Sponseret indhold

Fleksibel produktion opfylder kundeønsker

Som et flyvende tæppe kan XPlanar aflevere forskellige emner til forskellige arbejdsstationer.

Af:

Med software og ny teknologi kan produktionslinjer gøres fleksible, så omstilling mellem emner bliver nemt, og det samme produkt kan fremstilles i forskellige formater afhængig af mere segmenterede kundegrupper.

Siden Ford-fabrikkerne indførte samlebånd i 1913 har effektive, strømlinede produktionslinjer, der kunne fremstille de samme emner dag ud og dag ind, været et ideal i industrien. Men nu går udviklingen i produktionshallerne i en mere fleksibel retning.

”Det er stadig udtryk for en effektivisering, men i dag har teknologien bare udviklet sig til, at software kan gøre produktionssystemerne meget fleksible, så man kan undgå langvarig og besværlig omstilling, når man skal skifte mellem produktion af forskellige emner,” siger Michael Nielsen, administrerende direktør for Beckhoff Automation i Danmark.

Lot Size One
Megatrenden om fleksible produktionslinjer går populært under betegnelsen Lot Size One og har fået stor bevågenhed i industrien.
Et eksempel på en Lot Size One-løsning er Beckhoffs nye produkt XPlanar, der gør det muligt at bygge en multifleksibel produktion, der nemt kan omstilles og producere forskellige emner på samme linje.

”XPlanar er nærmest som et flyvende tæppe, hvor du kan smide emner på en pallette, der svæver rundt på et plan og afleverer emnerne ved de arbejdsstationer, hvor man skal bearbejde et eller andet.”

Personlige produkter
Ifølge Michael Nielsen er Lot Size One-trenden inspireret af forbrugermarkedet og muligheden for at lade forbrugerne skabe deres egne, personlige produkter med teknologiens hjælp.

”For nogle år siden lancerede Nike for eksempel et koncept, hvor kunden kunne designe sin egen sko på Nikes hjemmeside ved at vælge snørebånd, farver og andre features. Den tankegang er ved at vinde indpas i produktionsindustrien, hvor man kan variere produkter og emballering i forhold til mere snævre kundesegmenter end før,” siger Michael Nielsen.

Kundetilpasning har markedspotentiale
”I øjeblikket ser vi det meget i medicinalindustrien, hvor man laver forskellige mængder og emballager til forskellige kundegrupper, men Lot Size One er velegnet til mange brancher, og i flere industrier er man stadig ikke klar over, at man vil have stor gavn af det.”

”Vi ser det også meget i fødevareindustrien. I stedet for, at alle kunder får den samme standardpakke med de samme 10 chokoladebarer, kan de få mindre eller større pakker med blandet indhold. Og i stedet for kun at pakke kødfars i 500 gram bakker, kan du med en fleksibel produktionslinje også pakke i 300 og 800 gram bakker uden besværlig omstilling.”

”Der er markedspotentiale i at kunne producere noget kundetilpasset, der får individuel indpakning, så kunden føler, at hun får noget unikt,” siger Michael Nielsen.

”Der er markedspotentiale i at kunne producere noget kundetilpasset, der får individuel indpakning, så kunden føler, at hun får noget unikt,” siger Michael Nielsen, Beckhoff Automation.

Ny løsningsarkitektur
Beckhoff Automation er specialiseret i at levere infrastruktur i form af industricomputere og elektronisk motorstyring tilsat en stor mængde software til sine kunder, der typisk er maskinbyggere for industrien.

De mange muligheder, teknologien konstant kaster af sig, gør udvikling af nye løsninger til et dynamisk og ofte fælles projekt mellem Beckhoff og kunderne.

”Vi er meget involveret sammen med vores kunder i projekter om ny løsningsarkitektur i industrien. Vi både giver og tager imod idéer og forslag. Det er den måde, vi udvikler os selv på. Vi kan have opdaget noget, kunden ikke har set, og kunden kan have input, der tager højde for andre ting. Vi er agile og hurtige til at adoptere de input, vi får. Vi er til stede i mange brancher, og det giver noget synergi. Gode ideer i én branche kan sagtens eksporteres til en anden branche,” siger Michael Nielsen.

Data kan bruges endnu bedre
Han vurderer, at den nuværende trend med opsamling at data og machine learning vil præge industrien stadig mere i de kommende år.

”Med Industri 4.0 og cloud-løsninger har vi pludselig fået en masse data til rådighed. Vi skal have modnet det yderligere, så endnu flere får brugt de her data i deres maskiner og produktionsmiljøer. Vi skal også have åbnet markedet op, så det bliver mere naturligt at dele data med andre, for eksempel underleverandører og branchefæller.”

”Når vi skaber information, mange har gavn af, og bygger machine learning oven på, får vi systemer, der kan optimere sig selv, så vores produktionslinjer bliver endnu mere fleksible – og effektive,” siger Michael Nielsen.

FAKTA

Beckhoff Automation er et globalt, familieejet tysk selskab med 4.300 medarbejdere på verdensplan.

Beckhoff implementerer åbne automationssystemer baseret på PC Control teknologi. Produktudvalget omfatter Industri PC’er, I/O og Fieldbus Komponenter, Drive Teknologi og automation software.

Læs mere på www.beckhoff.dk

Det er stadig udtryk for en effektivisering, men i dag har teknologien bare udviklet sig til, at software kan gøre produktionssystemerne meget fleksible

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
li iw2
Podcast om investeringsure: Ekspertindblik fra Investment Watches

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...