Sponseret indhold

Grønnere IT-tryghed uanset afstanden

Som grønlandsk virksomhed er det helt naturligt for Comby at tage hensyn til miljøet. Derfor har Comby valgt at forhandle bærbare computere fra Circular Computing.

Af:

Med sin nye afdeling i Slagelse lader den grønlandske IT-virksomhed Comby nu også danske kunder nyde godt af sin ekspertise i drift, hosting og digitalisering af virksomheder, hvor afstand er blevet et vilkår. Og så har Comby fra landet med den smeltende indlandsis også tænkt på miljøet.

Grønlandsk sans for værdien af driftssikre IT-systemer, når IT-konsulenten ikke bor lige rundt om hjørnet, er kommet til Danmark.

Det 100% grønlandsk ejede IT-firma Comby, som siden 2000 har serviceret grønlandske virksomheder og offentlige myndigheder, har åbnet afdeling i Slagelse og hjælper nu også danske virksomheder med af frigøre ressourcer til udvikling og nye resultater gennem digitalisering og en lang række managed services inden for drift og hosting.

”Vi brænder for drift. Vi sørger for, at serverne, netværket og pc’erne spiller. Og så kan vi naturligvis en hel masse andet,” siger Stefan Boel, direktør for Comby Danmark.

Konkurrencedygtige kunder
Kunderne tæller både virksomheder uden dedikerede IT-folk og større virksomheder med egen IT-afdeling.

”Mange store virksomheder har gang i spændende forretningsprojekter, der trækker på IT-afdelingen. For dem giver det mening at outsource drift og hosting til os, så de frigør ressourcer til at udvikle forretningen og blive mere konkurrencedygtige. I mindre virksomheder er vi ofte også med i udviklingsarbejdet og hjælper med at gennemføre digitaliseringsprojekter og andre projekter, der kan give kunderne en konkurrencemæssig fordel,” siger Stefan Boel.

Remote på rygraden
Mens der skulle en coronakrise til for at åbne mange danske virksomheders øjne for fordelene ved virtuelt arbejde, har det længe været helt naturligt for Combys medarbejdere og deres grønlandske kunder at tænke i remote-løsninger. Den ekspertise og erfaring nyder Combys danske kunder nu godt af.

”Som grønlandsk selskab er vi vant til ikke at være geografisk tæt på vores kunder. Det har altid været vigtigt for os at yde den samme service på kundernes maskiner, uanset om de står i huset ved siden af eller i en bygd mange hundrede kilometer væk. Selv om vi har en driftsaftale med en kunde i Grønland, kan det godt være, at vi kun er hos kunden hvert andet eller tredje år. I Danmark kommer vi naturligvis oftere, men pointen er, at vi er bevidste om, at kunden skal have maksimal tillid til sin IT-drift i det daglige, og at vi kun er et opkald væk og altid er klar til at hjælpe, uanset hvor langt der er imellem os.”

Mange års digitalisering
Comby er Netcompanys implementeringspartner i Grønland, hvor geografien og de lange afstande helt naturligt har givet Comby stor erfaring med digitalisering af fysiske arbejdsgange, der kan spare tid og ressourcer i virksomheder – nu også i Danmark, hvor efterspørgslen på generel digitalisering og optimering af systemer er stigende.

”Grønlandske virksomheder har også skullet hjemsende medarbejdere under corona, men har ikke været så hårdt ramt på effektiviteten, fordi mange af deres arbejdsgange allerede var digitaliseret. Basalt set handler det jo om at få beskrevet arbejdsgange og få dem lagt ind i systemet, så man slipper for unødvendige manuelle indtastninger eller andre operationer, der kan klares med automatik. Vi tilpasser systemet og hjælper med at få det forankret i organisationen, blandt andet gennem undervisning.”

Sikkert remote-arbejde
I en tid, hvor vi i stigende grad arbejder remote, opstår nye sikkerhedsudfordringer, som Comby hjælper sine kunder med at løse.

”Flere og flere programmer bliver udviklet til at kunne køre på alle pc’er uanset fysisk placering, og stadig flere arbejdsopgaver rykker ud af de fysiske kontorer. Det øger risikoen for, at dem, der logger på systemet, ikke er dem, de udgiver sig for. Virksomheden skal kunne være sikker på, at alle brugere er medarbejdere. Den sikkerhed skaffer vi med multifaktorgodkendelse, som gør det nemt at sikre brugernes identitet, både når de logger på pc’er og applikationer.”

Miljøvenlige bærbare
Grønlands smeltende indlandsis er blevet et af de stærkeste billeder på den globale opvarmning. Produktion og drift af IT-udstyr tærer på klodens ressourcer, og som grønlandsk virksomhed er det helt naturligt for Comby at tage hensyn til miljøet.

Derfor har Comby valgt at forhandle bærbare computere fra Circular Computing, der sikrer genanvendelse af bærbare computere ved at udskifte skærm, harddisk og tastatur og sende dem på markedet igen med en ny treårig garanti.

”Fordi vi er et selskab fra Grønland, hvor vi tydeligt mærker effekten af klimaforandringerne, tænker vi også på miljøet og vores børns fremtid, og for os giver det god mening at tilbyde kunderne bærbare laptops, når de skal udskifte deres stationære PC.”

For hver solgt Circular Computing-bærbar plantes fem træer, og kloden bliver sparet for udledning af 316 kilo CO2, forbrug af 190.000 liter vand og udvinding af 1.200 kilo råstoffer.

”Jeg synes jo egentlig, at det er ligetil. Du får et billigere produkt, og du hjælper miljøet på samme tid. Vi har haft rigtig mange kunder, der har været glade for, at vi har givet dem denne mulighed. Virksomheder, der har skullet oprette hjemmearbejdspladser under coronakrisen, har i mere end én forstand kunnet gøre det med ro i maven, fordi investeringen både tog hensyn til økonomi og miljø,” siger Stefan Boel.

FAKTA

Comby A/S er en 100% grønlandsk ejet IT-virksomhed, som med hovedsæde i Nuuk og en dansk afdeling i Slagelse betjener mere end 300 private og offentlige kunder spredt ud over hele Grønland og Danmark.

Comby har i en årrække arbejdet aktivt med CSR. Som den første leverandør i Grønland tilbød Comby returaftale på tonerudstyr med henblik på korrekt bortskaffelse heraf, og i dag tilbyder Comby også sine kunder bæredygtige bærbare fra Circular Computing.

Se mere på www.comby.gl

Det har altid været vigtigt for os at yde den samme service på kundernes maskiner, uanset om de står i huset ved siden af eller i en bygd mange hundrede kilometer væk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...