Sponseret indhold

Transparens er nøglen til optimal anvendelse af ressourcer

Af:

Med sine track-and-trace løsninger supporterer Lyngsoe Systems virksomheder og myndigheder på hele kloden i arbejdet med at gøre verden til et renere og mere retfærdigt sted, for vi kan først fordele og anvende vores ressourcer optimalt, når vi ved, hvor de befinder sig.

Vi mennesker og virksomheder ønsker at skabe en bedre, renere og mere retfærdig klode, men forudsætningen for mange af de forbedringer, vi ønsker at lave for at indfri FN’s Verdensmål, er synlighed og gennemsigtighed.

”Vi kan ikke forbedre noget, hvis ikke vi ved, hvad status er, og vi kan ikke bruge vores ressourcer bedre, hvis ikke vi ved, hvilke ressourcer vi har, og hvor og hvordan de er tilgængelige. Derfor er de løsninger, vi skaber, en forudsætning for at forbedre tilværelsen for virksomheder, samfundet og dets mennesker, og forhåbentlig kan vi også bidrage til, at vi udnytter vores ressourcer så fornuftigt, at vi senere hen kan efterlade kloden i en lidt bedre stand, end da vi kom til,” siger Sales Director hos Lyngsoe Systems, Christian Meinhardt.

Verdensførende inden for RFID
Lyngsoe Systems leverer automatiserede logistikløsninger og er blandt andet verdensførende inden for RFID-teknologi.

RFID – Radiofrekvensidentifikation – er en automatisk identificeringsmetode, som anvendes bredt inden for logistik, på biblioteker, i sundhedsvæsenet og mange andre steder, hvor der er behov for at optimere ressourcer ved at tracke varer og udstyr. Det sker via en påsat eller inkorporeret RFID-tag, som indeholder en mikroskopisk chip og antenne, så emnet kan identificeres via radiobølger. RFID-løsningen i den trådløse dankort-betaling i supermarkedet virker af sikkerhedshensyn kun på meget kort afstand, mens radiosignalet i andre RFID-løsninger kan opfanges op til 15 meter væk.

Lyngsoe Systems er den aktør, der har flest RFID-sites fordelt på hele kloden, hvor de hjælper virksomheder og myndigheder med at lokalisere varer og anvende deres ressourcer mest optimalt.

Kvalitet med teknologiens hjælp
”Det er et af de store paradokser i vores verden i dag, at vi har utrolig meget computerkraft til rådighed. Men computerkraften gør kun nytte, hvis vi formår at anvende den til at skabe værdi for virksomhederne og samfundet. Vi kan kun skabe værdi og bedre ressourceudnyttelse, hvis vi ved, hvor vi skal sætte ind. Derfor er visibilitet og transparens meget afgørende. Det er heller ikke hensigtsmæssigt at lade et menneske registrere bøger på et bibliotek eller containere på en havn med blok og kuglepen, når det kan gøres automatisk med teknologiens hjælp. Automatisering frem for manuel udførelse af et menneske sikrer neutralitet, ensartet høj kvalitet og minimerer risikoen for fejl og fusk,” siger Christian Meinhardt.

Samarbejder med de største postoperatører i verden
Den store globale udbredelse af RFID-læsere fra Lyngsoe Systems blev grundlagt helt tilbage i 1994, da den danske virksomhed blev hyret til at hjælpe International Post Corporation, som tæller 25 af de største nationale postoperatører i verden, med at måle på brevkvaliteten. Systemet har været i gang lige siden og er et vigtigt redskab for udviklingen af denne del af infrastrukturen, både lokalt og internationalt.

”Systemet laver kvalitetsmåling af op til 80 procent af den globale post i dag. Det er vigtigt for værdisætningen af post på tværs af landegrænser, og det er et vigtigt redskab lokalt i Danmark og de andre lande, der er med, når kvaliteten af en postservice skal dokumenteres, og en regering vil stille nye krav til sin postoperatør,” siger Christian Meinhardt.

Det er dog ikke kun inden for post og logistik, at RFID gør en positiv forskel. På Aarhus Universitetshospital er der installeret 3.100 RFID-læsere, så lokation på udstyr som blandt andet sengevogne, personalecykler, madvogne, personaletøj, sengelinned, fjernbetjeninger og andet udstyr, som ”kan forsvinde”, automatisk bliver lokaliseret. På nuværende tidspunkt bliver cirka 150.000 emner lokaliseret i realtid.

Ligeledes kan Delta Airlines ved hjælp af RFID-tags fra Lyngsoe Systems forhindre, at kufferter havner i den forkerte lufthavn og skal flyves tilbage igen, hvilket koster både penge og CO2-udledning.

Styring af bøger mindsker ulighed
Der er også eksempler på, at løsninger fra Lyngsoe Systems er med til at mindske ulighed. I samarbejde med store aktører i det danske biblioteksvæsen har Lyngsoe Systems skabt en løsning til det offentlige biblioteksvæsen i den amerikanske by Sacramento.

”Det er et stort problem i Sacramento, at der er en større del af befolkningen, som stort set ikke har elektronisk adgang, men gerne vil have adgang til bøger og andre materialer på bibliotekerne. Udfordringen er, at man rent faktisk havde de materialer, der skulle til. De var bare ikke placeret de rigtige steder. Med intelligent materialestyring kunne vi skabe visibilitet og overblik og automatisk få balanceret bøger og viden i de rigtige områder, så borgere uden elektronisk adgang også kan få adgang til de fysiske bøger og materialer, som de har brug for i deres hverdag.”

FAKTA

Lyngsoe Systems har hovedkvarter i Aars i Nordjylland, hvor ca. 120 medarbejdere er placeret. Lyngsoe Systems har også kontorer i Canada, USA, Finland, England, Tyskland og Rumænien. I alt en medarbejderstab på ca. 200 medarbejdere over hele verden.

Lyngsoe Systems er verdensledende indenfor automatiserede logistikløsninger igennem RFID.

Se mere på www.lyngsoesystems.com

Vi kan ikke forbedre noget, hvis ikke vi ved, hvad status er, og vi kan ikke bruge vores ressourcer bedre, hvis ikke vi ved, hvilke ressourcer vi har, og hvor og hvordan de er tilgængelige

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Kontakt Christian Meinhardt

Mobil: +45 4174 2400
E: CME@lyngsoesystems.com

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...