Sponseret indhold

IFM lancerer ny digital værktøjskasse

ifm_IIoT-Toolkit-Szene-ipad--

Af:

Automatiserings- og sensorspecialisten ifm tager nyt skridt ind i digitaliseringen med den digitale værktøjskasse moneo.

Ifm electronic kan nu præsentere sit bud på fremtidens digitale set-up, hvor fokus holdes på bindeleddet mellem OT (Operational Technology) og IT (Information Technology). Det er ekspertise og know-how, oparbejdet som aktiv sensorproducent gennem mere end 50 år, der har dannet grundlaget for ifm electronic, så der nu kan formidles digitale værdier fra intelligente sensorer via den kendte digitale protokol kendt som IO Link. Den digitale protokol er et oplagt valg når produktionsdata skal til IT-verdenen, da formatet umiddelbart er anvendbart uden yderligere konverteringer. IT-verdenen kan med andre ord få direkte adgang til informationskilden, som kan være en sensor, en aktuator, en motorstyring eller andet. Det er mindst et led længere ud i automationshierakiet end traditionel automationsfilosofi hidtil har opsamlet informationer. Samtidig har det aldrig været nemmere at få visualiseret og behandlet data samt formidlet sensorinformationen helt op i skyen og dermed er den direkte forbindelse skabt mellem OT til IT – IIoT (Industrial internet of Things).

Moneo kan give værdi på mange måder
”Der er virkelig mange eksempler på hvorledes moneo giver værdi,” fortæller Kurt Jakobsen, Smart Industry Manager ved ifm electronic.

Systemet omfavner applikationer lige fra tilstandsbaseret vedligehold, f.eks. overvågning af ventilationsinstallationer med intelligente vibrationssensorer, procesovervågning af industrielle maskiner, procesanlæg, kompressorer samt transportanlæg og mange flere.

”Det, der gør sig gældende er, at kunden forholder sig til hvilke informationer der er vigtige. Opbygningen af moneo betyder at visualisering, analyse samt overvågningsfunktioner kun er baseret på relevante informationskilder, siger Kurt Jakobsen.

”Med moneo kan man direkte samle data op fra IoT IO-Link master (Ifm AL1xxx serie), som sidder på proces linjen. Derudover kan moneo, igennem LR Agent, også forbinde til PLC igennem OPCUA, siger Emil Nørregaard Rasmussen, der er IIoT specialist ved ifm electronic, og fortsætter:

”En måde at bruge moneo på i fabrikslinjen, er ved at samle data fra IO-Link masters og PLC. Denne data kan så sættes til at blive vist i et dashboard, lave en beregnet værdi, f.eks. maskintimer, eller sende alarmer når en enhed i processen opfører sig unormalt. Denne ændring kan moneo finde og informere en bruger om, og derved reducere uplanlagt nedetid.” 

ifm electronic udvikler og producerer et bredt program af sensorer, proces- og analysesensorik, plc/IPC/panelPC/HMI, decentral periferi, kabler og software til industriel automatisering. 

ifm electronic har udvikling og produktion i en række forskellige lande herunder Tyskland, USA, Polen, Rumænien og Singapore. Hovedkontoret er lokaliseret i Essen i Tyskland. Fundamentet for ifm’s succeshistorie blev lagt i 1969, da firmaet introducerede berøringsfri 230V versioner af nærhedssensorer (induktive følere) under varemærket ’efector’.

Siden etableringen i slutningen af 1969 har ifm electronic oplevet en støt stigende vækst. I 2019 passerede selskabet for første gang mere end 1 mia. EUR i omsætning. ifm er i dag repræsenteret i mere end 95 lande og koncernen tæller 7.300 medarbejdere.

Læs mere på www.ifm.com

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

moneo
moneo er en software som kan modtage, visualisere, analysere og sammenstille data. moneo er modulopbygget og kan sammenstykkes efter behov og med maksimal fleksibilitet. Således tilbydes løsninger med eller uden ifm hardware til at afvikle på, forskelligartede gateways og edge-devices. moneo er den software, som gør, at man hurtigt kan komme fra sensor til visualisering, og man kan se informationer, som sensorer, der er koblet på en IO Link eller vibrationsmaster, er repræsenteret med det samme. 

Aldrig har det været nemmere og hurtigere. Hvis der er andre leverandør af styringsenheder i toppen af OT-laget, så er der mulighed med en anden ifm software – en LR Agent - at samle og gemme data på en SQL-database, for senere visualisering og analyse med moneo.  Der er i dag ni moduler fra simpel sensorprogrammering til vibrationsovervågning, analyseværktøj, visualisering på display osv.  Det er muligt at eksekvere på pc eller på en VR-platform. Starterkit kan erhverves fra ca. 9.000 kr.

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...