Maskinstyringsteknologi vinder frem i det barske klima i Nordatlanten

Af:

På bare et halvt år er det lykkedes Leica Geosystems at vinde mere end halvdelen af det islandske marked for maskinstyring, som sparer tid og øger præcisionen.

Måleudstyrsvirksomheden Leica Geosystems oplever for tiden et mindre væksteventyr i Nordatlanten – i Island og Grønland. Det er især selskabets maskinstyringsteknologi, der går som varmt brød. Maskinstyringsteknologien gør, at maskinføreren kan overskue alle dele af den igangværende opgave via en 3D-visning af byggetegning af projektet. I Island står distributøren Verkfast ehf for salget af Leica Geosystems’ produkter.

”Mange af vores kunder har arbejdet i det nordlige Skandinavien, hvor klima, temperatur og jordbundsforhold minder en del om Island, og derfra kender de ofte i forvejen Leicas velrenom- merede produkter,” siger Oliver Gustafsson fra Verkfast ehf.

”Vejret i Island kan være meget barskt og omskifteligt. En sommerdag kan der være sol, vindstille og op til 20 grader. Et par dage senere kan der være slagregn, kulde og stærk blæst. Derfor er produkternes robusthed og pålidelighed meget vigtige parametre for vores kunder,” fortæller Oliver Gustafsson. 

Netop pålideligheden og kvaliteten af produkterne gjorde, at Verkfast i februar i år valgte at blive distributør for Leica Geosystems. Nærheden til Danmark spillede også ind.

”De fleste konkurrenter i denne del af markedet er fra USA eller Japan, og her betyder det en del, at vi forstår hinanden, og at vi arbejder i nogenlunde samme tidszoner, og at det ikke tager lang tid at fremskaffe reservedele,” siger Oliver Gustafsson.

Fuld fart på byggeri og anlæg i Island
Generelt er der fart på den islandske bygge- og anlægssektor. For at stimulere økonomien under tilbageslaget ved Corona-pandemien, valgte den islandske regering, som andre steder i verden, at yde en række statslige subsidier til bl.a. bygge- og anlægsbranchen, som nu er i høj vækst. Det har betydet flaskehalse, og ganske som i Danmark bliver østeuropæisk arbejdskraft hyret ind i stort tal. 

”Vi ser tendens til overophedning i dele af økonomien, men jeg tror den positive udvikling med høj vækst i økonomien vil fortsætte i hvert fald et par år endnu,” siger Oliver Gustafsson, der i øvrigt har lagt mærke til, at der i disse år er en større interesse for maskiner og maskinteknologi blandt islandske unge. Interessen for at blive ingeniør er også stigende.

Flyvepladser, moler og veje
I Grønland er der ikke helt så meget knald på udviklingen som i Island, men også her er der fremgang at spore.

”Kunderne indser i stigende grad, at maskinstyringsløsninger sparer tid og øger præcisionen,” fortæller Per Eriksen, der med base i selskabets kontor i Odense, yder support og ofte er på rejse til Grønland.

I Grønland er Leica Geosystems’ maskinstyringsteknologi bl.a. blevet brugt i forbindelse med vedligeholdelse af flyvepladser, anlæg af moler og veje.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...