Løftet til fremtidens industri

Stefan Maagaard, Allan Thorup og Michael Baarager Frederickson

Af:

Løft af varer er en gennemgående opgave i industrien, men ved at tænke intelligente løsninger og bruge vakuum løfteudstyr kan virksomheder styrke ergonomien og udnytte arbejdskraften mere effektivt.

I industrien samt i transport- og logistikbranchen er det ikke usædvanligt, at to mand flere gange om dagen hjælper hinanden med at flytte fragt, der vejer op mod 80 kilo. De tunge løft er en del af hverdagen for mange i branchen, men udsigten til en lettere hverdag er lige ved hånden.

”Maskiner bør overtage de tunge løfteopgaver i det daglige industri-arbejde, fordi maskinerne klarer opgaverne mere effektivt, og medarbejderne skånes for det slidsomme monotone arbejde,” fortæller Allan Laursen, der er stifter og indehaver af AL-LIFT.

Vi udvikler selv maskinerne, så vi er sikre på, at de passer perfekt ind til de danske forhold og tilfører en værdi til virksomhederne


Styrk konkurrencen
Hos Al-LIFT har de specialiseret sig i at udvikle kraner, vakuum løfte- og håndteringsudstyr, der ikke bare gør hverdagen nemmere, men også gør virksomhederne mere konkurrencedygtige, fordi når maskinerne klarer de tunge opgaver, kan medarbejderens arbejdskraft udnyttes til andre, mindre slidsomme opgaver.

Det giver god mening i en tid, hvor pensionsalderen hele tiden hæves, og mange i branchen ser frem mod et endnu længere arbejdsliv, hvor kræfterne skal være i behold.

Ved at udnytte arbejdskraften intelligent skærpes de danske virksomheders konkurrenceevne, hvilket er nødvendigt i et højlønsområde, som Danmark.
Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen har købt en AL-Pack Truck Uno el og to Mobile BATs hos AL-LIFT for at hjælpe medarbejderne med pluk af tunge emner.

”AL-LIFT har hele vejen igennem processen været meget samarbejdsvillige og løsningsorienterede. De har guidet os, og hjulpet os med at finde den rette løsning, samt at tilpasse enhederne, så de passer til vores behov,” forklarer Stefan Maagaard, der er Udviklingschef i Frode Laursen A/S og uddyber:

”Vi valgte AL-LIFT, da de havde fine referencer, og fordi de virkede til at være “nørdede” omkring deres produkter.”

”Vi har været meget glade for enhederne, som er blevet godt modtaget af vores medarbejdere, og fra dag ét har de oplevet, at de ikke føler sig så slidte, når de går hjem. Samtidig har vi ikke oplevet en nedgang i effektivitet, som vi havde frygtet, da medarbejderne nu har energi til hele dagen”, siger Allan Hagbard Thorup, der er Lagerchef hos Frode Laursen A/S.

Udstyr der passer til opgaverne
Hos AL-LIFT har de et større udvalg af løfteudstyr til industribranchen, hvor virksomhederne finder alt fra svingkraner til traverskraner, løftegrej til trucks m.m.

”Vi udvikler selv maskinerne, så vi er sikre på, at de passer perfekt ind til de danske forhold og tilfører en værdi til virksomhederne,” forklarer Allan Laursen.

Hos en af AL-LIFTs kunder håndterer de bordplader. I dag har en vakuum løfter erstattet den ene af de to medarbejdere, som før varetog opgaven.

”Virksomheden sparer ikke blot på den dyre arbejdskraft. Vakuum løfteren er også med til at sikre, at bordplanerne håndteres mere skånsomt, hvilket betyder færre reklamationer,” forklarer Allan Laursen.

Få hjælp til opgaven
Mange virksomheder tøver lidt med at indføre vakuumløftere på arbejdspladsen. Så hos AL-LIFT rådgiver de kunderne om, hvilke løsninger der vil skabe merværdi og styrke konkurrenceevnen.

”Valget af maskine afhænger af, hvilke materialer og løfte-opgaver den enkelte virksomhed har, derfor bruger vi tid sammen med kunden på at finde de bedste løsninger, som bliver en investering i fremtiden,” siger Allan Laursen.

Egen import sikrer gode priser
Hos AL-LIFT har de også egen produktion af aluminiums-traverser til kransystemer. Egen produktion sikrer ikke blot en høj kvalitet, men også en garanti for de bedste priser til kunderne.

”Når vi selv producerer, er der ingen fordyrende mellemled. Det er præcist, som når vi udvikler løfteudstyret, at vi vil være helt tæt på vores produkter, fordi det giver kunderne de bedste løsninger,” forklarer Allan Laursen.

Allan Laursen startede i 1988 med at producere løfte- og håndteringsudstyr. AL-LIFT er i dag førende indenfor sit forretningsområde med mange unikke produkter og med eksport over det meste af Europa. 

Læs meget mere om alle mulighederne for at gøre hverdagen lettere og mere effektiv på

www.al-lift.com

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...