National distribution med lokalt nærvær

”Vi er et ungt firma med tonsvis af erfaring,” siger direktør Henrik Pedersen.

Af:

Dansk Distribution A/S ejes i fællesskab af veletablerede danske vognmænd. Med mere end 700 lastbiler i flåden og gamle dyder i højsædet samarbejder de om at dække hele landet fra dag til dag.

I Dansk Distribution bliver der løftet i flok, og det skaber værdi både for de enkelte vognmænd, der er aktionærer i virksomheden, og for kunderne i det ganske land.

”Vores konstellation gør, at alle er motiverede for at yde det maksimale. De primære aktionærer er vognmændene og ledelsen. Alle har hånden på kogepladen, hvilket er motiverede for at få systemet til at fungere optimalt helt ud til sidste led. Kunden må godt føle sig som et stor fisk i et lidt mindre akvarium. Nøgleordene i vores butik er gensidig respekt, nærhed og fleksibilitet og personlig service, og dem lever vi efter, uanset om kunden omsætter for 10.000 eller en million kroner om måneden,” siger administrerende direktør i Dansk Distribution Henrik Pedersen.

Hovedterminalen i Nørresundby.

Over 700 enheder
Siden opstarten i 2015 som et alternativ til de mere etablerede kræfter på transport- og distributionsmarkedet har Dansk Distribution haft fremgang hvert år. Dansk Distribution tilbyder distribution og afhentning af stykgods til og fra alle postnumre i hele Danmark fra dag til dag, kurér og ekspreskørsel samt transport af part- og full-loads.

”Vi råder i alt over 700 enheder. Hver vognmand har sit eget geografiske område, som han/hun er ansvarlig for. De er lokalt forankrede og kender deres område ud og ind. I kraft af dem får vi i Dansk Distribution et personligt forhold til vores kunder. Dansk Distribution er sat i verden for at skabe værdi for vognmændene. Netværket sikrer, at vi har en god kanal til at distribuere forsendelser videre til hele landet og på den måde holde omkostningerne på et niveau, så vi kan have en forretning ud af det,” siger Henrik Pedersen.

Alle vognmandsselskaber har lang anciennitet fra transport og distributionsbranchen.
”En del af dem drives af anden generation, så vi er et ungt firma med tonsvis af erfaring.”

13 terminaler i hele DK
Dansk Distribution har tre hovedterminaler i Karlslunde, Taulov ved Fredericia og Nørresundby. Derudover råder Dansk Distribution over 10 strategisk placerede vognmandsterminaler i vognmændenes lokalområder: En på Bornholm, en på Vestsjælland, en på Lolland-Falster, en på Fyn og seks i Jylland.

”De tre hovedterminaler er placeret klods op ad motorvejen, og det giver os en fantastisk infrastruktur, uanset hvilken terminal vi skal frem til eller distribuere ud fra.”

Værdifulde synergier
Dansk Distribution og de tilknyttede vognmænd har egne kunder, men når godset konsolideres på netværkets terminaler, skaber det værdifulde synergier i distributionen, alle har glæde af.

”Vi kører færrest mulige kilometer med mest muligt gods, så vi har et minimum af spildkilometer/tomkilometer. Det er en gevinst både for økonomi og miljø. Derudover skifter vognmændene løbende ud i vognparken, så vi hele tiden har nyt materiel og de rigtige motornormer.”

Booking af gods kan foretages online via web, EDI, API eller andre elektroniske løsninger.
Alle forsendelser scannes i Dansk Distributions track and trace-system og kan følges fra afsender til modtager.

”Vi har samme IT-bookingplatform i hele netværket, og vi udveksler data på kryds og tværs. Det foregår fuldautomatisk, så alle vognmænd altid kan tilpasse deres kapacitet optimalt, i forhold til hvor meget de skal hente og aflevere,” siger Henrik Pedersen.
Derudover tilbyder Dansk Distribution professionelle lager- og logistik-løsninger af enhver art fra sine tilknyttede lagerhoteller med en samlet kapacitet på over 100.000 m2.

FAKTA

Dansk Distribution fragter pakker, paller og stykgods til og fra hele Danmark fra dag til dag med danske vognmænd på danske vilkår. Når du bruger Dansk Distribution, benytter du en lokal vognmand. Dansk Distribution er ejet i fællesskab af vognmændene og selskabets ledelse.

I alt råder Dansk Distribution over mere end 700 lastbiler. Dansk Distribution har tre hovedterminaler i Karlslunde i Storkøbenhavn, Taulov i Trekants-området og Nørresundby i Nordjylland. Dertil kommer 10 vognmandsterminaler fordelt over hele landet inkl. Bornholm.

Vores konstellation gør, at alle er motiverede for at yde det maksimale

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

jesper-kronborg-1-YW50TUdzdTFxUm9zNHlXUFNUYnRLalVXWEZFPQ2
Grøn mobilitet: Luft – og vandvejen skal tænkes ind i det samlede mobilitetssystem
Infrastruktur og mobilitet handler ikke kun om asfalt og skinner. Det handler også om vand og luft. Grundlæggende handler det om at...
marcin-jozwiak-ecFJuOx0WrY-unsplash
Vejen mod en grønnere tung transport
Dansk Erhverv offentliggjorde for nyligt vores oplæg til en grøn mobilitetsplan. Det gjorde vi, fordi det er bydende nødvendigt, at...
Erik Østergaard portrætfoto copy
Omstilling kræver gode rammer
Der skal fortsat transporteres varer rundt i landet samt ind og ud over grænsen. Det kommer i endnu højere grad til at foregå på lastbiler...