Sponseret indhold

Havre er en superfood

Af:

En naturlig proteinkilde, der er rig på fiber og tilmed klimavenlig. Havre er det sunde alternativ, der kan indgå i alle dagens måltider. 

Havre er en råvare med utroligt mange positive egenskaber. Den indeholder en lang række mineraler og vitaminer, giver en god mæthedsfølelse og stabiliserer blodsukkeret. Ydermere sænker den kolesterolindholdet i blodet og risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Og så forbedrer den fordøjelsen. Der er ganske enkelt ikke andet end godt at sige om en råvare, der samtidig er klimavenlig. Med udgangspunkt i ovenstående viden har Fazer udviklet havreris som et mere næringsrigt og klimavenligt alternativ til hvide ris, der importeres fra Østen. 

Stor efterspørgsel på plantebaserede råvarer
Mange danskere har taget klimabudskabet til sig og ønsker at gøre en forskel. Også for deres egen sundhed. Det betyder, at efterspørgslen på sunde, klimavenlige og plantebaserede råvarer at steget betragteligt i de senere år.  For Fazer, der har en ambition om at blive en førende aktør inden for området i Norden, er havreris et naturligt skridt på vejen. Havreris har nemlig kun en sjettedel klimapåvirkning i forhold til hvide ris og tilfører samtidig et væsentligt højere næringsindhold. Og så smager de selvfølgelig godt og kan anvendes på præcis samme måde som hvide ris – men med alle de fordele, havren bringer med sig. 

Lokal produktion
Den havre, der bruges i havrerisen, dyrkes i de nordiske lande nær Fazers møller i Sverige. Den er mild, venlig mod maven og rig på vitaminer og mineraler som jern, magnesium, zink, fosfor og calcium. Dertil har Havreris 67 procent mere protein, 7,5 gange flere kostfibre, indeholder flere umættede fedtsyrer og har 26 procent færre kulhydrater end almindelige hvide ris. 

Havreris har en bred vifte af anvendelsesmuligheder og kan nydes i både varme og kolde retter. Derudover er madlavning gjort hurtig med en tilberedningstid på 13 minutter. Smagen er mild med en fyldig karakter. Den unikke havreris består af hele havrekerner, som er dampet og poleret for at opnå en kort tilberedningstid. Processen er skånsom og betyder, at havrerisen bevarer næringsindholdet i havrekernen. 

Bæredygtige madløsninger til fremtiden
I mere end 130 år har Fazer haft fokus på at skabe gode madoplevelser. I 1891 åbnede den unge Karl Fazer sit første konditori med en udtalt passion for at skabe øjeblikke med glæde for alle mennesker omkring ham. Lige siden har Fazer været med til at forme fremtidens smag, traditioner og madoplevelser, der er rodfæstet i både arv og forbrugerindsigt og med et fokus på bæredygtige madløsninger til fremtiden. Fazers aktiviteter følger således etiske principper baseret på koncernens værdier og FN’s Global Compact-initiativ.

Opskrift: Fried rice med grillede peberfrugter 

af: @juliebruunsblog

Denne salat er dejlig mættende med en bund af stegte havreris, og et fyld af grillede peberfrugter, friske krydderurter, feta, pinjekerner og en sød chilidressing. Den kan spises til frokost, evt. sammen med lidt fisk eller vegetarisk til, f.eks. falafler. Den kan også sagtens være en del af aftensmaden, måske sammen med lidt kød og et madbrød.

Salat

  • 2dl havreris + 5 dl vand + 1 tsk. salt
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 spsk. smør
  • 3 æg
  • 1 håndfuld feta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. agavesirup
  • 3 cm af en frisk chili
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog havreris i vandet i 13 minutter med salt.
  2. Imens ristes pinjekerner på en tør pande og peberfrugterne grilles. Skyld dem og skær dem ud i ønsket størrelse. Kom lidt olie på en grillpande og steg peberfrugten her på, til den tager farve på begge sider. Ca. 2-3 minutter på hver side. Læg både pinjekerner og grillede peberfrugter til siden.
  3. Snit løg og kom disse på den pande pinjekernerne var på sammen med lidt ekstra olie. Svits 1 minuts tid til de begynder at blive bløde, tilsæt så smør og de kogte ris, som er drænet for vand. Vend det rundt i 5 minutters tid, til risene får en smule stegeskorpe. Tilsæt æg og vend det hele rundt i et par minutter ekstra.
  4. Kom det i en stor skål sammen med de grillede peberfrugter.
  5. Smuldr lidt fetaost over, kom friske krydderurter ved og top med de ristede pinjekerner.
  6. Vend dressingen sammen i en skål og kom over.

Havre er en af tidens superfoods. Den reducerer både kolesterolindholdet i blodet og risikoen for hjerte-karsygdomme. Samtidig giver den en god mæthedsfornemmelse og stabiliserer blodsukkeret. 

Find flere opskrifter her: 

https://www.fazer.com/da/producter/our-international-brand-selection/fazer-havreris/opskrifter

Find os på Facebook og Instagram: 

Fazer Havreris

For yderligere information:

Caroline Smidt, Marketing Specialist, Fazer Danmark, telefon 2624 2043

Seneste nyt

AI Regulation and Justice. Legal and Technology concept
AI rykker ind i den juridiske verden: Jurister skal lære at spørge på ny
Foto BRE 240425
PODCAST: Er kontoret stadig relevant – eller skal det genopfindes?
Samsung-Mobile-Galaxy-XCover7-Pro-and-Galaxy-Tab-Active5-Pro-Ruggedized-Devices_dl3
Sikkerhed er ikke længere valgfrit: Sådan hjælper Samsung virksomheder med at leve op til de nye EU-krav
GlobalConnect network operations center
GlobalConnect investerer i AI-drevet platform for at revolutionere kundeoplevelsen
per_husted (1) - lav opløsing
Kunstig intelligens må aldrig blive et mål i sig selv

Mest læste på BusinessReview.dk

Billede 3
Bioneer definerer udviklingsprogrammer for de næste fire år
Peder Søgaard-Pedersen ny
Life science og biotek er en hjørnesten for et konkurrencedygtigt Europa
Legalhero--
Digitalisering og personlig service skal gå hånd i hånd
Smiling designers working together
Onboarding er det første skridt mod større jobglæde
billeder fra Erhverv i Albertslund KommuneFRITK¯B
De smarte byer kan give stor jobvækst
Tilrettet
Designklassikere får nyt liv
Bruun Hjejle
Due diligence-undersøgelser ved transaktioner af fast ejendom

Læs også

Bring_Danmark_Pakkeshop_PMM_68762
Brings logistik gør cirkulær handel smartere
Danskerne køber genbrug som aldrig før. Genbrugsindekset fra DBA viser, at 73 % har handlet genbrug, og genbrugssalget er næsten fordoblet...
Hotelnyborgstrand-kunde
Madaffald er mere end bare skrald
Et hverdagsproblem er en vigtig brik i den grønne omstilling – ikke bare for klimaet, men for arbejdsmiljøet, infrastrukturen og hele...
Sean Quint_CK Produktion
Klimaklar satser på cirkulær økonomi: Nyt forløb skal hjælpe virksomheder i gang
Flere og flere virksomheder vil arbejde med cirkulær økonomi. Det mærker man tydeligt hos Klimaklar, et initiativ drevet af Dansk Industri...