Sponseret indhold
Morten Holm Gregersen, direktør og stifter
John_1.1
John Talchow, direktør og stifter

For ganske få år siden var det en dyr fornøjelse for virksomhederne at få de rigtige og mest effektive IT- og cybersikkerhedsløsninger, sådan er det ikke længere. Hos CyberNordic har de specialiseret sig i at skære IT-sikkerhed ind til benet, så løsningerne er enkle, effektive og økonomisk fordelagtige for virksomhederne. CyberNordic har udarbejdet en enkel sikkerhedstest, der er gratis for virksomhederne, så de kan teste virksomhedens sikkerhedsniveau. Få en gratis test af virksomhedens IT-sikkerhed her. 

Cyberangreb på virksomheder er blevet hverdag. For eksempel steg antallet af uønskede e-mails – phishing – med 41% fra 2021 til 2022. EU-sikkerhedsdirektiver som GDPR, DORA og den kommende NIS2 skærper yderligere kravene til virksomhedernes IT- og cybersikkerhed, det er helt centralt, at kunder og samarbejdspartnere kan stole på, at driften er stabil, data og information er beskyttet og sikret.  

Udfordringen for mange virksomheder – især de små og mellemstore – er at finde vej til de IT-sikkerhedsløsninger, der er til at betale og samtidig yder den ønskede sikkerhed for virksomhederne. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at 40 procent af de små og mellemstore virksomheder har for lav digital sikkerhed.

”Vi vil gerne være med til at hæve barren for IT-sikkerhed hos virksomhederne – store som små – uden det behøver at være besværligt eller at koste en formue,” siger John Talchow, direktør og stifter, CyberNordic, og han uddyber:

”Faktisk er det let at finde en stribe gratis værktøjer på nettet; Hackerstop og de syv sikkerhedsanbefalinger er gode eksempler på gratis værktøjer til mindre virksomheder. Så i stedet for at virksomhederne går ud og outsourcer, køber dyre konsulenttimer og et hav af licenser, bør de i stedet investere i den basale IT-sikkerhed, de har behov for. For virksomhederne handler det i første omgang om at kigge indad på egne risici og behov og få fundamentet på plads.”

IT-sikkerhed som konkurrenceparameter
IT-sikkerhed skal være enkelt og til at forstå for virksomhederne. Det mantra var netop en af hjørnestenene, da John Talchow og Morten Holm Gregersen begge med mange års erfaring i IT-branchen – i både ind- og udland – etablerede CyberNordic i 2020. 

”Virksomhederne kan vende det til deres fordel og et konkurrenceparameter at have styr på sikkerheden. IT-sikkerhed skal jo først og fremmest beskytte kerneforretningen, men det handler også om, at virksomhederne kan vise og dokumentere, at de har orden i butikken. For mange virksomheder kan det dog være svært og uoverskueligt at komme i gang. Det vil vi gerne gøre op med og levere gennemskuelige løsninger,” forklarer Morten Holm Gregersen, direktør og stifter, CyberNordic.

Kom godt i gang
Det behøver ikke at være svært at komme i gang med IT-sikkerheden. Hos CyberNordic har de blandt andet udviklet en gratis sikkerhedstest, der primært er målrettet mod de små og mellemstore virksomheder. Testen, der er helt gratis og findes på www.cybernordic.dk tager ca. 15 min. at besvare og består af 14 spørgsmål. Virksomhederne modtager herefter en rapport med en sikkerhedsscore og anbefalinger til forbedringer. 

”IT-sikkerhed handler om at skære ind til benet og slippe for det overflødige fedt. Vi ved af erfaring, at SMV’er ikke behøver samme omfang af it-løsninger som de store virksomheder,” forklarer John Talchow og uddyber:

”Løsningerne består af det helt essentielle, hvor vi overvåger virksomhedernes computere og servere og giver besked, hvis der er noget, som skal gøres; samt hvad der skal gøres. Vi holder ikke blot øje med, om alarmen går, men ser også hvad der faktisk sker og holder øje med, om der skulle være cyberkriminelle, som har øje på virksomheden. På den måde kan vi sammen forebygge angrebene, hvilket er billigere end at behandle, når først skaden er sket.”

Så begynd sikkerhedsrejsen, og tag testen på www.cybernordic.dk 

CyberNordic arbejder for at gøre IT- og cybersikkerhed forståeligt og tilgængeligt for alle virksomheder - uanset størrelse. Vi løfter virksomhedernes og deres medarbejderes bevidsthed om og fokus på IT- og cybersikkerhed. 

www.cybernordic.dk

MEST LÆSTE