Menneskeskabte klimaforandringer kræver ansvarlig handling nu

Af:

I en verden præget af åbenlyse klimaforandringer, ressourceknaphed og en voksende biodiversitetskrise, er det tydeligt, at vores nuværende tilgang til økonomisk vækst og brug af ressourcer ikke er bæredygtig. Det er på tide, at vi gør noget andet.

Skrevet af: Mette Grydehøj Post, Founder, LOOP Forum


Cirkulær økonomi er udnævnt, bl.a. af EU og FN, som den mest effektive vej til at reducere CO2-udledninger. Cirkulær økonomi er meget mere end blot genbrug og genanvendelse af materialer. Det er en helhedsorienteret tilgang til at redefinere vores produktions- og forbrugsmønstre. Ved at skabe lukkede kredsløb, hvor materialer forbliver i økonomien så længe som muligt, kan vi reducere afhængigheden af knappe ressourcer og minimere den negative indvirkning på miljøet og klimaet.

Samarbejde på tværs af værdikæder og sektorer er nøglen til den nødvendige omstilling. Vi kan ikke løse disse komplekse udfordringer alene. Det kræver partnerskaber mellem virksomheder, organisationer, offentlige myndigheder, politikere og samfundet som helhed. Ved at samarbejde kan vi dele viden og praktiske erfaringer, og derigennem skabe en stærkere og mere effektiv indsats for at fremme en reel bæredygtig omstilling.

Derfor ser vi frem til tredje afholdelse af LOOP Forum, som nu er et veletableret event, der samler førende kræfter og aktører inden for ansvarligt ressourceforbrug i Norden. Dette event er ikke blot endnu en konference; det er en platform for konkret handling og samarbejde – vi deler erfaringer, udforsker innovative løsninger og skaber nye partnerskaber.

Vi opfordrer hele erhvervslivet til at engagere sig i agendaen. Sammen kan vi forme en fremtid, hvor vores økonomi ikke kun er cirkulær, men også retfærdig, inkluderende og ansvarlig over for både mennesker og planeten. Lad os gå sammen og arbejde hen imod en verden, hvor vores ressourcer bruges med omhu og respekt, og hvor vi efterlader en arv, som kommende generationer vil være stolte af.

Mest læste på BusinessReview.dk

thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...