykkes med at tiltrække flere kvinder. Vi har nogle kvaliteter, som vil kunne gavne – ikke kun på fx ledelsesniveau eller bag kassen, men i alle forretningsled.” 

Selvfølgelig kan kvinder sælge barbermaskiner

Shakira Refer startede som elev i Elgiganten sidste år men var i første omgang ikke særlig opmærksom på uddannelsesmulighederne i hverken Elgiganten eller branchen. Ikke før hun på en karrieredag på sin handelsskole mødte to medarbejdere fra Elgiganten: ”Jeg blev mødt af nogle glade og imødekommende mennesker. De skabte en behagelig stemning og virkede for mig som nogle rigtig gode rollemodeller. Faktisk kan man godt sige, at karrieredagen gav mig et skub i den rigtige retning. Før da var Tech-branchen ikke min førsteprioritet, men jeg så det som en stor mulighed for at udvikle mig” fortæller Shakira.

Kvinder kan sagtens sælge barbermaskiner
Selvom det at være kvinde i en – traditionelt set – mandepræget branche, så er det ikke noget Shakira tænker over. Men man kan blive mødt af udfordringer: 

”Når jeg står ved barbermaskinerne og gerne vil hjælpe, så hænder det, at jeg bliver mødt med spørgsmål om, hvorvidt jeg ved noget om produktet. Men selvfølgelig gør jeg det. Det er jo en del af min uddannelse. I sådan en situation synes jeg, det er fedt at vise, at jeg kan hjælpe – for hvorfor skulle jeg ikke kunne det,” siger Shakira.   

Vi er alle forskellige og derfor har vi mulighed for at hjælpe hinanden på kryds og tværs. Derfor kan jeg kun anbefale andre kvinder at tage chancen og hoppe ud i det

Tro på dig selv
Shakira har ikke fortrudt sit valg af elevplads, for hun trives rigtig godt i Elgiganten:  ”Arbejdsmiljøet i Elgiganten er rigtig godt. Vi er alle forskellige og derfor har vi mulighed for at hjælpe hinanden på kryds og tværs. Derfor kan jeg kun anbefale andre kvinder at tage chancen og hoppe ud i det. Jeg garanterer, at de vil blive positivt overrasket. Man skal bare tro på sig selv og vide, at det man gør, er det rigtige.”

Shakira afslutter med en tanke på, hvordan flere kvinder kan få øjnene op for branchen: ”Skal flere kvinder have øjnene op for de mange muligheder, der findes i Elgiganten og i branchen generelt, så har vi brug for flere kvindelige forbilleder. Jeg tror, at kvinder får lysten til at prøve sig selv af, når de ser, at andre kan og tør.” 

Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevareprodukter i hjemmeelektronik og hårde hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt pa 38 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten planlægger at åbne 8-10 nye varehuse i løbet af de næste 2-3 år. Allerede nu ligger det fast, at der åbner nye varehuse i både Fredericia, Ringsted, Rønne og Kalundborg.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen med i alt 414 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden.

Læs mere på www.elgiganten.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...