Planets Pride har sat bæredygtighed på menuen

Af:

I over 10 år har Planets Pride importeret frosne skaldyrsprodukter af højeste kvalitet til fødevareleverandører og detailhandel over det meste af Europa. Specialet er varmtvandsrejer fra sydøstasien og omdrejningspunktet er bæredygtighed.

Måske har du allerede sat tænderne i en af de mange forskellige slags rejer, som Planets Pride står bag importen af. Måske ved du det ikke. Og det er netop en af udfordringerne ved bæredygtighed. For man kan hverken se eller smage forskel på, om en reje er bæredygtigt opdrættet eller ej.

Alligevel mener Jesper Hansen, direktør i Planets Pride, at bæredygtighed er vejen frem, og han har med sin virksomhed Planets Pride i høj grad været med til at sætte nye standarder inden for området ved at sætte fokus på ASC- og MSC-mærkede fisk og skaldyr.

”Bæredygtighed handler i høj grad om at tage ansvar. Hvis vi ikke gør det, så er der ingen fisk eller rejer i havene om 30 år, og så har vi ikke en forretning. Derfor har vi taget et aktivt valg i Planets Pride, om at vægte netop bæredygtigheden højt, og håbe at flere vil følge vores eksempel.”

Står for 20% af importen af varmtvandsrejer
Planets Pride blev grundlagt i 2010, og har i dag imponerende 450 varenumre på frost. Heraf er over halvdelen af disse varmtvandsrejer fra sydøstasien i alle tænkelige størrelser, typer og tilberedninger. Netop disse varmtvandsrejer er blevet virksomhedens varemærke, og således står man i dag bag 20% af importen til Skandinavien. Så uanset om du nyder en kæmpereje i Aarhus eller en tempura-reje i Oslo, er der stor sandsynlighed for, at det er Planets Pride, der står bag.

Ud over fisk og skaldyr importerer man også både frugt og grønt på frost, og fælles for det hele er, at det er ingredienser der kendes fra det traditionelle asiatiske køkken. Netop derfor tæller mange af kunderne også sushi-restauranter, street food markeder og asiatiske supermarkeder– foruden naturligvis asiatiske restauranter, større kantinesammenslutninger og supermarkedskæder.

En virksomhed med ambitioner for fremtiden
I dag er 40% af virksomhedens sortiment bæredygtigt. Og man har en ambition om at det skal øges til hele 60% i 2025, og 100% i 2030. Men det stopper ikke der. For Jesper Hansen har et ønske om at implementere den bæredygtige tankegang i hele virksomheden, og derfor arbejdes der også løbende på andre tiltag, som kan gøre en forskel for både mennesker og miljø.

”Vi bruger allerede udelukkende grøn el i vores frysehus med plads til 3.000 paller. Alle vores varer er jo på frost, og så kan vi ligeså godt sørge for at de holder sig frosne ved hjælp af vedvarende energi, ligesom vi naturligvis også bruger grøn el på vores kontor” fortæller han og fortsætter:

”Der ud over arbejder vi hårdt på at finde et biologisk nedbydeligt plastmateriale, der kan fungere til vores emballage. Det er til gengæld lidt af en udfordring, eftersom det skal kunne tåle frostgrader. Frost er generelt hårdt ved plastic, for ved optøning dannes der fugt, som er med til at nedbryde plasten – så det kræver lidt af en emballage, der skal kunne holde frostvarer friske og samtidig være bionedbrydelig.”

Det gælder om at gøre noget – lidt er bedre end intet
Jesper Hansen er slet ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes. Både at nå virksomhedens mål om et øget bæredygtigt sortiment frem mod 2030 og at finde den rette bionedbrydelig emballage. Samt en række andre tilbag, der kan fremme den grønne udvikling.

“Det gælder ganske enkelt om at sætte sig nogle mål. Hellere gøre lidt alle steder, end slet ikke gøre noget. Mange husker måske tilbage i 80’erne og 90’erne hvor syreregnen var den helt store udfordring. Takket være en række politiske beslutninger, er det i dag ikke længere en trussel vi lever med. Så hvis man kunne dengang, så kan vi også i dag.”

Hvad er ASC?

ASC (Aquaculture Stewardship Council) er en miljømærkningsordning for opdrættede fisk og skaldyr, der blev grundlagt af WWF og Dutch Sustainable Trade Initiative (IDH) i 2010. Formålet var en fælles global standard for ansvarligt opdrættede fisk og skaldyr.

Hvad er MSC?

MSC (Marine Stewardship Council) er en uafhængig international mærkningsordning for miljøvenligt og bæredygtigt fiskeri. Mærkningen blev skabt af WWF i samarbejde med Unilever, i 1997, for at gøre det lettere at vælge bæredygtigt fiskede fisk og skaldyr.

Seneste nyt

home-insurance-and-real-estate-appraisal-ideas
Ny analyse: Næsten en ud af fem ejendomsvurderinger på erhverv er sat for højt
Business Park
Global handelskrig kan skabe nyt boom for logistikejendomme
AdobeStock_455980123
Strategisk arbejde understøtter biodiversiteten
solveigtingey_larsmathiasen
Ældreboliger og seniorboliger – er de en misforståelse?
2. esg
JLL og EDC Poul Erik Bech klar til at udarbejde ESG-rapporter på erhvervsejendomme

Mest læste på BusinessReview.dk

Bæredygtighedsdokumentation 4
Bæredygtighedsdokumentation af byggeri er kun toppen af isbjerget
06-02-19_153 1
Netværk der skaber værdi i erhvervslivet
3-Polo-showgame3
Polo: Skak med 60 km/t
DCIM101MEDIADJI_0125
NCK investerer i fremtiden
Science City Lyngby--
Smart Cities skal udvikles og drives af fælles data med borgerne i centrum
background-g55b335c05_1920--
Virksomheder skal tænke sikkerhed bredt – og ikke kun digitalt
SKO_billede
Ejendomsadvokaten: Momsreguleringsforpligtelsen ved salg af nyopførte ejendomme
_12A8480 Tættere beskæring
Stærkere rammevilkår er en forudsætning for, at medicobranchen kan drive innovationen i fremtidens sundhedsvæsen
Christiansborg Palace and Borsen in Copenhagen, Denmark
Boligpolitikken skal sikre fremtidens boligmarked
Portræt_Frederik
Digital transformation er mere ledelse end teknologi

Læs også

Blurry factory
Fra krav til konkurrencefordel: Digitale værktøjer styrker mindre virksomheder i den grønne omstilling
Små og mellemstore virksomheder står som hjørnesten i dansk erhvervsliv, men uden de rette værktøjer risikerer deres grønne potentiale...
Energy storage power station, solar power station and wind power station at sunrise
Den danske elforsyning er under pres! Batterilagringssystemer kan sikre forsyningssikkerheden
Danmark har længe været kendt for sin høje produktivitet og stabile energiforsyning. Men nu er der revner i fundamentet. Med en elektrificering,...
Bionic Busbar
Dansk 3D-print skaber smartere og grønnere produktion
En stille revolution ruller gennem danske produktionshaller. Additive Manufacturing (AM), bedre kendt som industriel 3D-print, giver...