Sponseret indhold

Vejen til det store arktiske eventyr

Af:

Grønland er blevet et eftertragtet rejsemål, der tilbyder oplevelser for livet. Nye lufthavne vil gøre landet endnu mere attraktivt for rejsende – både private og erhverv. Greenland Travel viser vejen til oplevelserne og har lanceret platformen Arctic Excursions, der binder gæsterne og de lokale sammen. Det elektroniske værktøj NAIA skaber overblikket for de erhvervsrejsende.  

2022 blev et rekordår for turisme på Grønland, og hos Greenland Travel mærker de, at flere turister vender blikket mod nord og realiserer drømmen om Grønland og det arktiske eventyr. Kontrasternes land med de store vidder, de unikke muligheder og den bjergtagende natur appellerer til adventureturisterne. 

Rejsen er for mange ”once in a lifetime”, og det skal de storslåede oplevelser afspejle, og samtidig skal det være trygt at rejse, og opholdet skal være komfortabelt.  

Oplev kontrasternes land
Grønland har det hele; den lokale gæstfrihed, indlandsis og gletsjere, isklædte fjelde, hundeslædeture, hvalsafari, fjordcruises, midnatssol og nordlys – blot for at nævne nogle få af de helt særlige oplevelser i det mangfoldige land. Landets storhed viser sig også i geografien, hvor der er langt fra nord til syd og fra øst til vest, hvilket afspejles i forskellighederne i oplevelserne nord og syd for polarcirklen. 

”Vi favner hele landet, og vi kender hver en krog. Det giver os lyst til at vise landet frem til gæsterne og samtidig bidrage til udvikling og vækst i lokalbefolkningen. Derfor har vi lanceret en online portal, Arctic Excursions, hvor gæsterne selv kan booke oplevelser. Platformen binder lokalbefolkningen, oplevelserne og gæsterne tættere sammen, og samler landet på kryds og tværs,” siger Peter Bastrup, adm. direktør, Greenland Travel, der er det største rejsebureau med speciale i Grønland. Rejsebureauet er et datterselskab i Air Greenland koncernen, hvilket skaber en sammenhængskraft i hele værdikæden fra flyrejsen, hotelopholdet og oplevelserne. Peter Bastrup uddyber: 

”Arctic Excursions er et integreret samarbejde med de lokale operatører, som markedsfører aktiviteterne i eget navn. Vi står inde for kvaliteten og sikkerheden på de oplevelser, der er repræsenteret på hjemmesiden.”

Arctic Excursions samler Grønland 
Hjemmesiden har været aktiv i omkring seks måneder, og der er allerede mere end 100 produkter repræsenteret fordelt på omkring 30 udbydere. Når de rejsende booker en flybillet hos Air Greenland, får de automatisk et link til platformen og oplevelserne. Peter Bastrup uddyber: 

”Mange af de grønlandske operatører er mindre virksomheder, der kan have svært ved at have overskud til at markedsføre sig selv, og her kan vi sammen løfte opgaven. Operatørerne kan fokusere 100% på produktet, og så tager vi os af markedsføringen. På den måde kan vi give gæsterne det bredeste valg og samtidig understøtte lokalbefolkningen.” 

Platformen er også med til at åbne Grønland op for de rejsende. I dag er de helt store turistmagneter Ilulissat og Diskobugten, men mange andre oplevelser venter. 

Lokale aktører skaber vækst og innovation
Ideen med Arctic Excursions er netop også at understøtte helårsarbejdspladser og derigennem styrke væksten, innovationen og bæredygtigheden.

”Vi udvikler platformen og styrker fleksibiliteten, så de lokale operatører selv kan lægge deres produkter ind via en app. Her kan de, følge med i antallet af solgte oplevelser og kommunikere direkte med kunderne, fx hvis en bådtur er blevet rykket en time på grund af vejret,” siger Peter Bastrup.  

Rejs til Grønland året rundt
De fleste rejser til Grønland i sommerperioden. Hos Greenland Travel kan de dog mærke en stigende interesse for helårsturismen. Etableringen af tre nye lufthavne i Grønland vil give helårsturismen endnu et boost. De to internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat samt den regionale i Qaqortoq åbner op for flere rejsende. Lufthavnene betyder markant flere direkte flyvninger til disse destinationer og dermed færre tidskrævende og ofte fordyrende mellemlandinger. 

