Sponseret indhold

Interxion sikrer dataudveksling, sikkerhed og bæredygtighed for missionskritisk IT

Af:

Interxion: A Digital Realty Company leverer cloud-adgange, netværk og professionel datacenterdrift for verdens mest krævende virksomheder. I Danmark holder virksomheden til i Ballerup og udvider nu med et helt nyt datacenter, der skal understøtte missionskritiske data fra danske virksomheder.  

Store danske virksomheder, digitale tjenester, it og cloud-udbydere benytter professionelle forbundne colocation datacentre til at huse deres servere. Det er en fordel, da de på den måde kan forbinde deres it direkte til netværk og globale clouds samt sikre, at deres datacenterdrift er sikker, bæredygtig og compliant i forhold til certificeringer og revisioner. 

”Vi er super glade for at kunne præsentere vores nye datacenter i Ballerup, som er en investering i at give danske virksomheder nye muligheder for sikker drift af deres it i et bæredygtigt datacenter og en ny mulighed for at kunne forbinde sig til Interxions og Digital Realtys globale platform af bæredygtige datacentre” siger Peder Bank, Managing Director hos Interxion. 

Interxion opfører i øjeblikket sit tredje datacenter i Danmark (CPH3) på en grund i direkte forlængelse af det eksisterende datacentercampus i Ballerup, Danmark. Her bygges et nyt topmoderne datacenter med en samlet kapacitet på næsten 7.000 kvm og 14,4 MW. Det nye datacenter, CPH3, skal styrke Interxion Danmarks position som et af Nordens bedst forbundne data- og netværksknudepunkter. Datacenteret bygges i faser, og første fase på 2.300 kvm og 4,8 MW åbner i 2022. Hele datacenteret kommer til at køre på grøn strøm og genbruge overskudsvarmen. 

Bæredygtighed er vigtigt og kravene stiger
Et vigtigt parameter for Interxion er bæredygtig drift.  

”Hos Interxion er vores kerneydelse at drive forbundne datacentre, og vi har brugt mere end 20 år på at specialisere os i datacenterdrift. Derfor er vi blandt verdens førende, når det gælder energieffektiv design og sikker drift af datacenterfaciliteter, da vores kunder stiller høje krav,” siger Peder Bank og tilføjer: 

”For os er det hele tiden balancen mellem at sikre både redundans og bæredygtighed. Vores kunder driver missionskritisk it – enten for deres virksomhed eller for vores samfund. Jo mere redundans, der er brug for i din infrastruktur, jo mere energi skal der bruges, da vi drifter flere parallelle kredsløb. Vi optimerer på alle parametre, så vi altid anvender det mest energieffektive udstyr og metoder for at være bæredygtige. Men det er klart, at vi gør det uden at gå på kompromis med sikkerheden for den infrastruktur, som vi drifter for vores kunder, og som vi alle er dybt afhængige af,” siger Peder Bank. 

I øjeblikket er der stort fokus på at certificere kravene til bæredygtighed for datacentre både i Danmark og i udlandet – og det giver god mening ifølge Peder Bank.

”Bæredygtighed er en mission, som vi arbejder på worldwide – at få CO2-aftrykket for vores datacentre helt i bund. Det gør vi ved at få driften gjort så energieffektiv som muligt. Derfor deltager vi i Science Based Targets, og vi har en lang tradition for at hjælpe myndigheder med at udarbejde krav til, hvordan man bedst opbevarer og drifter data – fx. med EU Code of Conduct for datacentre,” fortæller han. 

På trods af at mængden af data er mangedoblet gennem de sidste fem år, ja så er datacentres energiforbrug til at opbevare faktisk ikke steget ligeså meget, men er i stedet mere konstant. 

”På trods af et galoperende dataforbrug, så er vores energiforbrug ikke galoperende. Det skyldes, at området generelt er blevet mere professionelt, og at flere virksomheder flytter deres servere til datacentre, som os, der er mere energieffektive og drifter det bedre,” siger Peder Bank, der peger på, at Norden generelt er langt fremme i forhold til brug af grøn strøm og genbrug af overskudsvarme. 

Missionskritisk  infrastruktur
Interxions store datacentercampus, der geografisk ligger i Ballerup i Storkøbenhavn, er en vigtig del af den danske digitale infrastruktur. 

”Man taler meget om, at ”data is everywhere”.  Der bliver genereret flere og flere data, der skal opbevares tættere og tættere på, hvor vi skal bruge dem, og det stiller store krav til den bagvedliggende infrastruktur, der bl.a. består af forbundne datacentre ” siger Peder Bank.  ”Præcis som med  telenetværk – vores virksomheder kan ikke fungere, hvis ikke vi har en infrastruktur med forbundne datacentre. Og der tror jeg, at nogle har misset, hvor vigtige forbundne datacentre er for vores digitale infrastruktur – de tror, at serverne opbevares hos den enkelte virksomhed, men en ret stor del af vores samfundskritiske IT står hos os og er med til at sikre dataudvekslingen mellem kritiske digitale services i vores samfund,” tilføjer han. 

Interxion har sikkerhedsvagt og teknikere på 24/7 og har desuden et meget avanceret alarm- og kamerasystem. Og som det eneste Colocation datacenter i Danmark følger Interxion en SOC2 type II standard, der er en international anerkendt revisionsstandard for fysisk sikkerhed i datacentre. Interxion har desuden ISO 27001 og ISO 22301 certificeringer.

”Vi kontrollerer alle, der kommer ind i vores datacentre. Det bliver logget og ved at følge SOC2 sikrer vi ikke bare, at vi har alle procedurer for dataopbevaring på plads – vi sikrer også, at der kommer eksterne auditører, som kontrollerer, at vi rent faktisk følger de procedurer, som vi har sagt, vi vil følge. Desuden dokumenterer vi alt arbejde, som udføres i vores datacenter. Hver eneste fiber eller kabel mellem to kunder i vores datacenter er dokumenteret. Vi følger de højeste standarder indenfor datacenterdrift, da det er vores kerneforretning, ” siger Peder Bank 

 ”Der ER systemer i Danmark, som ikke må gå ned.  Det ville jo være yderst kritisk, hvis vores finansielle institutioner eller anden kritisk infrastruktur ikke kørte. Vi driver et datacenter, som tager data og sikkerhed seriøst. Det er vores kerneforretning. Man outsourcer sine servere til os for at sikre professionel drift 24/7 med 99,999 procents tilgængelighed – det er, hvad vi tilbyder,” siger han.  

Interxion: A Digital Realty Company driver datacentre i Danmark og har på globalt plan mere end 290 datacentre i verdens mest benyttede data-knudepunkter. Med den globale platform PlatformDIGITAL har Digital Realty gjort det nemt for virksomheder at etablere og skalere deres digitale forretning over hele verden. Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og ledende clouds. I Danmark er Interxion det eneste datacenter, der kan tilbyde adgang til Microsoft Azure ExpressRoute, AWS Direct Connect og Google Cloud Interconnect. Alle Interxions datacenter bruger 100 procent strøm fra bæredygtige kilder. 

Læs mere på www.interxion.com/dk

Hos Interxion er vores kerneydelse at drive forbundne datacentre, og vi har brugt mere end 20 år på at specialisere os i datacenterdrift. Derfor er vi blandt verdens førende, når det gælder energieffektiv design og sikker drift af datacenterfaciliteter, da vores kunder stiller høje krav

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...