Sponseret indhold

På en elcykel kan du køre en grønnere fremtid i møde

Af:

I Danmark er cyklen en stor del af danskernes identitet og levevis og har været det i årtier. I løbet af de seneste år er interessen for og salget af elcykler også steget markant i Danmark. Det viser flere undersøgelser, blandt andet de seneste tal fra Danmarks Statistik. Den positive udvikling tyder på, at danskerne er blevet endnu mere åbne over for den nye klimavenlige transportform. 

Hvis du ønsker at bidrage til en grønnere fremtid, så er der flere steder, du kan sætte ind, men en af de helt store klima-syndere er vores transport.  Og elcyklen giver dig altså mulighed for at skifte bil, bus og tog ud med frisk luft, motion og større frihed. 

Vi har samlet fem gode råd til, hvorfor du skal vælge en elcykel, hvis du ønsker en grønnere fremtid og en mere bæredygtig transportform til din hverdag.

1. Det er godt for miljøet

En elcykel udleder mindre CO2 pr. kilometer, end hvis du tager bilen. Hvis du cykler 2,5 km til arbejde i stedet for at tage bilen, vil du spare miljøet for 150 kg CO2 hvert år. Det er altså til stor gavn for miljøet. Du får motion og frisk luft samtidig med, at du passer på klimaet. 

2. Ingen udgift eller udledning af benzin

Selvom en elcykel er en dyr udgiftspost sammenlignet med en almindelig cykel, så er der tusindvis af kroner at spare hvert år i forhold til en bil – lige fra anskaffelse og køb af brændstof til forsikringer og vedligeholdelse. 

Mange synes måske, at det er i overkanten at cykle 10-15 kilometer på en almindelig cykel og tager derfor bilen i stedet. Men på en elcykel er det ikke længere en uoverkommelig strækning, for du er i stand til at suse af sted selv i modvind og op ad bakker.

3. Undgå lange bilkøer og offentlig transport

Elcyklen får dig hurtigere frem, end hvis du tager den almindelige cykel – og du undgår samtidig at ankomme forpustet og svedig.

Med en elcykel undgår du også lange bilkøer eller besværet ved at vente på offentlig transport. En elcykel gør dig altså uafhængig og giver dig frihed til at cykle, når det passer dig.

4. Det er sundt 

Elcykling er sundt – også selvom du får assistance fra motoren. Du skal nemlig stadigvæk træde i pedalerne for at komme frem, og det styrker hjertet, blodkredsløbet og musklerne og giver bedre kondition. Det er en myte, at det er snyd at cykle på en elcykel. Du får masser af motion ved at anskaffe dig en elcykel – især hvis elcyklen erstatter bilturen eller får dig til at cykle længere ture.

5. Du bliver en del af et fælleskab

Hvis du vælger elcyklen som dit primære transportmiddel, kan du blive en del af den grønne omstilling i fælleskab med tusindvis af andre danske (el)cyklister. Hvis flere udskiftede bilen med en cykel med eller uden el, vil vejen til et renere miljø i byerne og generelt bedre klimforhold blive kortere. 

Hvorfor vælge en elcykel fra Gazelle? 

Hvis du skal ud at investere i en elcykel, er det vigtigt at gå efter høj kvalitet og komfort, så du har din cykel i mange år. Og det er netop, hvad du får, hvis du investerer i en elcykel fra Gazelle. Hos Gazelle gør vi nemlig en dyd ud af at sikre, at din elcykel kan holde til at blive brugt – uanset forholdene. Eksempelvis får alle elcykler fire lag lak for at sikre, at de tåler hverdagens mange knubs. 

Desuden samarbejder vi kun med de bedste på markedet for at garantere, at kvaliteten er i top. Og det er grunden til, at vores elcykler er udstyret med motorer fra topmærkerne Shimano Steps eller Bosch. Derfor er du altid sikret kvalitet ned til mindste detalje, ultimativ komfort, sikkerhed hele vejen rundt og et moderne design, ligesom alle elcykler er håndbygget på Gazelles fabrik i Holland.

Test en elcykel, før du køber den

Har du svært ved at gennemskue, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud at investere i en elcykel, så er vores råd altid at teste flere forskellige typer.

Der er nemlig andre parametre end farve og pris, du skal tage stilling til, når du køber en elcykel. 

Er du til en opret siddeposition? 

Skal du vælge en centermotor? 

Skal du have en cykel med lav indstigning eller høj indstigning? Mulighederne er mange, og kun ved at prøve forskellige typer af elcykler, kan du finde den model, som passer til dine cykelbehov og efterfølgende bestille den. 

I alt 8 procent af danskerne har en elcykel. Det svarer til flere end 376.000 personer. Og mens 29 procent af elcykelbestanden findes i Region Hovedstaden, 26 procent i Syddanmark, 24 procent i Midtjylland, 11 procent i Nordjylland og 10 procent i Region Sjælland. Tallene er fra 2019 og stammer fra en rapport lavet af KANTAR for Vejdirektoratet.

Hos Gazelle kan du prøvekøre elcykler i vores helt nye e-bike testcenter nær København eller hos en af vores 125 forhandlere, som er fordelt over hele landet. Find din nærmeste forhandler på 

https://www.gazellebikes.com/da-dk/ 

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Nikolaj 3
Den lykkelige forbandelse, der hviler over Nikolaj Plads

Læs også

Jacob_13_HIGH-vand-byggeri
E-mobilitet og PtX bliver hjørnestenene i omstillingen af transporten
Transportens grønne omstilling er afgørende for at nå Danmarks klimaambitioner. Der har været flere bud på alternativer til de fossile...
Produktbillede 1
Avanceret batteri- og ladeteknologi til de danske elbiler
Den danske virksomhed Nerve Smart Systems står bag en avanceret og intelligent batteriteknologi, som gør det muligt at placere firmaets...
sign
Fremtidens mobilitet er delt
I en tid, hvor flere og flere mennesker flytter ind til de større byer og vi anskaffer os flere og flere biler, udvikler mobilitetsbegrebet...