Fremtidens arbejdsplads er pludselig blevet nutid

Intro 1

Af:

Med ét har alle måttet kastet sig ud i det, der skulle være fremtidens digitale, virtuelle og individuelle arbejdsplads. God remote arbejdslyst!

Virksomheder og medarbejdere har længe vidst, at udviklingen gik i retning af remote working i form af virtuelle og ofte mobile kommunikationsløsninger, der gør os uafhængige af fysisk nærhed til den traditionelle arbejdsplads og optimerer vores produktivitet, så den ideelt set bliver konstant og upåvirket af de fysiske rammer, vi arbejder inden for.

Vi har brugt telefonmøder i 20 år, prøver videomøder i ny og næ og har efterhånden visse erfaringer med fjernskriveborde og arbejde fra hjemmefronten i fleksibilitetens hellige navn. Og vi elsker vores mobiler og bærbare computere, så var vi ikke godt på vej?

Platforme og værktøjer
På en trist baggrund har vi erfaret, at vi stadig har meget at lære, når det gælder remote working og virtuelle arbejdspladser. Fra den ene dag til den anden har coronakrisen gjort det nødvendigt for tusindvis af virksomheder at gentænke måden, medarbejderne arbejder og samarbejder på.

Samfundet blev lukket ned, og medarbejderne i langt de fleste kontorbaserede private virksomheder har arbejdet hjemmefra siden midten af marts.

Med ét har alle måttet kastet sig ud i det, der skulle være fremtidens digitale, virtuelle og individuelle arbejdsplads. Over natten blev en lidt abstrakt fremtid pludselig nutid og virkelighed for tusindvis af danske medarbejdere, og nu skal landets ledere, IT-chefer og HR-funktioner i gang med at indstille og motivere medarbejderne til at tage alle de nye platforme og værktøjer i brug.

Øget produktivitet
I dette tillæg giver vi inspiration til, hvordan det kan gøres, når du skal have videomøder, platforme, mikrofoner, headsets, kameraer, fjernskriveborde, alt i en-integrerede løsninger og fildelingstjenester til at passe til virksomhedens forretningsgange og de enkelte medarbejderes behov.

Et andet aspekt af virtuelle arbejdspladser er, at større mobilitet og mere arbejde på egen hånd betyder mindre social kontakt i vores mange åbne storrumskontorer.

Men virtuel kommunikation øger produktiviteten, viser undersøgelser, fordi vi under vores ”virtuelle koncentration” spilder mindre tid på ting, der ikke har med arbejdsopgaven at gøre. Mange virksomheder vil være forandrede, når vi er kommet ud af coronaens kløer.

God remote arbejdslyst!

Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Fremtidens Arbejdsplads

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
IMG_0424
Bæredygtige træbroer boomer over hele landet

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...