Sponseret indhold

Rummelig kultur og sunde værdier tiltrækker ambitiøse kvinder

Tina Bodin, HR-direktør i softwarevirksomheden EG

Af:

Det er ikke storstilede diversitetsprogrammer, men daglig pleje af kultur og værdier præget af rummelighed, fleksibilitet, samarbejde og meningsfyldt arbejde, der har givet softwarevirksomheden EG flere kvinder og højere anciennitet blandt medarbejderne end i IT-branchen generelt.

For Tina Bodin, som er HR-direktør i softwarevirksomheden EG, er det vigtigt også at være en rollemodel for sine kolleger.

”Jeg henter eller bringer min datter hver dag, og jeg rider ca. fire gange om ugen. Mine kollegaer kan se, at jeg i min position som HR-direktør både kan have et familieliv og en hobby ved siden af mit arbejde. Det gør mig ikke mindre ambitiøs, men det giver mig et bedre liv, gør mig til en bedre kollega og leder, og det tror jeg er værdier, som tiltrækker og holder på ambitiøse kvinder,” siger Tina Bodin.

Kultur og værdier
I IT-branchen som helhed er 26 procent af medarbejderne kvinder. I EG er 35 procent kvinder. Også EG’s gennemsnitlige anciennitet på otte år er i den høje ende for IT-branchen. Tina Bodin har selv været i EG i 21 år – heraf 17 år som HR-direktør. Men det er ikke ambitiøse diversitetsprogrammer, der har bragt EG så langt. ”Over tid har vi i EG opbygget en kultur, hvor forskellighed, rummelighed, samarbejde og inklusion er vigtige værdier. Vi har ikke en håndfuld globale corporate programmer, som målrettet arbejder på at få flere kvinder ind i vores virksomhed. Vi ønsker helt klart flere kvinder i EG og tech-branchen generelt, men vores fokus har været på at skabe en stærk kultur, og det kan vi se virker. Vi arbejder hele tiden med vores kultur og værdier, og en sund kultur skabes ikke på nogle måneder ud fra tal fra en rapport. Den er hele tiden under udvikling og forhandling.”

Handling bag ordene
Men kultur og værdier, der tiltrækker kvinder, skaber ikke sig selv. ”Det kræver, at vi i ledelsen sætter handling bag vores idéer og skåltaler. I EG er vi konstant under forandring. Vi vækster, opkøber og frasælger virksomheder. I en sådan situation er vores kultur og værdier vigtigere end nogensinde. For at hjælpe os selv med at holde fokus på hinanden og vores fælles mål, skal vi skabe en arbejdsplads, hvor vi nemmere kan byde nye kolleger velkommen, så de hurtigere kan trives og skabe resultater,” siger Tina Bodin.

Diversitet avler diversitet
Det er hendes og EG’s erfaring, at jo flere forskelligheder arbejdspladsen kan rumme – jo flere idéer bliver der skabt.

”Diversitet avler diversitet og skaber større arbejdsglæde. I en af vores divisioner har vi 42 procent kvinder i de produktive led samt en stor repræsentation af kvinder i ledelsen. Her har vi set, hvordan forskellighederne spiller hinanden bedre på en meget frugtbar måde. Som tech-virksomhed vil vi jo gerne have et stærkt udviklings- og idémiljø, og det giver os en styrke at have forskellighed i organisationen. Vi har en stærk samarbejdskultur og meget få eller ingen spidse albuer. Det er min antagelse, at mange kvinder foretrækker en kultur, hvor vi hjælper hinanden frem for at køre sololøb for egen vinding. Hos os trumfer samarbejdet individualisten.”

Høje ambitioner – fleksible rammer
Fleksibilitet er en afgørende faktor for mange kvinder, mener hun. ”Vi har høje forventninger til hinanden i EG, men rammerne til at indfri dem er fleksible. Blandt andet tror jeg, at fleksibilitet er afgørende for mange mødre, herunder mig selv, som både er ambitiøse med deres arbejde, men også lægger vægt på at være der for deres børn. Det tiltrækker kvinder – og mænd – at de kan skabe et arbejdsliv, der passer til det sted, de er i livet, og at der også er plads til, at deres behov kan ændre sig, i takt med at livet udvikler sig.”

EG var tidligt ude i corona-epidemien og besluttede en remote working policy, som nu bliver implementeret. Dem, der ønsker det, kan få etableret hjemmearbejdsplads med IT og de rette kontormøbler. 

”I tech-branchen har vi en unik mulighed for at arbejde fleksibelt – eksempelvis i form af remote working. Det synes jeg, at vi generelt skal slå mere på i tech-branchen. Mange andre brancher kan ikke tilbyde deres ansatte den samme fleksibilitet.”

Arbejde og IT med mening
Stadig flere professionelle er bevidste om værdien i, at deres arbejde er meningsfuldt, og ifølge Tina Bodin har tech-branchen gode kort på hånden i den forbindelse, fordi mange tech-løsninger netop bliver udviklet med et højere formål.

Det er i hvert fald tilfældet i EG, vis løsninger hver dag hjælper mennesker i både den private og offentlige sektor på mange måder. 

”I dag ser vi især de unge mennesker efterspørge mening og purpose af virksomhederne. De vil gerne gøre en forskel, og jeg tror, at mange kvinder er drevet af det samme ønske om at beskæftige sig med noget, der er meningsfuldt, og ikke kun teknologi for teknologiens egen skyld. Vi har udviklet en lang række løsninger, der gør en samfundsmæssig forskel, og det er noget, medarbejderne kan relatere til. For eksempel laver vi løsninger til sundhedsvæsenet, bosteder og andre institutioner, hvor mennesker kan have det svært. Medarbejderne er bevidste om, at de bidrager til produkter, der hjælper mennesker i den anden ende, og det tror jeg er en motivationsfaktor.”

Fire gode råd fra EG til en kultur, som også tiltrækker kvinder:

1) Plads til alle og rummelighed overfor dem,
der er anderledes end dig.

2) Fleksibilitet i arbejdet og i livet.

3) Samarbejdet trumfer individualisten.

4) Skab mening med arbejdet og vis, at teknologi
kan gøre en forskel for mennesker.

EG er en af Nordens førende softwarevirksomheder, der udvikler og leverer software til såvel offentlige som private kunder.

Se mere på www.eg.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...