Sponseret indhold

Det rette tryk sikrer vores drikkevand

Af:

Op mod 25% af drikkevandet i verden når aldrig ud til forbrugerne, fordi der er læk i forsyningsnetværket. Det ikke blot spild af vand, men også af energi. Ved at styre trykket i forsyningsnetværket sikrer løsningerne fra Grundfos, at mere vand ledes ud til forbrugerne, og man dermed mindsker vandspild. Den danske ekspert i pumper har også investeret mange ressourcer i at udvikle spildevandsløsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling – lokalt og globalt.’

Mange forsyningsnetværk kæmper med vandspild, høje driftsudgifter og et højt energiforbrug. I Danmark når 4-7% af vandet aldrig ud til forbrugerne, og på verdensplan er tallet meget højere.

”Det virker helt grotesk, at på verdensplan går op mod 25% vand tabt i ledningsnettet. Det ville aldrig ske på en fabrik, der producerer sodavand. Vand er mange steder en mangelfuld ressource, som det koster energi at producere. Vandlæk kan desuden være skyld i, at infrastruktur bliver ødelagt,” fortæller Sune Lieknins Neve, der er salgschef, Water Utility – Denmark, Grundfos, som er en af verdens største producenter af vandpumper. Sune Lieknins Neve uddyber:

 ”Vi har i mere end ti år udviklet løsninger, der er omkostningseffektive og kan kompensere for vandtabet ude i netværket. For er trykket for højt i forsyningsnetværket, bliver lækagerne større. Så ved at monitorere og regulere trykket kan vandforsyningerne sikre det bedste flow, optimere driften samt spare på energien.” 

En af de løsninger er Demand Driven Distribution – en trykstyringsløsning, der minimerer lækager, reducerer energiforbruget og driftsudgifterne – alt sammen uden at gå på kompromis med komforten hos slutbrugeren. 

Løsninger til spildevand 
Manglen på rent drikkevand er en af verdens udfordringer, en anden er spildevand. I nogle lande sendes op mod 80% af urenset vand direkte ud i naturen. 

”Spildevand er et af de områder, vi har investeret mest i og udviklet på gennem de senere år. Vi har udviklet pumpeprogrammer og overvågningssystemer, der både sikrer driften og mindsker energiforbruget,” forklarer Sune Lieknins Neve.

Drevet af samarbejde 
Nøglen til løsningerne til vandsektoren, der sikrer en grønnere fremtid, ligger i det strategiske samarbejde med kunderne. Med programmerne for både drikke- og spildevand kan Grundfos tilbyde et fuldstændig opdateret program til både lokale og globale kunder. Innovationen i vandsektoren er typisk drevet af lovgivning og politisk drive. Grundfos har dog i mange år være foran i forhold til udviklingen af innovative løsninger inden for vandsektoren. Danmark tog også store kvantespring inden for vandteknologi årtier tilbage, da der kom stramninger og krav på vandområdet. Danmark er derfor i dag et fyrtårn inden for vandteknologi, som eksporteres til udlandet. 

”Vi følger tæt med i potentielle markeder, og hvor i verden innovationen drives politisk, for det er der, vi med vores topmoderne løsninger kan gøre en forskel og bidrage til grøn omstilling. Vi er drevet af at skabe udvikling sammen med kunderne, fordi sammen finder vi de bedste løsninger. Det er mange år siden, der sad en ingeniør isoleret i kælderen og hver femte år dukkede frem med en ny løsning. Lige nu samarbejder vi blandt andre med Indien og USA, fordi de flytter sig enormt inden for vand- og spildevandsløsninger,” forklarer Sune Lieknins Neve.

Erfaringerne, der er samlet gennem mere end 75 år, bruger Grundfos til at brede løsningerne ud globalt for at bidrage til og sikre fremtidens vand. 

Vi er pionerer, der skaber løsninger på verdens vand- og klimaudfordringer, og forbedrer menneskers livskvalitet. Vores nye brandløfte bekræfter og styrker dette engagement, da vi lover at respektere, beskytte og fremme vandets flow. Som en global pumpe- og vandløsningsvirksomhed bringer vi ekspertise inden for energi- og vandeffektive løsninger og systemer til et bredt anvendelsesområde, som inkluderer vandforsyning, vandbehandling, industri og bygninger.

Læs meget mere på www.grundfos.dk

Det virker helt grotesk, at på verdensplan går op mod 25% vand tabt i ledningsnettet. Det ville aldrig ske på en fabrik, der producerer sodavand.

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

DSC00084 copy
Elgiganten vil give tech længere levetid
Der er sket en positiv udvikling i måden, vi arbejder med bæredygtighed på. Fordomme mod bestemte brancher brydes ned i takt med, at...
Aya Fabricius Colour - 1
Undgå Greenwashing: Bring kommunikation og innovation tættere på din kerneforretning
Kommunikation omkring bæredygtighed og risikoen for “greenwashing” er et hot og følsomt emne. Jeg støder ofte på både kommunikationsansvarlige...
Berit_Btil_ESG-artikel (1)
ESG - hvem fikser den?
Mange virksomheder får ikke eksekveret tilstrækkeligt på bæredygtighed og ESG til trods for ambitiøse mål og udmeldinger fra ledelsen. Sagen...