”Omkring 60% af vores rejser ligger allerede nu udenfor sommerens højsæson. Vi sender faktisk besøgende til Grønland hver uge året rundt – lige med undtagelse af nogle uger i december og januar, hvor aktiviteten og rejselysten ikke er stor. Men der er ingen tvivl om, at flere vil gæste Grønland, når lufthavnene åbner,” siger Peter Bastrup og uddyber:

”De nye lufthavne vil også betyde, at flere gæster vil rejse på egen hånd, hvor de selv køber flybillet, arrangerer hotel og køber aktiviteter og oplevelser. Det marked understøtter platformen Arctic Excursions også.”

Greenland Travel oplever i dag, at omkring 50% af gæsterne er danske, og der er ingen tvivl om, at de nye lufthavne vil skærpe den internationale interesse yderligere. 

Grønland for erhvervsrejsende
De nye lufthavne og de direkte flyvninger gør også Grønland endnu mere interessant for erhvervslivet.

”Vi tilbyder også rejser til erhvervslivet. Vi har fullservice-konsulenter, så erhvervskunderne kan ringe eller skrive og få sammensat rejsen. Erhvervskunderne kan også selv booke rejsen via vores online-værktøj NAIA, hvor de kan bestille flyrejsen, hoteller, billeje osv.,” fortæller Peter Bastrup og uddyber: ”Med NAIA gør vi det nemmere for erhvervslivet at spare tid og penge på rejsehåndteringen. Firmaerne kan lægge deres rejsepolitik ind, så den, der booker rejsen, automatisk, overholder firmaets krav.”

Indblik i rejseaktiviteten optimerer rejserne
Greenland Travels statistikværktøj giver også et indblik i data. Erhvervskunderne kan hente statistikker, der fx viser, hvordan medarbejderne rejser, hvor mange penge, der typisk bruges på en rejse, osv. Data og statistikker der kan bruges aktivt til at give klarhed over rejsemønstrene og dermed optimere erhvervsrejserne.  

”NAIA og statistikværktøjet dækker ikke kun Grønland, men rejser i hele verden. Vi ser et stort potentiale og mulighed for vækst i den ydelse. Erhvervskunderne kan selv analysere data, men vi hjælper gerne med rådgivning og analyse. Vores 45 medarbejdere fordelt på tre kontorer servicerer hele det grønlandske og danske marked – selvfølgelig på både grønlandsk og dansk,” forklarer Peter Bastrup. 

Begynd eventyret her
Begynd rejsen her på www.greenland-travel.dk. Verdens største rejsebureau med speciale i Grønland, som kender det store land og kulturen i hver en detalje. 

”Greenland Travel har Grønland på sinde og Grønland i hjertet. Det giver vi videre til de rejsende, der får tryghed og 360 graders service – lige fra de første drømme om opholdet til selve rejsen og hjemturen igen,” siger Peter Bastrup. 

Greenland Travel, der er verdens største rejsebureau med speciale i Grønland, arrangerer unikke rejser og oplevelser både til private og erhverv.  Bureauet har mere end 35 års erfaring i salg af rejser til Grønland, og samlet set har medarbejderne på kontoret i København boet eller rejst næsten 500 år i Grønland. Tæller man så de tre kontorer i Grønland og også hele guidekorpset med, skal man nok nå op over de 1000 år. 

Bureauet kan med sindsro sige, at der ikke findes den by, bygd eller det fåreholdersted, hvor ikke mindst én af medarbejderne har været. 

Begynd din rejse her www.greenland-travel.dk 

Mange af de grønlandske operatører er mindre virksomheder, der kan have svært ved at have overskud til at markedsføre sig selv, og her kan vi sammen løfte opgaven. Operatørerne kan fokusere 100% på produktet, og så tager vi os af markedsføringen. På den måde kan vi give gæsterne det bredeste valg og samtidig understøtte lokalbefolkningen.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

_0D49705
Iværksætteri blomstrer og styrker lokalsamfundet
Sidste år satte turisme ny rekord på Grønland, og det afspejles i antallet af tilbud til adventureturisterne, der besøger det majestætiske...
DSC00316_@vegasti1
Grønland har mange af de løsninger som verden har behov for...
Skrevet af Mads Qvist Frederiksen, adm. direktør, Arctic Economic Council I 2050 forventer FN at vi vil være 9,7 milliarder mennesker...
EVE-2569-02-A330neo delivery to Air Greenland-VIP group-04
Grønland baner vejen for bæredygtig infrastruktur
Grønland tager med tre nye lufthavne og miljøvenligt fly et stort skridt mod en mere bæredygtig og effektiv infrastruktur, der...