BREDT BRANCHESAMARBEJDE UDMØNTER SIG NU I EN OPDATERET STANDARDLEJEKONTRAKT FOR ERHVERV OG HELT NYE ESG-KLAUSULER

Mette Qvist, underdirektør i EjendomDanmark (Tv.) og Lena Hartmann, juridisk direktør i EjendomDanmark (Th.)

Af:

Med afsæt i et stærkt samarbejde kan EjendomDanmark nu lancere en opdatering af standarderhvervslejekontrakten med tilhørende ESG-klausuler. 

EjendomDanmark har siden år 2000 udbudt en kontraktskabelon for erhvervslejeforhold. Markedet er dog under løbende forandring, og især fokusset på ESG vokser i disse år. Derfor lancerer EjendomDanmark nu en ny og opdateret standarderhvervslejekontrakt med tilhørende ESG-klausuler, der kan benyttes ved genforhandling og indgåelse af nye erhvervslejekontrakter. 

Den nye standardkontrakt og de nye klausuler er blevet til i en fælles indsats, hvor flere af EjendomDanmarks medlemmer har bidraget med blandt andet viden og egne paradigmer. Med til udarbejdelsen har været Husen Advokater, Poul Schmith / Kammeradvokaten, Accura og Bech-Bruun.  

”Samarbejde er essentielt, når vi i fællesskab skal være klar til at møde både nutidens og fremtidens behov. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at så mange dygtige kræfter har været en del af at videreudvikle standardkontrakten, der kommer hele branchen til gode,” siger Lena Hartmann, juridisk direktør i EjendomDanmark og fortsætter: 

”ESG har fået stor betydning for samfundet og vores medlemmer. Derfor er jeg glad for, at fælles bidrag fra branchen har været med til at udvikle et sæt nye klausuler, der understøtter denne udvikling og også hjælper de mindre medlemmer til at kunne løfte denne opgave i fremtiden.” 

I de nye ESG-klausuler er der taget højde for de rapporteringskrav, som både udlejere og lejere i fremtiden kan forvente at skulle opfylde. 

Samarbejde er vejen frem 
At EjendomDanmark nu har fokus på at tilpasse produkterne til en virkelighed, hvor ESG fylder stadigt mere, falder ifølge Mette Qvist, underdirektør i EjendomDanmark, helt i tråd med markedets generelle fokus på ESG.  

”Fremtiden skal være grøn. Vores opgave er også at omforme det til noget brugbart de steder, hvor medlemmer i praksis støder på ESG-krav og -forventninger. Udarbejdelsen og opdateringen af erhvervslejekontrakten og de tilhørende klausuler er et eksempel på, at samarbejde er vejen frem på hele den grønne dagsorden. Ligesom de fungerer i samspil med Real ESG – The Real Estate Reporting Framework og andre værktøjer,” siger hun. 

Også fra branchen selv ses der positivt på både den opdaterede standarderhvervslejekontrakt og de nye ESG-klausuler:  

”Det er meget positivt, at EjendomDanmark på denne måde bidrager med et konkrete ESG-tiltag i form af ESG-klausuler til lejekontrakter. Det vil ganske givet være et værdifuldt værktøj ifm. udarbejdelsen af aftaleforhold mellem lejer og udlejer. Vi hilser initiativet velkomment og ser gerne flere lignende tiltag fra brancheforeningen i fremtiden,” siger Morten Fassov, ESG-chef hos Danica Ejendomme. 

”Samarbejde er essentielt, når vi i fællesskab skal være klar til at møde både nutidens og fremtidens behov. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at så mange dygtige kræfter har været en del af at videreudvikle standardkontrakten, der kommer hele branchen til gode,” - Lena Hartmann

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...