Kunderne skal kunne fokusere på deres forretning

Industri4.0_Layout_August.indd

Af:

Gennem 70 år har Bürkert leveret løsninger til procesindustrien verden over. Med et stort markeds- og applikationskendskab har virksomheden i de senere år i stadigt større omfang hjulpet kunderne med rådgivning og udvikling af komplette systemløsninger til måling, styring og regulering af gasser og væsker.

Danske virksomheder arbej-der konstant på at optimere produkter og produktionsprocesser for at opnå konkurrencemæssige fordele. Procesautomation er svaret, men den øvelse er kompleks, da den skal tilpasses bestemte industrier og segmenter, og overholde lovmæssige standarder og dokumentationskrav.

Kundens udfordringer er vores udfordringer og ved at udvikle systemløsninger kan vi bringe flere aspekter i spil og skabe en komplet løsning, der kan styrke kundens forretning

Med sine mange år på markedet har Bürkert opbygget en væsentlig ekspertise inden for procesautomationens udfordringer og det på mange forskellige industriområder. Det gælder på det lovgivningsmæssige plan, såvel som i udviklingen af innovative løsninger.

Således arbejder Systems Application Manager hos Bürkert, Anders Kjøngerskov, og kolleger løbende på at hjælpe kunder i procesindustrien med at optimere produktionen, og i stigende grad er der tale om komplette systemløsninger.

”I mange områder af industrien oplever vi, at et stigende antal virksomheder søger support til de opgaver, der ikke ligger indenfor deres kernekompetencer. Det gælder maskinbyggere, der designer og producerer specielt udstyr, og det gælder også inden for den farmaceutiske industri eller fødevareindustrien, hvor udstyr til måling og håndte-ring af gasser og væsker ikke nødvendigvis er deres kerneforretning. Deres styrke er ofte selve processen, og ikke det at bygge de tekniske løsninger. Derfor har vi specialiseret os i at hjælpe kunderne med hele systemløsninger eller delløsninger, fremfor udelukkende at sælge komponenter. Kunderne skal kunne fokusere på deres kerneområde, deres forretning,” fortæller Anders Kjøngerskov.

Det skal være nemt
”For mange af vores kunder er det vigtigt, at de ikke behøver at besidde specialviden om de enkelte elementer i løsningen, men kan nøjes med at trykke på start-knappen. Det skal være driftssikkert, nemt at arbejde med, nemt at vedligeholde og servicere, og så skal det være muligt at skalere. Det stiller naturligvis store krav til os om at kende kunden og kundens processer indgående. Derfor ser vi os også mere som en samarbejdspartner, end som en leverandør,” siger Anders Kjøngerskov.

Forud for hvert projekt sker således et stort analysearbejde med afdækning af opgavens omfang, de tekniske udfordringer, kundens forventninger, mulige fordele og den samlede økonomi for projektet. Her er det tætte samarbejde med kunden alfa og omega, forklarer Anders Kjøngerskov:

”Kundens udfordringer er vores udfordringer, og vores tekniske viden og store applikationserfaring gør, at vi kan hjælpe kunderne med inspiration og en bredere tilgang til systemløsninger. Foruden at løse den tekniske opgave, så har vi også fokus på procesoptimering og omkostningsreduktion, når vi skaber systemløsninger”.

International organisation bakker op
Selvom systemløsningerne fortrinsvis udvikles og fremstilles i Bürkerts danske afdeling og hos danske underleverandører, så trækker Bürkert Danmark også på sin internationale organisation.

Det er dels fra systemhuset i Tyskland, og dels fra de øvrige 36 datterselskaber verden over. Det giver ikke kun fordele for danske eksportvirk-somheder, der kan serviceres direkte på de pågældende markeder, men også fordele i forhold til at udvikle løsninger til virksomheder herhjemme med gennemprøvet teknologi og inspiration fra løsninger, der er udviklet i andre lande.

”Vi er jo en stor tysk koncern, og det giver os en masse fordele. Vi kan udnytte teknologier og løsninger på tværs af landene i tilpasset form og i flere forskellige segmenter. Det gør det muligt at imødekomme kundernes ønsker og behov hurtigt og effektivt, men selvfølgelig med respekt for fortrolighedsaspekter. Vi er meget opmærksomme på fortroligheden omkring kunders teknologi, og i de tilfælde, hvor vi udvikler specifikt til en kunde, forbliver løsningen naturligvis kundens ejendom,” siger Anders Kjøngerskov, der også peger på, at Bürkerts internationale organisation giver mulighed for produktion af løsninger i stor skala og i store serier.

”Vi dækker dermed behovet hos en bred vifte af kunder, der har brug for specialløsninger indenfor måling og håndtering af væsker og gasser i et stærkt konkurrencepræget marked. Vi har naturligvis også fokus på Industri 4.0 og har optimeret og udviklet en række af vores produkter, så vi kan levere systemløsninger til fremtidens industri.”

Bürkert er en global leverandør af automationsløsninger til måling og styring af gasser og væsker i produktionsprocesser i industrien. Virksomheden har egen udvikling og produktion, 36 datterselskaber og over 2.800 ansatte på verdensplan. 

Læs mere på burkert.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...