Sponseret indhold

Ny rekord: 9 ud af 10 virksomheder tilbyder hjemmearbejde

- Når virksomheden skruer op for hjemmearbejde påvirker det andre områder som ledelse, kontormiljø, hvordan du skal arbejde når du møder ind på kontoret, mv. Og det skal virksomhederne arbejde med hvis de vil have succes med hjemmearbejde og mere hybride arbejdsformer, siger fagleder ved DI’s kontor for Future of Work.

Af:

Hjemmearbejde er blevet mainstream og det i en sådan grad, at det nu tilbydes af 9 ud af 10 virksomheder, viser ny undersøgelse. Ifølge Dansk Industri giver udviklingen nye fordele, men udfordrer også lederne.

Skrevet af; Peter G. H. Madsen


Tilbage på kontorerne. Sådan skulle det efter sigende have lydt i mange virksomheder ovenpå corona og de tilhørende nedlukninger. En ny undersøgelse viser imidlertid, at mulighederne for hjemmearbejde fortsat er meget stort i mange virksomheder – og det har tilmed været i vækst. I undersøgelsen, som er foretaget blandt 233 virksomheder, der er medlemmer af Dansk Industri (DI), svarer 94 procent, at de tilbyder hjemmearbejde én eller flere dage om ugen. Ifølge fagleder Christine Secher fra Future of Work i DI er udviklingen udtryk for at hjemmearbejde er blevet mere mainstream.

– For et år siden var mange virksomheder optaget af, om de skulle åbne op for muligheden for øget hjemmearbejde, grundet nye erfaringer med hjemmearbejde under corona. I dag har de fleste virksomheder taget stilling og åbne for mere hjemmearbejde. Virksomhederne er nu optaget af at håndtere de udfordringer der kan være, siger Christine Secher.

Hjemmearbejde over 3 dage om ugen er sjældent
Ifølge DI’s undersøgelse har 2 procent af virksomhederne givet mulighed for fem hjemmearbejdsdage om ugen, 3 procent for tre dage om uge, 25 procent for to dage om ugen og 8 procent for en dag om ugen. For flertallet af virksomhederne gælder dog, at det ikke er fastlagt, hvor meget hjemmearbejde, som de giver de ansatte mulighed for. Fagleder Christine Secher fra DI påpeger, at der er både fordele og ulemper ved hjemmearbejde.

– Fordelen ved hjemmearbejde er bedre work/life-balance og en bedre udnyttelse af tid. Det er ikke kun i forhold til mindre tid til transport,  det handler også om en bedre udnyttelse af arbedsdagen, siger hun og tilføjer:

– På den anden side udfordrer øget hjemmearbejde lederne. Ledelsesopgaven er anderledes, når de ansatte ikke er på kontoret i samme omfang og det er forskelligt, hvem der er på kontoret og hvornår. 

– En anden udfordring er tætte relationer i samarbejde og vidensdeling.

Hjemmearbejde påvirker hele arbejdspladsen
Christine Secher mener derfor også, at det er vigtigt, at hver enkelt virksomheder nøje overvejer, hvorvidt hjemmearbejde er relevant for den enkeltes arbejdsopgave.

– Når virksomheden skruer op for hjemmearbejde påvirker det andre områder som ledelse, kontormiljø, hvordan du skal arbejde når du møder ind på kontoret, mv. Og det skal virksomhederne arbejde med hvis de vil have succes med hjemmearbejde og mere hybride arbejdsformer, siger hun.

For et år siden var mange virksomheder optaget af, om de skulle åbne op for muligheden for øget hjemmearbejde, grundet nye erfaringer med hjemmearbejde under corona. I dag har de fleste virksomheder taget stilling og åbne for mere hjemmearbejde. Virksomhederne er nu optaget af at håndtere de udfordringer der kan være

Mest læste på BusinessReview.dk

Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...