Sponseret indhold

It er absolut for kvinder

Mette Jensen, managing specialist t.v., Anne Kraght Head of Strategic Alliances t.h.

Af:

Hos twoday, der er en international leverandør af it-systemer til virksomheder, er det en helt naturlig del af hverdagen at tiltrække kvindelige talenter og skabe et inkluderende miljø, som er katalysator for fremtidens bæredygtige og innovative it-løsninger.

Hos twoday er de ikke et øjeblik i tvivl om, at it absolut er for kvinder.

“Historisk set har it været et mandsdomineret fag, men det nylige optag af kvinder på it-uddannelser i Danmark viser heldigvis, at der sket meget på den front. Netop her i twoday, hvor vi lever af at udvikle skræddersyede it-løsninger, stiller vi os meget stærkere i markedet med teams bestående at både kvinder og mænd,” fortæller Stine Fritsdal, der er forretningsdirektør i twoday.

Fokus på det enkelte menneske
Twoday, der hjælper mere end 8.000 kunder med at skabe it-løsninger, er meget bevidste om at levere skræddersyede løsninger til mennesker skabt af mennesker. Derfor er diversiteten helt central, for jo mere diversitet i teamet jo bedre og mere holdbare løsninger. Virksomheden er drevet af digital transformation, præcist som de offentlige og private kunder, de servicerer.

Selv om man i twoday må erkende, at der stadig er et overtal af mænd i ledelserne i de syv søsterselskaber, som udgør twoday Denmark med i alt 1.000 medarbejdere i Danmark, arbejder de målrettet med inklusion og diversitet på flere niveauer end blot køn. Twoday arbejder strategisk med work life balance, der skaber fleksibilitet og appellerer bredt til medarbejderne. Det enkelte menneske skal have plads, for så opstår de bedste løsninger. Derfor finder du heller ikke ti ens profiler, der sidder og koder.

Stor fleksibilitet i hverdagen
I twoday kapacity, et af de syv søsterselskaber i Danmark under twoday paraplyen, møder vi Anne Kraght Head of Strategic Alliances.

”Som alenemor til to sætter jeg stor pris på fleksibiliteten på min arbejdsplads. Her er højt til loftet, og der er bestemt plads til flere forskellige måder at levere værdi på.”

Anne Kraght uddyber: ”Jeg har været i it-branchen i mange år, hvor jeg har fulgt kønsdebatten tæt. Jeg synes, vi er landet et godt sted på min arbejdsplads. Vi har stadig plads til flere kvinder her hos os, men vi er på vej i den rigtige retning. Glasloftet og saunaklubben eksisterer dog stadig i branchen – og det er vigtigt, at vi blandt andet holder fokus på at få mere diversitet i ledelser.”

Diversitet skal begynde på uddannelserne
Anne Kraght peger på, at der stadig skal gøres mere for at skabe diversitet på it-uddannelserne. Selv om andelen af kvinder er stigende, er der stadig et stykke vej til ligestillingen:

”Vi taber så mange kompetente kvinder på uddannelserne, og det er et problem. Det er sjældent kvinder søger de helt tunge tekniske stillinger. Jeg tror, det handler om, at vi i branchen skal blive bedre til at vise, at der er plads til alle uanset, hvor de er i livet. Hos twoday arbejder vi netop med det hele menneske, hvor der er fleksibilitet og plads til at have et familieliv. Jeg vil ønske flere arbejdspladser tænkte på samme måde.”

Plads til at være sig selv
Hos den datamatikeruddannede Mette Jensen, der arbejder med software test i twoday, fylder kønsproblematikken ikke så meget:

”Jeg har aldrig været udfordret af at være i et mandsdomineret univers. Jeg tænker faktisk slet ikke over det her på arbejdspladsen, fordi jeg oplever, at jeg får lov til at være mig selv.”

Mette Jensen begyndte på uddannelsen som datamatiker, efter hun havde taget et kursus i webdesign.

”Jeg har altid været meget teknisk minded og føler mig anerkendt for min faglighed her på jobbet, hvilket er det altafgørende for mig.”

Hos twoday fortsætter de rejsen med inklusion og mangfoldighed, som allerede er en naturlig del af hverdagen, fordi det er i mangfoldigheden, at fremtidens stærke it-løsninger ligger.

“I twoday favner vi alle, men det har været en rejse – for det er et narrativ, der skal fortælles igen og igen, og der skal handling bag ordene. Vi skal som virksomhed og ledere være med til at fremme rollemodeller, så de yngre kvinder også kan se dem selv i it-branchen på både den korte og den lange bane,” forklarer Stine Fritsdal.

twoday er en international og førende leverandør af digital transformation og forretningskritiske it-løsninger i Norden. Et it-selskab, som leverer softwareudvikling, data- og analyseløsninger, konsulentydelser og skræddersyede applikationer til både den private og offentlige sektor. På tværs af Norge, Sverige, Finland, Litauen og Danmark har twoday mere end 2.700 højtkvalificerede kolleger.

Læs mere på www.twoday.dk

Netop her i twoday, hvor vi lever af at udvikle skræddersyede it-løsninger, stiller vi os meget stærkere i markedet med teams bestående at både kvinder og mænd

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...