Sponseret indhold

Fremtiden tilhører de digitale forretningsmodeller

Af:

Digitalisering bliver i de kommende år den vigtigste driver for vækst i transport- og logistiksektoren og det bliver virksomheder med digitale forretningsmodeller, der kommer til at få størst succés. Det fremgår af en trendanalyse fra revisionsvirksomheden PwC “CEE Transport & Logistics Trend Book 2019”.

Digitalisering bliver fremhævet som den vigtigste ud af i alt fem hovedtendenser, der kommer til at drive udviklingen i branchen. Chancerne for succes i fremtiden er størst for virksomheder med digitale forretningsmodeller.

Digitalisering og avanceret databehandling har forlængst holdt sit indtog i transport- og logistiksektoren. Det er en udvikling, der vil fortsætte ifølge PwC’s analyse “CEE Transport & Logistics Trend Book 2019”. Heri fremhæves fem faktorer, der vil præge fremtidens transport: Digitalisering, ændringer i international handel, software-drevne procesændringer, ændringer på hjemmemarkedet og maskindrevne procesændringer.

Analysen fremhæver, at dette er drivere som også lederne i transport- og logistikbranchen forventer vil slå igennem i den nærmeste fremtid. Ifølge PwC vil de fem trends få betydning på forskellige tidspunkter. Digitaliseringen er den mest betydningsfulde tendens lige nu, fordi teknologien er moden og fordi markedet allerede gør brug af nye måder at tracke og analysere vareflow og fragtmønstre.

“Digitalisering er allerede ved at forandre alle områder af transport- og logistiksektoren, og det er forventningen, at det bliver den vigtigste trend i de kommende år, og det vil forandre hele branchen,” lyder det i analysen.

Digitale forretningsmodeller
De digitaliseringsløsninger, der kommer til at præge fremtidens transport dækker i rapporten over alle de teknologiske løsninger, der binder kunde, fragtfirma, transportør og varer sammen og udveksler information imellem dem.

Et eksempel på en virksomhed, der gør dette muligt, er danske Trusted A/S, der leverer smart-tags med dataloggere til fragtbranchen. Med avanceret dataindsamling koblet på selve varen og dataoverførsel via Internet of Things (IoT) leverer Trusted en teknologi, der leverer sikrere data og dataflow i en digitaliseret proces.

“Vores kunder efterspørger dataloggere idag end decideret trackere, fordi de kan tilføre produkterne eller fragtprocessen mere værdi. Det kan være alt fra at kunne dokumentere fragtstød på en sensitiv komponent, eller identificere problematiske steder i fragtprocessen og dermed forebygge tab. Med vores dataloggere bliver varen en dataproducerende enhed, som giver kunderne indsigt i alt hvad der sker under fragten. Dette er især vigtig i mange transporter hvor der er flere firmaer involveret i en transport,” siger Rasmus Nørgaard Andersen, salgsdirektør i Trusted A/S.

Trusted A/S er et eksempel på et selskab, der er født til at understøtte de digitaliserede vareflow, som PwC i sin rapport fremhæver er fremtiden.

Digitalisering kan øge omsætningen
Fordelene ved de digitale forretningsmodeller er ifølge PwC, at selskaberne kan simplificere interne processer ved at indføre digitale og automatiserede løsninger, men også, at der er mulighed for øget omsætning via mere digital kontakt med kunder og slutbrugere, f.eks. via markedsføring.

Samtidig kan finansielle udgifter og risici mindskes, fordi også pengetransaktionerne er online. Som en særlig mulighed fremhæver rapporten, at digitale forretningsmodeller i fremtiden vil gøre det muligt at levere helt nye services til kunderne.

Som et eksempel på det sidste, kan nogle kritiske tekniske komponenter certificeres i en højere klasse (og dermed opnå højere pris), hvis det kan dokumenteres, at de ikke har fået stød under transporten.

Om PwC CEE Transport & Logistics Trend Book 2019

Analysen er lavet på basis af samtaler med ledere i T&L industrien, kombineret med PwC’s øvrige branche og teknologianalyse.

De fem hovedfaktorer er udvalgt med udgangspunkt i hvor modne tendenser og teknologier er og den effekt de vil få på branchen. PWC udpeger selv digitalisering som den trend, der vil få størst betydning i de kommende år, med et potentiale for radikale forandringer.

Om Trusted Global A/S

Trusted Global er et dansk selskab baseret i Silkeborg. Producerer smarttags med sensorer, der kommunikerer via GSM-nettet. Teknologien oprindeligt udviklet til at følge næsehorn på savannen.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

jesper-kronborg-1-YW50TUdzdTFxUm9zNHlXUFNUYnRLalVXWEZFPQ2
Grøn mobilitet: Luft – og vandvejen skal tænkes ind i det samlede mobilitetssystem
Infrastruktur og mobilitet handler ikke kun om asfalt og skinner. Det handler også om vand og luft. Grundlæggende handler det om at...
marcin-jozwiak-ecFJuOx0WrY-unsplash
Vejen mod en grønnere tung transport
Dansk Erhverv offentliggjorde for nyligt vores oplæg til en grøn mobilitetsplan. Det gjorde vi, fordi det er bydende nødvendigt, at...
Erik Østergaard portrætfoto copy
Omstilling kræver gode rammer
Der skal fortsat transporteres varer rundt i landet samt ind og ud over grænsen. Det kommer i endnu højere grad til at foregå på lastbiler...