Sponseret indhold

Vandpumper i verdensklasse

Anders Frimodt-Møller, CEO IRON Pump

Af:

Høj faglighed og mange års erfaring har gjort IRON Pump til en af verdens foretrukne partnere til at flytte vand.

Det er pumpeløsninger til de store skibe på verdenshavene, der er i fokus hos IRON Pump i Søborg. Langt størstedelen af virksomhedens produktion af kvalitetspumper og komponenter – tæt på 90 procent – bliver eksporteret til marineindustrien i mere end 70 lande gennem et internationalt netværk af agenter.

”Vores mange års erfaring og høje faglighed har gjort os til en af verdens foretrukne partnere til at flytte vand. Vi leverer både standardprodukter og produkter, der er tilpasset vores kunders særlige behov. Alle vores pumper er velkonstruerede, håndlavede og gennemtestede,” siger CEO Anders Frimodt-Møller.

Høj kvalitet
Kvalitet holder længere, og det er ikke usædvanligt, at en pumpe fra IRON Pump sejler længere end skibet, den først blev installeret på.

”Vores eftermarked er enormt, fordi kvaliteten fra produktets fødsel er høj. Vi servicerer rask væk pumper, vi selv har lavet for 25 år siden. Det er ikke normalt i branchen. Men det gør, at kunderne – og de pumper, de har købt af os – kommer igen og igen.”

Derfor er det også naturligt for IRON Pump at engagere sig i den recycling-tendens, der er under opsejling i marineindustrien.

”Det vil blive mere udbredt at tage gamle produkter ind, renovere dem og sælge dem igen for at spare materialer. I IRON Pump bruger vi jo en del kobber, som fungerer fantastisk godt i saltvand, men udvindingen af kobber har et stort CO2-aftryk, så enten skal vi finde ud af at genbruge det eller bruge nogle andre materialer. Det er noget af det, der optager os,” siger Anders Frimodt-Møller.

Effektive og energirigtige produkter
IRON Pump er i vækst og har sat kursen mod en verden, der efterspørger effektive og energirigtige produkter og løsninger.

”Den opgave er vi klar til at løse i samarbejde med vores leverandører og kunder. Vi er nysgerrige, og vi tænker gerne i alternative løsninger. For at bevare vores stærke position, vil vi styrke vores evne til at se endnu længere ud i horisonten. Vi vil have fokus på digitalisering, udvikle nye produktprogrammer og opsøge spændende samarbejdsrelationer, så vi sammen kan skabe endnu flere kvalitetsprodukter i verdensklasse til både vand og land.”

Ellehammers brandpumpe
I 2017 overtog IRON Pump den danske ingeniørvirksomhed Ellehammer opkaldt efter J.C.H. Ellehammer (1871-1946), Danmarks nok mest berømte opfinder nogensinde. Ellehammer opnåede mere end 400 patenter og opfandt en række mekaniske ting – for eksempel bådene til Tivoli og motorcyklen Elleham. Han var også blandt den motoriserede luftfarts pionerer, da han lettede fra jorden i 1906 i sin egen flyvemaskine. Hans epokegørende pumpeudstyr til brandslukning blev kerneproduktet i virksomheden Ellehammer, og i dag lever Ellehammer-brandet videre hos IRON Pump som højt specialiseret leverandør af brandsystemer til olieproduktionsskibe, de såkaldte FPSO’er.

”Ellehammer var kunde hos IRON Pump, og vi ville gerne selv lave de anlæg. Men det er et vanvittig konjunkturfølsomt område. Når olieprisen er høj, er det meget populært, og når olieprisen er lav, så har vi få kunder. Men det er ret spændende, og der er enorm know-how i det. Det er ikke hvem som helst, der tropper op og laver sådan et anlæg! Lige nu har vi de tre første kæmpe Ellehammer-anlæg på vej gennem vores produktion,” siger Anders Frimodt-Møller.

Tæt forhold til kunder
Ekspertise og faglig perfektion kendetegner også IRON Pump, når virksomheden afleverer sine pumpeløsninger til scrubbers, anti-heeling, ballast og andre systemer. Sådan har det været, siden IRON Pump i 1912 udviklede og patenterede en vingepumpe, som blev installeret i M/S Selandia, der ved sin søsætning hos Burmeister & Wain på Refshaleøen var verdens største oceangående dieseldrevne skib.

”Ingen skibe sejler fra kaj, før vi er sikre på, at pumpen er korrekt installeret og klar til brug. Vi er stolte af vores håndværk, og vi brænder for vores fag. Det er helt naturligt for os, at vi forholder os til, hvad der er bedst for vores kunder. Vi sætter det bedste hold af eksperter og gennem en tæt og personlig dialog producerer og leverer vi de mest optimale løsninger. I den grønne omstilling skal vi ikke kun have fokus på at udvikle nye, energirigtige produkter – vi skal også være tæt på vores kunder og guide dem til at bruge vores produkter optimalt.”

Ingen skibe sejler fra kaj, før vi er sikre på, at pumpen er korrekt installeret og klar til brug. Vi er stolte af vores håndværk, og vi brænder for vores fag.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

jesper-kronborg-1-YW50TUdzdTFxUm9zNHlXUFNUYnRLalVXWEZFPQ2
Grøn mobilitet: Luft – og vandvejen skal tænkes ind i det samlede mobilitetssystem
Infrastruktur og mobilitet handler ikke kun om asfalt og skinner. Det handler også om vand og luft. Grundlæggende handler det om at...
marcin-jozwiak-ecFJuOx0WrY-unsplash
Vejen mod en grønnere tung transport
Dansk Erhverv offentliggjorde for nyligt vores oplæg til en grøn mobilitetsplan. Det gjorde vi, fordi det er bydende nødvendigt, at...
Erik Østergaard portrætfoto copy
Omstilling kræver gode rammer
Der skal fortsat transporteres varer rundt i landet samt ind og ud over grænsen. Det kommer i endnu højere grad til at foregå på lastbiler...