Sponseret indhold

Sådan får du tilskud til grønne boligforbedringer

Af:

Bygningspuljen åbner den 7. april for tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Se, hvordan du får tilskud til en bedre, mere klimavenlig bolig med lavere varmeregning.

Du kan få mange tusind kroner i tilskud fra staten, hvis du gør dit hus eller din lejlighed mere klimavenlig – f.eks. ved at skifte olie- eller gasfyret ud med en varmepumpe eller ved at efterisolere eller skifte vinduer. Det giver dig samtidig et bedre indeklima, højere husværdi og lavere varmeregning. Onsdag den 7. april kl. 10 åbner vi igen for ansøgninger om tilskud fra Bygningspuljen til boligforbedringer, der sparer energi.  Åbningen er ventet af mange, og det er en god idé at forberede sig inden den 7. april for at få den bedste chance for at få tilskud – og få mest ud af tilskuddet.

Sådan bliver du klar

Først skal du finde ud af, hvad du vil søge tilskud til. Du kan se, hvad der er muligt og få et overslag på tilskuddet på SparEnergi.dk/tilskud. Her finder du også hjælp til ansøgningsprocessen og svar på de fleste spørgsmål.

Du skal også bruge et par ting, når du ansøger. Gør dem klar på forhånd, så går det nemmest:

Bevis på ejerskab
Du skal vise, at du er ejer eller medejer af den bolig, der søges tilskud til. Det gør du bedst med tingbogsattesten. Den hentes ved at logge ind på tinglysning.dk med NemId, slå boligens adresse op under fanen ”Fast ejendom” og klikke på knappen ”Hent PDF”. Søger du på vegne af andre, skal du også bruge en fuldmagt fra boligejeren.

Energimærke
Energimærket er ikke nødvendigt, hvis du søger tilskud til at skifte opvarmningsform til varmepumpe. Men for andre tiltag som f.eks. efterisolering skal din bolig have et energimærke fra oktober 2012 eller nyere. Har du ikke et energimærke, skal du have udarbejdet et energimærke, før du søger tilskud. I nogle tilfælde kan du også få tilskud til energimærkningen.

Pas på faldgruberne

I den første runde af Bygningspuljen fik mange afslag eller fik ikke det tilskud, de havde regnet med, fordi de søgte tilskud til den forkerte type varmepumpe, væg eller vindue.

Sådan undgår du faldgruberne, når du søger tilskud til:

Varmepumpe
Hidtil har hver anden søgt tilskud til en varmepumpe i en anden energiklasse end den, de får installeret. Indhent ét eller flere tilbud på forhånd, så du ved, om du vil have en varmepumpe med energimærke A+++ eller A++. Installatøren skal være VE-godkendt, for at du kan få tilskud.
Husk, at du ikke må indgå en aftale om installation, før du HAR fået tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen.
Find VE-godkendte virksomheder på SparEnergi.dk/VE-godkendt.

Vinduer
Find frem til de vinduer, du vil have, så du ved, hvilken energiklasse du skal søge tilskud til. Find positivlisten på SparEnergi.dk/tilskud eller spørg vinduesproducenten.

Vægge og loftsrum
Find ud af, hvilken type vægge du har – og vær opmærksom på, at du ikke kan få tilskud til isolering af hulmur. Du kan kun få tilskud til at efterisolere den type væg, loftsrum mv., der står i boligens energimærke.

Åbner kl. 10 – og andre vigtige detaljer

Inden du ansøger, er det en god ide at tjekke oplysningerne om din bolig i BBR-registeret. Ansøgningsportalen bruger nemlig BBR-oplysninger til at beregne dit tilskud. Vi åbner for ansøgninger om tilskud onsdag den 7. april kl. 10 om formiddagen, så der er ingen grund til at sidde klar foran skærmen ved midnat. Der vil være køsystem på ansøgningsportalen fra kl. 10.

Husk at trykke ”Indsend”, når du har udfyldt din ansøgning, så vi modtager den. Du vil få en kvittering for ansøgningen på skærmen, når den er rigtigt indsendt. Vi starter sagsbehandlingen af ansøgningerne i den rækkefølge, vi modtager dem.Får du tilsagn om tilskud, har du to år til at gennemføre projektet.  Vi ser frem til at støtte tusindvis af gode projekter til gavn for både klimaet, samfundet og den enkelte boligejer.

Du kan søge flere gange i 2021

Har du ikke travlt med at gennemføre dit projekt, kan du vente med at søge tilskud til næste runde af puljen – eller den næste igen. Der bliver tre ansøgningsrunder i 2021, og der er sat ca. 2,5 mia. kr. af til Bygningspuljen fra 2020-2026, så der bliver mange muligheder for at søge tilskud.

Vil du skifte til varmepumpe, kan du også overveje varmepumpe på abonnement, hvor du ikke selv behøver at investere i en varmepumpe og slipper for at tænke på drift og vedligeholdelse. Her skal du ikke søge bygningspuljen, men i stedet kontakte en energitjenesteleverandør, der tilbyder abonnementsordninger. 

Læs mere om varmepumpe på abonnement på SparEnergi.dk/varmepumpe

Mest læste på BusinessReview.dk

airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
_J3I5661
Kunstig intelligens hjælper med at optimere kommunal sagsbehandling i byggesager
etf_
🔊 Nyt afsnit af "Energi til Fremtiden" – Uudnyttet potentiale i overskudsvarme
IAN-C-0005
Trods Blackstone-indgreb: Ian Winther-Høiland geninvesterer fortjeneste i ejendomsmarkedet
Mother_and_child_cancer_cmyk
Ny dansk kræft-test når markedet

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...