Stort behov for en langsigtet renoveringsstrategi

Ifølge boligminister Kaare Dybvad er det ikke muligt at lave særlovgivning i Danmark for så vidt angår et krav om dokumentation af produktdata i byggematerialer. Derfor arbejder man i branchen lige nu efter princippet om gulerod frem for pisk. (Foto: Claus Bech)

Af:

Hvis man tror, at renovering af den eksisterende bygningsmasse handler om håndører, kan man godt tro om igen. Da Coronakrisen for alvor slog igennem, dispenserede Finansministeriet i samarbejde med Kommunernes Landsforening for anlægsloftet, hvilket for alvor satte skub i renoveringsindsatsen.

Rapportens konklusion på materialeniveau
Isoleringsmateriale:
• Det er klimamæssigt rentabelt at efterisolere de dele af bygningen, som i forvejen har ingen eller kun moderat isolering.
• Man kan bedst reducere eksisterende bygningers klimaaftryk ved at vælge isoleringstype og beklædningsmateriale baseret på en livscyklusvurdering (LCA).

Solceller: 
• Der er stor forskel på solcellers klimamæssige fodaftryk og på deres evne til at skabe et klimamæssigt break-even ved produktion af grøn strøm. Tyndfilmceller er generelt mere klimaeffektive end krystallinske celler.
• Krystallinske celler har forbedret klimaeffektivitet, hvis de er produceret med grøn energi og er minimeret i tykkelse.

Vinduer: 
• Ruder udgør den største andel i vinduers klimapåvirkning. Derfor, jo færre antal ruder og jo tyndere glas, jo mindre er vinduets klimapåvirkning.
• 3-lagsruder mod nord og 2-lags ruder i resten af facaden kan være løsningen med den laveste klimapåvirkning i nogle bygninger.

Kilde: BUILD

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...