Sponseret indhold

GTS på LOOP Forum: Sæt fart på den cirkulære omstilling!

josh-power-Vd1Kozoez5g-unsplash

Af:

Behovet for en grøn cirkulær omstilling er enormt. Men hvordan griber vi det an, hvad er den nyeste viden, og hvilke gode erfaringer er gjort? Bliv klogere på det, når GTS holder en konference og en række korte oplæg på GTS-standen. Mød bl.a. den kendte britiske ekspert Michael Pawlyn og tidligere miljøminister Lea Wermelin.

Vi skal tænke cirkulært, men også bredere end det, mener konferencens key-note taler Michael Pawlyn. I sit oplæg vil han fortælle om, hvordan vi bør tænke en regenerativ tilgang ind i den måde, vi designer, laver og administrerer vores bygningsinfrastruktur og samfund på. Få også præsenteret en række danske cases, der viser, hvordan der succesfuldt er arbejdet med cirkulær omstilling. Vi slutter konferencen af med en paneldebat med deltagelse af bl.a. tidligere miljøminister Lea Wermelin. I vores GTS-stand vil der hele dagen være mulighed for at blive klogere på 15 minutter. Her vil GTS-specialister give dig ny viden og gode eksempler på grøn cirkulær omstilling. Kom og bliv klogere på emner, der spænder vidt fra genanvendelse af tekstiler; take-away emballage; CO2e-aftryk – og affaldsressourcer.

Viden fra øverste hylde
GTS-institutterne fungerer som en teknologisk deleordning, hvor ny viden og testfaciliteter stilles til rådighed for danske virksomheder på kommercielle vilkår. Dermed kan virksomheder uden egen innovationskapacitet udvikle sig – uden at skulle kunne det hele selv. GTS hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet og modtager årligt cirka 300 mio. kr. i offentlig støtte. Det svarer til cirka 10 pct. af den samlede GTS-omsætning.
De syv GTS-institutter er: Alexandra Instituttet, Bioneer, DBI, DFM, DHI, FORCE Technology og Teknologisk Institut.

Det kan du bruge GTS til
Grøn omstilling og cirkulær økonomi er centrale emner for GTS, men der arbejdes også bredt med teknologiudvikling ift. stort set alle brancher.
Virksomheder kan både bruge GTS-institutterne til afgrænsede opgaver som fx en test eller certificering eller ifm. længerevarende opgaver fra den første idé til det markedsklare produkt. Der kan være tale om et kommercielt samarbejde eller om et projektsamarbejde med ekstern finansiering. Desuden afholder GTS-institutterne en række kurser og webinarer, hvor ny viden bliver delt. Udover den tætte relation til dansk erhvervsliv samarbejder institutterne tæt med universiteter og andre vidensinstitutioner fra ind- og udland.

Læs mere om GTS på www.gts-net.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
nicholas-doherty-pONBhDyOFoM-unsplash
Den grønne omstilling er vores alles projekt
1-LOFT hoogglans halfopen
Vælg din nye seng med omtanke

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...