Sponseret indhold

Det skal være lettere at lade sin elbil

Af:

Virksomheder og boligforeninger kan se frem til en nemmere måde at få ladet elbiler op på! Som noget helt nyt i Danmark tilbyder SEF Energi en komplet ladeinfrastrukturløsning til virksomheder og boligforeninger, hvor ladestandere, installation og el-aftale er samlet ét sted. “Det er fremtiden,” lyder det fra den grønne vareudleveringsvirksomhed Chainge og det bæredygtige delebilskoncept GreenMobility som SEF Energi samarbejder med.

Forestil dig, at du i stedet for at købe ladestandere ét sted, el i et andet firma og digital tjeneste hos en helt tredje udbyder i stedet får det hele samlet ét sted. Det er, hvad det sydfynske energiselskab SEF Energi nu tilbyder små til mellemstore virksomheder og boligforeninger i hele Danmark.

“Vi mærker en stigende efterspørgsel fra både virksomheder og boligforeninger, der gerne vil have løsninger inden for ladeinfrastruktur til elbiler,” siger Søren Ørnholt Jørgensen, der er forretningsudvikler i SEF Energi, København og fortsætter:

“Det gælder både til virksomhedens egne elbiler, de ansattes og kundernes. Derudover oplever boligforeningerne også, at deres lejere fokuserer mere og mere på elbiler og efterspørger mulighederne for at få ladet deres biler op. Og alt det falder rigtig godt ind i vores agenda om at gøre en forskel for den grønne omstilling.”

SEF hjælper virksomheden Chainge sammen med GreenMobility
Og en forskel er lige netop det, som SEF sammen med delebilsfirmaet GreenMobility har gjort for den københavnerbaserede virksomhed Chainge. Indtil for nyligt har den bæredygtige logistikvirksomhed Chainge leveret varer ud på cykel i København. Men efterspørgslen på grøn vareudlevering har bredt sig og kræver derfor elbiler til de længere distancer.

“Vi havde behov for hjælp til at komme igang med eldrevne biler. Men det var lidt af en jungle at finde ud af – uden at det blev meget dyrt, og uden at vi skulle have fat i mange forskellige udbydere af både elbiler, ladestandere, installatører, elselskaber og digitale styresystemer,” fortæller Torben Damgaard Nielsen, der er direktør i og medstifter af Chainge.

I samarbejde med det bæredygtige delebilsfirma
GreenMobility har SEF sørget for, at Chainge nu har elbiler, ladebokse og el til rådighed i én løsning. Det giver på alle måder mening.

“Sådan en pakkeløsning er ikke bare en kæmpe hjælp. Det er også fremtiden,” fortæller Torben Damgaard Nielsen fra Chainge, der nu kan levere varer i hele Storkøbenhavn – men stadig uden emission.

Hos samarbejdspartneren GreenMobiliy, er de heller ikke i tvivl om, at der skal enkle pakkeløsninger på bordet, hvis det skal være attraktivt for virksomheder og boligforeninger at køre på el i stedet for diesel. Siden 2016 har GreenMobility drevet en effektiv free-floating carsharing flåde bestående af flere hundrede elektriske bybiler på tværs af en række europæiske byer.

“Det skal være let og enkelt at køre på el, ellers er vejen til en bæredygtig succes meget lang,” siger Ulrik Blichfeldt, direktør for forretningsudvikling i GreenMobility. GreenMobility er en af de største og vigtigste spillere på markedet, når det gælder fremtidens grønne mobilitetsløsninger. Derfor er samarbejdet også en gevinst for begge parter.

Pakkeløsninger er vejen frem
Ligesom den bæredygtige logistikvirksomhed Chainge vil mange virksomheder gerne følge med udviklingen og gøre det så nemt og attraktivt som muligt for både ansatte og kunder at køre i elbil. Men ofte kan det være lidt af en administrativ opgave at få installeret ladestandere, få den bedste og grønneste el-aftale hjem, og samtidig køre opladningen så grøn og økonomisk rentabel som overhovedet muligt.

Derfor tilbyder SEF Energi nu skræddersyede pakkeløsninger, der skal gøre det nemmere for brugerne at lade sin bil op hos virksomheder og i boligforeninger. Pakkeløsningen indebærer ladestandere, fuld installation af disse, den helt rigtige el-aftale, som understøtter den grønne omstilling og intelligent opladning styret gennem en app, så elbilerne automatisk lader, når strømmen er billig eller mest miljøvenlig i løbet af døgnet.

“ Vores formål er at deltage aktivt i den grønne omstilling. Det er derfor vores fornemmeste opgave at tilbyde intelligente løsninger og hjælpe vores kunder i hele Danmark, så alle kan få muligheden for at tage en aktiv del i den grønne omstilling,” fortæller Søren Ørnholt Jørgensen fra SEF

Selvom SEF er et energiselskab, vil de gerne være behjælpelig, når boligforeninger eller virksomheder henvender sig og har behov for at få stillet elbiler til rådighed – en rådgivning som naturligt sker i samarbejde med GreenMobility.

“For at få størst mulig succes med vores nye dedikerede delebilsløsninger til virksomheder og boligforeninger m.fl. er vi nødt til at gøre det nemt, bekvemt og økonomisk attraktivt. Ellers får vi ikke den fart på den grønne omstilling som vi alle ønsker.” siger Ulrik Blichfeldt, direktør i GreenMobility. “Og det kan de her samarbejder og pakkeløsninger være med til at sikre” understreger de hos GreenMobility

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...