Sponseret indhold

Grøn omstilling og hurtig mad går hånd i hånd

Af:

Friskhøstet salat dyrket i restauranten er nyeste tiltag i fastfood-kæden Sunset Boulevard, der også er i fuld gang med at reducere engangsplastik og unødvendig emballage.

Der er ingen modsætning mellem fastfood og miljøvenlighed, tværtimod, mener den danske fastfood-kæde Sunset Boulevard.

Gennem 2019 har Sunset Boulevard taget en række grønne initiativer, der skal gøre forretningen mere bæredygtig og bidrage til den grønne omstilling. Senest har Sunset Boulevard givet sig i kast med den moderne dyrkningsmetode ’Vertical Farming’, hvor de dyrker og høster deres egen salat direkte i restauranterne.

Det hele foregår i et lille væksthus inde i restauranten, så gæsterne kan følge med i processen fra de første spirer, til den friske salat høstes, umiddelbart inden den serveres i en frisklavet burger.

I første omgang har Sunset Boulevard etableret vertical farming i sin restaurant i Ballerup, men håbet er at udbrede konceptet til hele kæden, der tæller 44 restauranter i Danmark og en restaurant på Færøerne.

Bæredygtig friskhed
”Det her er endnu et skridt på vores bæredygtighedsrejse, som kun lige er begyndt. Med dette initiativ sætter vi en helt ny standard for friskhed og for bæredygtighed. Det giver mindre transport og mindre vandforbrug, end hvis salaten var dyrket på traditionel vis udenfor. Og så giver det meget mere friskhed og smag,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Salaten bliver dyrket under LED-lys, uden brug af pesticider eller jord og med et minimalt forbrug af vand.

”Vi ser det her som et håbefuldt spring for miljøet og den måde, vi i fremtiden skal producere vores salater og grønt på. Vores ambition er hele tiden at tage et større ansvar for miljøet, og det er bestemt sandsynligt, at den enkelte restaurant fremover selv planter, gror og høster deres salat og grønt i eller ved restauranten,” siger Jens Broch.

Friske råvarer året rundt
Konceptet er udviklet af den danske virksomhed Nextfood, og i Nextfood glæder de sig over, at Sunset Boulevard ønsker at bruge virksomhedens fødevareteknologi til at gøre restaurantens mad mere bæredygtig.

”Ved at dyrke salat og grønt i restauranten er gæsterne hos Sunset Boulevard sikret helt friskhøstede råvarer året rundt. Samtidig er det muligt at dyrke særligt lækre sorter, som ikke tåler den lange transport og opbevaring, som grønt ellers udsættes for. Vi er begejstrede over, at Sunset Boulevard går forrest i at løse de store udfordringer i fødevareforsyningskæden og har visionen til at være med som den første fastfood-kæde,” siger Rasmus Bjerngaard, direktør og medstifter, Nextfood.

Til kamp mod engangsplastik
Som den første fastfoodkæde i Danmark er Sunset Boulevard ligeledes aktivt i gang med at udfase engangsplastik. I marts erstattede Sunset Boulevard plastikbestik med træbestik og fjernede plastiklåg og sugerør for spisende gæster i restauranterne.

Sunset Boulevard har sagt farvel til 3 mio. sugerør, 3 mio. sodavandslåg, 150.000 plastik salatbakker, 150.000 plastikknive, 150.000 plastikgafler og 150.000 plastikskeer om året.

Ifølge EU stammer 17 procent af det plastikaffald, der forurener Middelhavet, fra engangsservice. EU har varslet et forbud mod engangsartikler i plastik, men Sunset Boulevard vil ikke vente på, at det træder i kraft.

”Vi har også fulgt udviklingen og set, hvordan plastik forurener miljøet og havene. Vi ser ingen grund til at sidde på vores hænder og vente på, at andre træffer beslutninger, vi er klar til selv at træffe allerede nu. Dette er blot en start, og vi forventer at fortsætte udfasningen af plastik på mange andre fronter i vores restauranter, i takt med at der udvikles nye, mere miljøvenlige materialer,” siger Jens Broch.

