De store beslutninger træffes ikke altid på kontoret

Af:

Kanslergadeforliget og Rio Bravo-forliget er to af de største og mest banebrydende forlig i dansk politik, og de blev ikke blevet indgået på Christiansborg – men derimod uden for borgen. Det viser, at der kan være stor værdi i at flytte møder ud i andre omgivelser end dem, man færdes i normalt.

Mange virksomheder har egentlig plads nok og faciliteterne på plads til at afvikle ledermøder, salgs-kickoff, sommerfester eller julefrokoster internt i virksomheden.

Og det er da også en ganske fornuftig idé med arrangementer internt – for alt andet lige bliver udgifterne væsentligt mindre på den måde, og så kan deltagerne også altid lige hurtigt løse en opgave, såfremt et akut behov skulle opstå.

Tilfældet er dog, at det hører mere og mere til sjældenhederne, at man afholder den slags arrangementer hjemme i virksomheden. For i dag flytter man sig gerne væk fra de vante omgivelser, og det er der mange gode grunde til, siger HR-direktør Tine Ryg Cebrian, som gerne deler ud af sine erfaringer i forhold til, hvad hun selv får ud af at fjerne sig fra vante omgivelser – og hvorfor hun tror, at det bliver mere og mere udbredt.

»Jeg tror, at mange søger væk fra de vante rammer for på den måde at hente ny inspiration og for at fordybe sig i et område. De fleste medarbejdere har i dag en stresset hverdag med en række daglige gøremål. Men ved at flytte et møde væk fra de daglige omgivelser, så kan man lige få clearet tankerne og gå frisk til sagen,« siger Tine Ryg Cebrian, HR-direktør i Randstad.

»For ikke så lang tid siden var vi i ledergruppen i Randstad samlet i et sommerhus, hvor vi lavede mad sammen, gik ture og talte strategi. Det kan godt være, at det lyder som en hyggelig tur, og det var det også, men faktum er, at man når virkelig langt med sådan et setup – og også væsentligt længere, end hvis vi havde sat os i et mødelokale på en af vores lokationer. Jeg er også sikker på, at vi heller ikke var nået frem til samme træfsikre beslutningsgrundlag i et af virksomhedens mødelokaler,« siger hun.

Ved at flytte et møde væk fra de daglige omgivelser, så kan man lige få clearet
tankerne og gå frisk til sagen

Fælles forståelse
Tine Cebrian påpeger dog, at det er væsentligt, at man har en fælles forståelse for, hvorfor man vælger at flytte et møde ud af huset. Og det stiller krav til deltagerne:

»Når man nu vælger at flytte et møde ud af huset, så gør man det naturligvis, fordi man gerne vil kunne fordybe sig bedre i et emne og med det i tankerne, er det væsentligt, at man ikke bare laver sig et hurtigt lille ”udekontor” med den bærbare og en tændt mobil – for så får man ikke samme effekt. Så ligger din mail bare der og blinker, ligesom mobilen pinger løs til frustration for de øvrige deltagere. Så i den kontekst er det en god idé at lave en defineret og meget begrænset mobiladgang, hvis der da overhovedet skal være adgang til den slags,« råder hun.

Klaus Æ. Mogensen er fremtidsforsker og enig med Tine Ryg Cebrian. Han giver samtidig en forklaring på, hvorfor meget i dag flyttes ud af de vante omgivelser.

»Jeg tror, at det i meget høj grad handler om, at folks fritid og arbejdsliv bliver mere og mere sammensmeltet. Det er i dag helt naturligt at samles hjemme hos en medarbejder i forbindelse med en opgave eller leje sig ind i en neutral destination ude i byen, og det tror jeg også bliver mere og mere tilfældet fremover,« siger Klaus Æ. Mogensen, fremtidsforsker hos Institutet for Fremtidsforskning, og tilføjer:

»Ved at flytte et møde ud i byen, eventuelt på en restaurant, så er der heller ikke nogen, der har hjemmebanefordel, og man kan ligesom bedre tale i dybden om forskellige emner, og det tror jeg i mange henseender kan være en stor fordel og medvirkede årsag til, at man bliver mere produktiv,« forklarer han.

Fremtidsforskeren nævner de såkaldte ”gå-møder” som et eksempel på, at man flytter sig lidt ud af komfortzonen, og som noget, flere og flere gør brug af.

»I de senere år er gå-møder blevet mere og mere udbredte i virksomhederne. Selvfølgelig er der nogen, der mener, at man bliver mere produktiv, når man er i bevægelse, men det er også et eksempel på, hvordan man ikke bare placerer sig i vante omgivelser i forbindelse med møder,« siger han.

Seneste nyt

Steffan4 (1)
Stil din transportør til ansvar: Bæredygtig logistik handler om mere end miljø
Henrik Pedersen 1
Instant lønudbetaling til vikarer med Freepay PayOut: Fremtiden er nu
Boxes on laptop computer. online shopping
Den grønne kurv vinder ordren i B2B-indkøb
Kardex_img_Customer_Bonver_01
Fremtidens logistikløsninger: Kardex forvandler e-handelslagre
kort2
De selvbetjenende B2B-kunder

Mest læste på BusinessReview.dk

Pila Pharma IMG_0725 (2)
PILA PHARMA baner vejen for nye tanker om behandling af diabetes og fedme
DSC_0492_just - lab
Dansk brystkræftvaccine skal testes på patienter
_CAP0102
Unilabs Pharma Solutions: Tæt på 40 års erfaring med kliniske studier
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: Erhvervslejelovens § 14: Udlejers ret til at kræve ændring af lejevilkår
etf021024
Energi Til Fremtiden
OC2A0036_1F
Jeudan går foran med strategi for samfundsansvar
ecommerce101024
E-Commerce
Bo Rode Hansen Colour
Ny direktør: Scandion Oncology skal være førende inden for kemoterapiresistens
1_3
Sæt medarbejderne fri! Sammen hver for sig kan være lykken!
DUX
DUX – en seng for livet

Læs også

Henrik Pedersen 1
Instant lønudbetaling til vikarer med Freepay PayOut: Fremtiden er nu
”Det har altid været et ønske i vores organisation at tilbyde en løsning, hvor arbejdstagere kan få deres penge med det samme efter...
Boxes on laptop computer. online shopping
Den grønne kurv vinder ordren i B2B-indkøb
I Dansk Industri´s B2B e-commerce analyse ses det, at nye bæredygtige trends for alvor slår igennem, når de professionelle danske indkøbere...
Kardex_img_Customer_Bonver_01
Fremtidens logistikløsninger: Kardex forvandler e-handelslagre
Når vi klikker ”køb nu” på en webshop, forventer vi, at varen hurtigt og effektivt lander på vores dørtrin. Men bag den simple handling...