Sponseret indhold

Havre er en superfood

Fried rice salat med grillede peberfrugter

Af:

En naturlig proteinkilde, der er rig på fiber og tilmed klimavenlig. Havre er det sunde alternativ, der kan indgå i alle dagens måltider. 

Havre er en råvare med utroligt mange positive egenskaber. Den indeholder en lang række mineraler og vitaminer, giver en god mæthedsfølelse og stabiliserer blodsukkeret. Ydermere sænker den kolesterolindholdet i blodet og risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Og så forbedrer den fordøjelsen. Der er ganske enkelt ikke andet end godt at sige om en råvare, der samtidig er klimavenlig. Med udgangspunkt i ovenstående viden har Fazer udviklet havreris som et mere næringsrigt og klimavenligt alternativ til hvide ris, der importeres fra Østen. 

Stor efterspørgsel på plantebaserede råvarer
Mange danskere har taget klimabudskabet til sig og ønsker at gøre en forskel. Også for deres egen sundhed. Det betyder, at efterspørgslen på sunde, klimavenlige og plantebaserede råvarer at steget betragteligt i de senere år.  For Fazer, der har en ambition om at blive en førende aktør inden for området i Norden, er havreris et naturligt skridt på vejen. Havreris har nemlig kun en sjettedel klimapåvirkning i forhold til hvide ris og tilfører samtidig et væsentligt højere næringsindhold. Og så smager de selvfølgelig godt og kan anvendes på præcis samme måde som hvide ris – men med alle de fordele, havren bringer med sig. 

Lokal produktion
Den havre, der bruges i havrerisen, dyrkes i de nordiske lande nær Fazers møller i Sverige. Den er mild, venlig mod maven og rig på vitaminer og mineraler som jern, magnesium, zink, fosfor og calcium. Dertil har Havreris 67 procent mere protein, 7,5 gange flere kostfibre, indeholder flere umættede fedtsyrer og har 26 procent færre kulhydrater end almindelige hvide ris. 

Havreris har en bred vifte af anvendelsesmuligheder og kan nydes i både varme og kolde retter. Derudover er madlavning gjort hurtig med en tilberedningstid på 13 minutter. Smagen er mild med en fyldig karakter. Den unikke havreris består af hele havrekerner, som er dampet og poleret for at opnå en kort tilberedningstid. Processen er skånsom og betyder, at havrerisen bevarer næringsindholdet i havrekernen. 

Bæredygtige madløsninger til fremtiden
I mere end 130 år har Fazer haft fokus på at skabe gode madoplevelser. I 1891 åbnede den unge Karl Fazer sit første konditori med en udtalt passion for at skabe øjeblikke med glæde for alle mennesker omkring ham. Lige siden har Fazer været med til at forme fremtidens smag, traditioner og madoplevelser, der er rodfæstet i både arv og forbrugerindsigt og med et fokus på bæredygtige madløsninger til fremtiden. Fazers aktiviteter følger således etiske principper baseret på koncernens værdier og FN’s Global Compact-initiativ.

Opskrift: Fried rice med grillede peberfrugter 

af: @juliebruunsblog

Denne salat er dejlig mættende med en bund af stegte havreris, og et fyld af grillede peberfrugter, friske krydderurter, feta, pinjekerner og en sød chilidressing. Den kan spises til frokost, evt. sammen med lidt fisk eller vegetarisk til, f.eks. falafler. Den kan også sagtens være en del af aftensmaden, måske sammen med lidt kød og et madbrød.

Salat

  • 2dl havreris + 5 dl vand + 1 tsk. salt
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 spsk. smør
  • 3 æg
  • 1 håndfuld feta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. agavesirup
  • 3 cm af en frisk chili
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog havreris i vandet i 13 minutter med salt.
  2. Imens ristes pinjekerner på en tør pande og peberfrugterne grilles. Skyld dem og skær dem ud i ønsket størrelse. Kom lidt olie på en grillpande og steg peberfrugten her på, til den tager farve på begge sider. Ca. 2-3 minutter på hver side. Læg både pinjekerner og grillede peberfrugter til siden.
  3. Snit løg og kom disse på den pande pinjekernerne var på sammen med lidt ekstra olie. Svits 1 minuts tid til de begynder at blive bløde, tilsæt så smør og de kogte ris, som er drænet for vand. Vend det rundt i 5 minutters tid, til risene får en smule stegeskorpe. Tilsæt æg og vend det hele rundt i et par minutter ekstra.
  4. Kom det i en stor skål sammen med de grillede peberfrugter.
  5. Smuldr lidt fetaost over, kom friske krydderurter ved og top med de ristede pinjekerner.
  6. Vend dressingen sammen i en skål og kom over.

Havre er en af tidens superfoods. Den reducerer både kolesterolindholdet i blodet og risikoen for hjerte-karsygdomme. Samtidig giver den en god mæthedsfornemmelse og stabiliserer blodsukkeret. 

Find flere opskrifter her: 

https://www.fazer.com/da/producter/our-international-brand-selection/fazer-havreris/opskrifter

Find os på Facebook og Instagram: 

Fazer Havreris

For yderligere information:

Caroline Smidt, Marketing Specialist, Fazer Danmark, telefon 2624 2043

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Intro 2
Vejen til en succesfuld konference
Gastech_case_Kaas-Hovedgaard-19_4N2A3848
Luft og jord leverer energi og sparer penge for boligejerne
1-OMEGADANIELCRAIG-jpg
James Bond og hans ure

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...