Sponseret indhold

Også fra hjemmekontoret: Ta’ cyklen til maj og vind en el-cykel

Af:

Kan man lave noget sjovt med kollegaerne fra hjemmekontoret? Ja! Prik til dine kolleger, stil et hold og vær med i en måneds cykelspas med Cyklistforbundets kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Arbejder du hjemme, hopper du bare på cyklen i løbet af dagen. Så er du og kollegerne klar til at møde sommeren med fornyet energi – sammen hver for sig.

Det bliver med et brag, når Cyklistforbundet hele maj kører sin store forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE for 25. gang. Gennem årene har op mod en million danskere cyklet sommeren i møde og sammen med kollegaerne fået stærke oplevelser med kampagnen, hvor man deltager i hold og konkurrerer om flest dage på cyklen.

Kampagneleder i Cyklistforbundet, Sidsel Friis Marxen, mener, at corona-pandemien og det meget hjemmearbejde har gjort kampagnen mere relevant end nogensinde:

– Som kollega sidder vi isoleret fra de andre og savner det fællesskab uden om det faglige, som er så svært at genskabe på digitale møder. Som individer bøvler vi med alt for lidt motion. Med VI CYKLER TIL ARBEJDE kan virksomhederne styrke det kollegiale fællesskab i en svær tid med gode oplevelser sammen hver for sig og god hverdagsmotion, siger hun.

Også fra hjemmearbejdspladsen

I modsætning til andre store traditionelle fællesskabsarrangementer, der er blevet aflyst, kan VI CYKLER TIL ARBEJDE gennemføres trygt og sikkert i en corona-tid. At man arbejder hjemme, er ingen grund til ikke at stille med et hold – tværtimod, lyder det fra Cyklistforbundet:

– Måske brugte du, før corona sendte dig hjem, 30-60 minutter på at tage på arbejde. I dag bruger du måske et par minutter på at sætte din arbejdsplads op på køkkenbordet. Den sparede tid er din egen, og den skal du selvfølgelig bruge til dejlige cykelture, siger Sidsel Friis Marxen.

Alle virksomheder får et idekatalog med inspiration til lokale konkurrencer, events og aktiviteter, så man som arbejdsplads får mest ud af at være med. Samtidig får deltagere en miniguide med ideer til at komme op på cyklen fra hjemmearbejdspladsen.

Cyklistforbundet opfordrer for eksempel, at man booker kollegerne til en ’synkron-cykeltur’ efter frokost, hvor man cykler sammen hver for sig. 

– Vi har samlet gode ideer til at bryde hverdagen ved køkkenbordet op med dejlige cykelture og frisk luft. Cykler man synkront med kollegaerne, kan det være med til at holde den fælles holdgejst oppe, siger Sidsel Friis Marxen. Er man blandt dem, som tager ind på arbejde og har lidt længere end, hvad man har lyst til at cykle, behøver man ikke cykle hele vejen for at deltage. Det tæller også som en cykeldag, hvis man cykler til tog eller bus og tager offentlige transportmidler resten af vejen.

Vind en el-cykel

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk. Jo flere dage holdet cykler i maj, desto flere lodder får holdet til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie:  En elcykel af det hollandske kvalitetsmærke Gazelle til alle på vinderholdet. 

Plus på klima- og sundhedskontoen

Alle virksomheder tilbydes en afsluttende oversigt over de opnåede sundheds- og klima-effekter af medarbejdernes cykelindsats. Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra i Hørsholm. Medstifter af Gubra, Jacob Jelsing, siger:

– Det gør en forskel, når virksomheder tager medansvar for medarbejdernes transportvaner. Pendling til og fra arbejde udgør en betydelig del af virksomheders samlede CO2 udledning – også i en corona-tid. Med fælles indsats kan vi knække kurven. Det er er godt for klimaet og godt for vores sundhed. Derfor jo flere, der vælger cyklen, desto bedre, siger Jacob Jelsing.

Country manager for Gazelle i Danmark, Thomas Koed, siger:

– Vi er glade for at være med til at styrke den danske cykelkultur sammen med Cyklistforbundet. Med en el-cykel kan man cykle længere på kortere tid. El-cyklen vil for mange danskere være fremtidens transportmiddel, siger han og opfordrer alle nysgerrige til at lægge vejen forbi en Gazelle-forhandler og få en prøvetur.

VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021

Kører 1.-31. maj – tilmelding på www.vcta.dk

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer og dyster på holdbasis om flest dage på cyklen

Årets hovedpræmie er en Gazelle-elcykel til alle på vinderholdet

Alle virksomheder får et idekatalog med inspiration til lokale konkurrencer, events og aktiviteter, så man som arbejdsplads får mest ud af at være med

Alle virksomheder tilbydes en afsluttende oversigt over de opnåede effekter af medarbejdernes cykelindsats målt på bl.a. sparede sygedage og sparet CO2.

Læs mere på www.vcta.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...