Sponseret indhold

Sæt medarbejderne fri! Sammen hver for sig kan være lykken!

Birgitte Rubæk og Kirsten Krogh Jensen fra Mindset4, som rådgiver om udvikling og facilitering af onlinelæring, virtuelle læringsrum og digitale læringsplatforme.
Birgitte Rubæk og Kirsten Krogh Jensen fra Mindset4, som rådgiver om udvikling og facilitering af onlinelæring, virtuelle læringsrum og digitale læringsplatforme.

Af:

For at møde folk ens, må du behandle dem forskelligt. Det tillader digitale løsninger. Når virksomheder kombinerer online-værktøjer til samarbejde, undervisning og kommunikation – som Adobe Connect, Google Meet og Teams – med digitale læringsplatforme rigtigt, kan de stimulere medarbejdernes forskellige lærings- og arbejdsstile. Dermed er det muligt at opnå større trivsel og effektivitet på arbejdspladsen, påpeger konsulentvirksomheden Mindset4.

For rigtig mange kan det faktisk være langt mere effektivitet at sidde væk fra mødelokalet og arbejdspladsen, når de skal holde møder, tage beslutninger eller uddanne sig. Alsidigheden i gode online-løsninger, der har de rigtige tilpasnings-værktøjer, kan gøre møder og uddannelse meningsfulde, personlige og dermed mere motiverende for alle,” forklarer Birgitte Rubæk.

Sammen med Kirsten Krogh Jensen driver hun Mindset4, et dansk know-how firma indenfor udvikling og facilitering af onlinelæring, virtuelle læringsrum og digitale læringsplatforme.

Mindset4 fungerer både praktisk og pædagogisk som en virtuel assistent. 4-tallet i Mindset4 skyldes, at Birgitte Rubæk og Kirsten Krogh Jensen ønsker at understøtte

FN verdensmål 4: kvalitet i uddannelse til og for alle i alle henseender og brancher.

Tilpassede kompetenceløft
Mindset4’s budskab er, at når den daglige samarbejds- og kommunikationsplatform som Adobe Connect, Google Meet eller Office Teams kombineres med et digitalt læringssystem – et såkaldt Learning Management System (LMS) – kan virksomheden nemt skabe sin egen in-house uddannelsesplatform, som styrker den fælles kultur og giver tilpassede kompetenceløft uden de store udgifter.

”Pointen er, at vi allerede har de online-værktøjer til rådighed, som gør os i stand til både at arbejde og uddanne os mere effektivt på arbejdspladserne, mens trivslen øges. Det plejer jo ellers at være et dilemma, at når arbejdsforhold gøres mere effektive, betaler medarbejdere ofte med nedsat trivsel og mere stress. Men i kraft af de moderne online-værktøjer kan vi vende logikken om og indfri både ønsket om effektivitet og ønsket om trivsel. Fremfor at presse citronen kan virksomheden gøre kagen større,” siger Kirsten Krogh Jensen

Platforme spiller sammen
LMS er en digital læringsplatform, som styrer deltagere, undervisere, materialer, processer, aktiviteter, opgaver, statistik, resultater, login og meget andet på en enkel og brugervenlig måde for både deltagere, undervisere og administratorer.

Live-møder, undervisning, konferencer og webinarer mv. foregår på virksomhedens virtuelle mødeplatform, f.eks Adobe Connect, og det er derfor afgørende, at LMS og den virtuelle mødeplatform spiller optimalt sammen.

Og selv om det i de senere år er væltet frem med nye løsninger til onlinemøder og online undervisning, er der ifølge Mindset4 kun én, der matcher alle de krav, en virksomhed skal stille, når det gælder professionelle onlinemøder, samarbejde og virtuelle læringsrum, og det er Adobe Connect.

”Denne platform er unik, blandt andet fordi den giver mulighed for at opbygge og designe egne permanente virtuelle læringsrum og scener. Det vil sige, at inde i det samme møderum kan du forberede alle de scenarier og materialer, du forventer i dit møde/i din undervisning, inkl. break-out-rooms med deltageraktiviteter,” forklarer Birgitte Rubæk

Alles behov tilgodeses
”Med en onlinemøde- og konferenceplatform som Adobe Connect, kombineret med et LMS, kan du på samme tid tilgodese en klar målstyring og inddrage kompleksitet i forhold til emner og deltagernes personligheder. Du kan løbende styre udviklingen af bruger- og situationstilpassede løsninger, og du kan imødekomme individuelle behov, lærings- og arbejdsstile hos de medarbejdere, der er involveret i processen. Det øger både kvaliteten af undervisningen og kvaliteten af det produkt, medarbejderen skaber efter at have dygtiggjort sig,” siger Birgitte Rubæk.

Ansatte motiveres og trives bedre af at blive mødt i deres personlige arbejds-/læringsstile og på deres kompetenceniveau, og dét er virtuelle værktøjer ofte bedre til end fysisk undervisning, mener Mindset4.

”Du kan for eksempel bedre tilgodese de mange kinæstetiske mennesker, dvs. dem der foretrækker at få tingene forklaret langsomt, og give dem mulighed for at gense, reflektere og repetere. Det er immervæk 30-40 procent af os, der foretrækker at bearbejde information langsommere, end det tit er normen i dag, fordybende og eftertænksomt.”

Individuelle behov og præferencer
Vi har bildt os selv ind, at fysisk tilstedeværelse til mange møder er godt, men fysiske møder tilgodeser ikke alle medarbejderes individuelle behov og præferencer. Tværtimod binder fysiske møder ifølge Mindset4 ofte de mange forskellige personligheder til én bestemt måde at lære og arbejde på.

”Nogle personer arbejder bedst i stille, lukkede omgivelser. Andre fungerer bedst i åbne kontorlandskaber. Personer, som ikke mødes i deres præference, hvad angår arbejdsstile, yder mindre effektivt og stresser mere. Nogle kommer i værste fald til at levere pseudoarbejde. De opfylder normen for at arbejde, men yder langt under evne og kompetenceniveau. Digitale platforme som LMS kan tilgodese arbejdsstile markant, og fjernvær anvendt progressivt på denne måde kan derfor fremme bidrag, trivsel og produkt markant, når de relevante medarbejdere kobles på og fra møder og aktiviteter til rette tid og på rette sted,” siger Kirsten Krogh Jensen.

FAKTA

Mindset4 er et dansk know-how firma med speciale i udvikling og facilitering af onlinelæring, virtuelle læringsrum og digitale uddannelsesplatforme.

Mindset4 hjælper virksomheder, der er seriøse omkring deres medarbejdertræning, kundeservice og vækst, med at udvikle både mennesker og virksomhed gennem online ressourcer og læring.

Se mere på www.mindset4.dk

Alsidigheden i gode online-løsninger, der har de rigtige tilpasnings-værktøjer, kan gøre møder og uddannelse meningsfulde, personlige og dermed mere motiverende for alle

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...