Virksomhedshandler: Software gør due diligence nem og sikker

Af:

Med et rekordstort antal virksomhedshandler og et stigende behov for eminent datasikkerhed, kalder tiden på værktøjer til at gennemføre sikre due diligence-processer. Softwarevirksomheden Admincontrol har udviklet Datarum, der gør due diligence-processen topsikker og overskuelig. 

Skrevet af; Ann-Sofie Warnich


Det er kronede dage for virksomhedstransaktioner i Danmark. Netop nu er M&A-markedet mere aktivt, end det har været i mange år, og det er både købere og sælgere, der udviser en glubende appetit efter at handle. Med flere virksomhedshandler kommer også et stort behov for at kunne gennemføre sikre due diligence-processer, så den potentielle køber får et dybdegående indblik i virksomheden i et fortroligt og lukket forum. Hos softwarevirksomheden Admincontrol har man udviklet et softwareprodukt, der giver de bedste rammer for en sikker, overskuelig – og dermed vellykket – due diligence-proces. 

”Det kan være svært at manøvrere i en due diligence-proces, fordi der er mange parter og dokumenter involveret. Det arbejde gør vi lettere med produktet Datarum. Datasikkerheden er i top, og det er nemt for sælger at kommunikere med potentielle købere, og derved drive salgsprocessen til salg eller køb. Datarum er vigtigt, fordi det giver tryghed i processen, så køber og sælger på en overskuelig måde, kan gennemføre en M&A-transaktion”, siger Philip Langkjær, der business development manager hos Admincontrol. 

Gør due diligence sikker og overskuelig 
En vellykket due diligence-proces kræver stor fortrolighed og sikkerhed, og det kan være en udfordring i en digital tid, hvor hacking og datalæk er et udbredt problem. Derfor er Datarum fra Admincontrol udviklet på baggrund af et indgående kendskab til due diligence, og de udfordringer, der kan opstå i processen.

”Datarummet kan først og fremmest give sikkerhed omkring data. Admincontrol er ISO-certificeret, vores servere ligger indenfor EØS, hvorfor vi er fuldt ud GDPR compliant,” forklarer business development manager Philip Langkjær, der blandt andet arbejder med at indrette Datarum, så det hele tiden matcher brugernes behov.

Datarum er et krypteret rum, hvor brugere kan placere data i forbindelse med en due diligence-proces. Datarum giver en ekstremt høj grad af sikkerhed omkring data – og derudover har det en række funktioner, der gør due diligence-processen meget overskuelig, forklarer Philip Langkjær fra Admincontrol:

”I Datarum kan sælger lægge data op, for eksempel i forbindelse med at skulle sælge en virksomhed, og potentielle købere inviteres ind i datarummet for at tilgå data. Sælger kan styre køberes adgang, bestemme om data skal kunne printes og downloades, og via et Q&A-modul, kan købere stille spørgsmål til sælger. Forskellige købere kan ikke se hinanden, og kan ikke se hinandens dialog med sælger.”

Unik funktion til projektledelse 
Enhver, der har været involveret i en due diligence-proces ved, hvor kompliceret det kan være at koordinere og styre internt – og at det kræver en ekstrem høj grad af kommunikation og projektledelse. Derfor har Admincontrol udviklet en helt ny funktion til Datarum, kaldet Task Manager. Task Manager er et helt unikt værktøj i branchen, som letter den interne projektledelse og gør det nemt at koordinere indbyrdes arbejdsopgaver.

”Vi har et taskmanager-modul, som betyder, at administratoren kan uploade og uddelegere opgaver til sine kollegaer. På den måde kan man bruge systemet som projektlederværktøj i stedet for at sende mails og lignede. Disse opgaver er overskueligt illustreret i datarummet, og administrator kan let holde styr på, hvilke opgaver der er uddelegeret, samt hvilke der er åbne og lukkede,” siger Admincontrols business development manager, Philip Langkjær. 

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...