Sponseret indhold

Der er komponenter fra HARTING med i mange af de store og små løsninger, som på alle niveauer i samfundet skal realisere den omfattende elektrificering af Danmark.

Den grønne omstilling kræver yderligere elektrificering af vores samfund i et omfang, der hurtigt vil udstille begrænsningerne i vores nuværende el-system.

Vi skal både have elbiler, der kontinuerligt skal lades op, og vi skal have en infrastruktur, der er stor nok til at forhindre, at elbiler og alle mulige andre strømslugere i private hjem, virksomheder og samfundet som helhed får landet til at gå i sort, når alle trykker på on-knappen på samme tid. Samtidig skal al den grønne energi nødvendigvis også elektrificeres, og nærmest uanset, hvor HARTING Danmarks direktør Henrik Jensen i disse år kigger hen i den grønne omstilling, ser han derfor udfordringer, hvor HARTING kan bidrage til løsningen i kraft af sine teknologier inden for installation og konnektering.

Løsninger til opladning
”Vi er dybt involveret i elektrificeringen af det danske samfund og leverer både til den direkte elektrificering af for eksempel biler og til udviklingen og udbygningen af infrastruktur såsom elnet og ladeinfrastruktur for elbiler,” siger Henrik Jensen.

Både elbilproducenter og producenter af lade-løsninger benytter HARTING-teknologi til opladning. HARTING står også bag nogle af forbindelserne inde i batterierne.

Farvel til dieselgeneratorerne
Men overgangen fra fossile brændstoffer til produktion af strøm slår igennem på mange andre områder end biler.

”For eksempel er det fra 2025 ikke længere tilladt at bruge dieselgeneratorer til flere typer aktiviteter inde i byerne. Derfor arbejder vi sammen med partnere, der kan hjælpe os med at skabe løsninger på det område.”

”Vi leverer også ind til vindmøller, som jo er en vigtig del af løsningen i Danmarks grønne omstilling, når vi både skal minimere de fossile brændstoffer i elproduktionen og samtidig øge elproduktionen så markant,” siger Henrik Jensen.

I industrien er HARTING blandt andet involveret i elektrificeringen af forskellige logistik- og mobilitetsløsninger, for eksempel elektriske gaffeltrucks.

Fokus på e-mobility
Generelt har HARTING længe haft fokus på elektrificering og e-mobility. HARTING forbinder e-mobility og brugen af vedvarende energi for at reducere udledning af CO2 og partikler og samarbejder blandt andet med BMW og Volkswagen om elektrificering af biler. Derudover laver HARTING blandt andet backbone-systemer til tog.

Sætter standarder
I industrien beskæftiger HARTING’s løsninger sig med kommunikation, styring og regulering af hele produktionsapparatet ved at styre kommunikation og signaler til aktuatorer, sensorer og computere inden for transport, maskin- og robotindustri, automotive, energi og distributionssystemer. HARTING’s løsninger anvendes generelt inden for alt lige fra maskinbygning og fabriks-automatisering, automatiserings- og transportteknologi, energiproduktion og distribution, industriel elektronik, udstyrs-forbindelser og telekommunikation til medico-teknologi og anvendelse indenfor radiotransmission, scene- og event-teknologi.

”Vi er aktive på alle teknologier, og vi er også med til at sætte standarder for den globale udbredelse af nye teknologier,” siger Henrik Jensen.

HARTING Denmark blev etableret i 2010 som datterselskab af den tyske koncern HARTING. HARTING Germany blev grundlagt i 1945 af Wilhelm and Marie Harting og er stadig 100 procent familieejet – nu med datterselskaber og salgskontorer i 44 lande i verden.

Se mere på www.harting.com

Vi er dybt involveret i elektrificeringen af det danske samfund

MEST LÆSTE