Sponseret indhold

Automatiseret lager sikrer hurtig og fejlfri produktion

Af:

Med sine automatiserede lagerløsninger hjælper Kardex Remstar produktionsvirksomheder med opgradering til Industri 4.0.

Et automatiseret, softwarebaseret lager, der styrer og giver overblik over materialestrømmen, er et af de centrale elementer i Industri 4.0, dvs. den øgede integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion.

”Industri 4.0 er idéen om, at intelligente, samtænkende produktions- og servicenetværk kan selvstyre elementer på kryds og tværs af industrielle værdikæder, og for mange produktionsvirksomheder starter opgraderingen til Industri 4.0 med automatiseret lagerstyring.”

Det siger Hallvard Bergsodden, Director of New Business Nordics hos Kardex Remstar, der producerer automatiserede lager- og plukkesystemer.

Just in time-levering
I dag er det allerede almindeligt for automatiserede lagersystemer at levere til et just-in-time samlebånd for at sikre en jævn strøm af materialer.

Med løsninger bestående af et miniload-system kan man skabe en selvbærende produktion, hvor maskinerne selv vil bestille og importere dele eller materialer fra produktion eller mellemlagring.

Et eksempel på det er Kardex Remstars nye lagerautomat-løsning LR35 Vertical Buffer Module, som ved hjælp af conveyor-systemer leverer materialet just-in-time til samlebåndet, og forsyningen drives kun af behovet for produktion.

Tilpasses behov og rammer
LR35 er en skalerbar og effektiv plukløsning med høj gennemstrømningshastighed, der håndterer tidskritiske ordrer på en enkel måde, så en operatør ikke skal bruge tid på at gå på lageret, men får bragt varen eller elementet til sig automatisk.

Lagerautomaten med tilhørende software og integreret KBS-lys kan også forbindes med conveyors og kundens logistiksystem til en fuldt ud integreret og automatiseret håndtering af varer.

LR35 kan nemt tilpasses virksomhedens behov og fysiske rammer. Modulet er 2,5 meter bredt og kan skaleres op til 10 meters længde og 10 meters højde. Ind- og udførsel af varer kan placeres efter behov, og rullebaner kan tilsluttes i flere højder og etager.

Reducerer lagerpladsen
”LR35 er designet til virksomheder, der har begrænset lagerplads eller ønsker at udnytte deres lagerplads bedre. Vores lagersystem udnytter mulighederne i højden og reducerer typisk footprintet til lagerfunktionen med 80-90 procent,” siger Hallvard Bergsodden.

Det automatiserede lagersystem muliggør også løbende lageroptælling og lagerstyring via WMS og ERP-forbindelse samt styring af automatens “tilstand” og muligheden for at sende serviceanmodninger.

Automatiseret lagerfunktion i form af LR35 viser, at logistik i dag handler om meget mere end blot transport og emballering af varer. Også hastighed, 0-fejl, fleksibilitet og konnektivitet med moderne informationskanaler er hjørnesten og vigtige faktorer i kampen mod konkurrenterne.

LR35 kan nemt tilpasses virksomhedens behov og fysiske rammer. Ind- og udførsel af varer kan placeres efter behov.

Forfinelse af lagerarbejdet
”Baseret på Industri 4.0 konceptet vil mange lageroperationer blive fuldt automatiseret i den nærmeste fremtid. Alle operationer vil blive udført hurtigere og endnu mere fejlfrit, da sofistikeret lagerstyringssoftware vil styre processerne. Denne udvikling er allerede tydelig i logistik og intralogistik i dag. Netop her ser vi et klart skift mod forfinelse af lagerarbejde og mod mere komplekse løsninger til lager eller produktion. Dette sker for eksempel med brugen af automatiserede lagersystemer som LR35 i kombination med operatørstyringssystemer, dvs. pick to light, colour picking eller voice picking samt conveyor-systemer og intelligent lagerstyringssoftware,” siger Hallvard Bergsodden.

FAKTA

Kardex Remstar er Danmarks og en af verdens førende producenter og leverandører af automatiserede lager- og plukkesystemer. De står bag 140.000 installationer globalt og 1.000 lagerautomat-installationer i Danmark på tværs af brancher. Med sin mangeårige erfaring inden for automatisering og lageroptimering er Kardex frontløber i udviklingen indenfor lagerautomatisering.

www.kardex-remstar.dk

Vi ser et klart skift mod forfinelse af lagerarbejde og mod mere komplekse løsninger til lager eller produktion

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...