I første omgang vil drive in-kunder stadig få sugerør og sodavands-låg i plastik, men Sunset Boulevard arbejder på at finde løsninger til bilister, så plastiklågene og plastiksugerørene kan udfases 100 procent.

Minimerer emballagemængde
Indsatsen mod en bæredygtig omstilling rammer også emballage. I juni fjernede Sunset Boulevard 1,1 mio. låg til æsken på de Hereford- og Brioche-burgere til gæster, der får maden serveret i restauranterne.

”Det er stadig praktisk, at gæstens mad er pakket forsvarligt ind, når man eksempelvis skal have den med i sin bil. Ved at differentiere mellem dine-in og take-away, sikrer vi, at vi ikke bruger flere ressourcer end højst nødvendigt og dermed minimerer affaldsmængden.”

”Vi har alle et ansvar for miljøet og den påvirkning, vi har på klimaet. Sunset Boulevard har som en større dansk virksomhed selvfølgelig også et ansvar Vi gør os ingen illusioner om konstante rækker af kvantespring, men ønsker at fortsætte arbejdet med mere miljørigtige løsninger, i takt med at de udvikles, og vores evne til at implementere dem styrkes,” afslutter Jens Broch.

Sunset Boulevard er en 100% dansk ejet virksomhed med 44 restauranter landet over samt en på Færøerne. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996.

Læs mere på www.sunset-boulevard.dk

Dette er blot en start, og vi forventer at fortsætte udfasningen af engangsplastik på mange andre fronter i vores restauranter, i takt med at der udvikles nye, mere miljøvenlige materialer

Seneste nyt

home-insurance-and-real-estate-appraisal-ideas
Ny analyse: Næsten en ud af fem ejendomsvurderinger på erhverv er sat for højt
Business Park
Global handelskrig kan skabe nyt boom for logistikejendomme
AdobeStock_455980123
Strategisk arbejde understøtter biodiversiteten
solveigtingey_larsmathiasen
Ældreboliger og seniorboliger – er de en misforståelse?
2. esg
JLL og EDC Poul Erik Bech klar til at udarbejde ESG-rapporter på erhvervsejendomme

Mest læste på BusinessReview.dk

Bæredygtighedsdokumentation 4
Bæredygtighedsdokumentation af byggeri er kun toppen af isbjerget
ChristianHarpelund_NY
Er din on­bo­ar­ding noget, nye me­d­ar­bej­der bliver på eller siger op på?
DUX
DUX – en seng for livet
Fried rice salat med grillede peberfrugter
Havre er en superfood
nielsbrock-057
73% efterspørger en fleksibel MBA
Deas logo
DEAS genopfinder sig selv – lægger mere fokus på rådgivning
Morten-Virenfeldt-BW-3
ESG er ved at flytte ind i finans
Odense byggeri
Byggemyndighed lytter til arkitekters advarsler om bygningsreglement
Steffen-Bang-Olsen
EJENDOMSADVOKATEN: Udlejers genudlejningspligt
Industriegelände
CO2-reduktion er det nye sort i byggeriets grønne omstilling

Læs også

Blurry factory
Fra krav til konkurrencefordel: Digitale værktøjer styrker mindre virksomheder i den grønne omstilling
Små og mellemstore virksomheder står som hjørnesten i dansk erhvervsliv, men uden de rette værktøjer risikerer deres grønne potentiale...
Energy storage power station, solar power station and wind power station at sunrise
Den danske elforsyning er under pres! Batterilagringssystemer kan sikre forsyningssikkerheden
Danmark har længe været kendt for sin høje produktivitet og stabile energiforsyning. Men nu er der revner i fundamentet. Med en elektrificering,...
Bionic Busbar
Dansk 3D-print skaber smartere og grønnere produktion
En stille revolution ruller gennem danske produktionshaller. Additive Manufacturing (AM), bedre kendt som industriel 3D-print, giver...