Nyt robotcenter i Greater Copenhagen

Cerold Andersson Fanuc-064

Af:

I december åbner maskin- og robotgiganten FANUC et nyt 3.600 m2 stort Experience Center i Malmø, hvor virksomheder kan opleve, hvordan de kan øge produktiviteten og nedbringe omkostningerne ved at integrere maskiner, robotter og styresystemer.

I dag i industrien handler det om at tænke intelligent og vælge maskiner med en stor præcision, styrke og alsidighed samt styresystemer, der får maskiner og robotter til at samarbejde og yde maksimalt.

Vi har den unikke position, at vi både producerer maskiner, robotter og styresystemerne i modsætning til mange andre virksomheder, der udelukkende fokuserer på at udvikle et af produktområderne. 

Flyt grænserne i industrien
Med tilstedeværelsen af det nye center i Malmø håber FANUC på, at de kan være med til at styrke udviklingen inden for automatiseringen og digitaliseringen i industrien i hele Greater Copenhagen. Centeret, der kommer til at bestå af Showroom og Technical Academy, bliver en ekstra dimension til de afdelinger i Danmark, som FANUC allerede har.

”Vi har den unikke position, at vi både producerer maskiner, robotter og styresystemerne i modsætning til mange andre virksomheder, der udelukkende fokuserer på at udvikle et af produktområderne. Det gør det let for virksomhederne, når de vælger vores løsninger, fordi de er lette at integrere og udvide,” forklarer Cerold Andersson, der er Managing Director hos FANUC Nordic, og han uddyber:

”Styresystemerne, som bruges bredt i industrien, er med til at sikre, at maskiner kan kommunikere med robotterne og omvendt. FANUCs styresystemer kan også integreres med maskiner fra andre producenter. ”

FANUC – hele verden rundt
FANUC er med mere end 100 forskellige robotmodeller en af verdens største producenter af robotter blandt andet med de nyskabende Cobots (kollaborative robotter), hvor mennesket arbejder tæt sammen med robotten.

Tal fra Research and Markets viser, at alene i bilindustrien forventes markedet for Cobots at stige med 43 procent årligt i løbet af de næste fem år. FANUC har på verdensplan installeret mere end 590.000 robotter, 4,2 millioner CNC-styringer og 20,3 millioner servomotorer især inden for indenfor bilindustrien, medicinsk teknik, logistik og konsumentvarer.


Intelligente løsninger til industrien
De høje udgifter til lønninger i Danmark betyder, at industrien bør tænke i intelligente løsninger. Et godt sted at begynde er med mindre maskiner, som har fleksibilitet, alsidighed og præcision, der sikrer, at produkterne når gennem nåleøjet, og kravet om fast to market efterleves.

I stedet for at investere i store og tunge maskiner er FANUC ROBODRILL et eksempel på en alsidig maskine, der kan producere alt fra prototyper til fuld produktion.

”ROBODRILL kan blandt andet bruges i forarbejdningsindustrien fx til drejning og fræsning, hvor maskinens alsidighed på alle måder overgår størrelsen,” forklarer Cerold Andersson.

En maskine som ROBODRILL er udviklet, så den hurtigt kan omstilles til nye opgaver, hvilket passer perfekt ind i den virkelighed, som møder industrien, hvor kunderne hele tiden stiller højere krav, og slutprodukterne skal skabe værdi.

Data der skaber værdi
Kravet fra kunderne om, at produkterne skal skabe værdi, stiller også krav til brug af data, og her har FANUC udviklet FIELD system (FANUC Intelligent Edge Link & Drive).

Platformen gør det muligt for industrien at koble maskinerne sammen på nettet, så vigtige data kan høstes. Platformen er udviklet, så det også er muligt at koble selv ældre maskiner på.

I over 60 år har FANUC været på forkant med
innovationen og har hele tiden flyttet grænserne for,
hvad der er muligt for at forøge produktiviteten
og nedbringe omkostninger i en lang række industrier.

Læs meget mere om fremtidens
muligheder på

www.FANUC.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...