Rengøring med meget, meget mere

Af:

Hos Lillegaard Rengøring, der aktuelt er ved at skifte navn til Lillegaard Facility Services, tror man på værdien af at tilbyde kunderne en hel del mere end ”blot” rengøring – som eksempelvis vinduespolering, rens af glasoverdækninger og solcelleanlæg, facaderens, tagrenderens og snerydning.

Da Karsten Bo Andersen for 43 år siden etablerede Andersen Rengøring fik han hurtigt stor succes med sit rengøringskoncept; så stor at han for omtrent 18 år siden opkøbte Lillegaard Rengøring og tog denne virksomheds navn. Men succesen stoppede bestemt ikke der, i dag tæller virksomheden et sted mellem 125-150 ansatte, lidt afhængig af årstiden.
Og så er tilbuddet til kunderne udvidet ganske betragteligt.

”Faktisk satser vi primært på erhvervsrengøring, men ofte sker det at ansatte eller chefer hos vore kunder beder os om at komme og rengøre deres private hjem, så nu udfører vi også rengøringsopgaver for private; dog primært i Storkøbenhavnsområdet”, indleder Karsten Bo Andersen.

Hvad gør medarbejderne glade? Typisk et godt arbejdsmiljø og et godt team. Det opnås kun ved at have en tæt kontakt til både medarbejdere og virksomhed, og servicere dem, så deres arbejdsdag bliver lettere

Et godt indeklimaet gavner alle
Et godt indeklima på kontoret såvel som hjemme har langt større betydning for ens velbefindende end de fleste er klar over. Og til et godt indeklima hører en god rengøring med brug af de rette, effektive og miljørigtige rengøringsmidler.

”Uanset hvor vi gør rent medbringer vi altid vores egne produkter, som er miljømærkede og godkendt af staten – og som vi kan stå inde for. Og vi har naturligvis produktdatablade på samtlige produkter. Det efterspørges især af det voksende antal allergikere i private hjem, men vi har fx lige tegnet aftale med en stor offentlig organisation, som specifikt stiller krav om brug af miljøvenlige rengøringsmidler, fordi de selv optimerer deres miljøpåvirkning, og dermed er vi med til at miljøcertificere hele organisationen”, fastslår Karsten Bo Andersen.

En stor fordel for miljøet og for økonomien
Lillegaard Rengøring anvender et innovativt rentvandsystem, ultrarent vand, til at sikre kunderne skinnende rene og blanke vinduer uden løbere og kalkstriber, og uden en sæbehinde som tiltrækker og fastgør nyt snavs. Vinduer og andre overflader, der er vasket med ultrarent vand, efterlader en steril overflade, som effektivt afviser snavs og derfor forbliver ren i længere tid.

”Vi renser vandet gennem et 5-filtersytem, som fjerner alt jern, saltforbindelser og kalk, der ellers ville blive efterladt på vinduerne efter polering. Ultrarent vand er fra naturens side et meget aggressivt middel mod snavs og andre partikler, der aflejres på vinduerne. Der er derfor ikke længere brug for sæbe og andre kemiske tilsætningsstoffer”, forklarer Karsten Bo Andersen.

Medarbejdere med ordentlige forhold
Rengøringsbranchen er generelt kendt for sine ”brådne kar”, der gennem lave lønninger uden overarbejdsbetaling eller ekstra betaling for weekendarbejde er i stand til at tilbyde urimeligt lave priser. Hos Lillegaard Rengøring er samtlige medarbejdere omfattet af den overenskomst, som Danske Service under Dansk Erhverv har tilsluttet sig.

”Desværre er mange rengøringsselskaber ikke overenskomstreguleret, og tilbyder derfor lønninger, der gør konkurrencen unfair”, slutter Karsten Bo Andersen.

Lillegaard Rengøring er et af de første, om ikke det første firma i Danmark, der har indført ultrarent vand til polering af facadeglas indvendigt samt interne glas og spejle. 

Ultrarent vand, kombineret med lette teleskopstænger og tilhørende specialbørster, gør det muligt at vaske vinduer, facader, solcelleanlæg og skilte skinnende rene, i op til 24 meters højde uden brug af stiger, stilladser eller lifte.

Se mere på

lillegaard.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...