Sponseret indhold

God lyd er afgørende for den digitale arbejdsplads

Af:

Videomøder er ikke til megen nytte, hvis man ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Sennheiser leverer innovativ mikrofonteknologi, der sikrer en høj lydkvalitet på en meget enkel og brugervenlig måde. Teknologien sigter mod både mødelokaler i virksomhederne men i høj grad også auditorierne på universiteterne. 

Verden er på vej tilbage til normalen efter et meget unormalt år. Ikke til den gamle hverdag, men til en ny normal, som handler om mere fleksibilitet på arbejdspladsen og nye smarte, sikre kommunikationsløsninger. Arbejdspladsens indretning skal gentænkes, og det gælder ikke mindst mødelokalerne, der ofte fungerer som nervecentre i mange virksomheder. Fremtiden er ’touchless’, lyder det fra Sennheiser, der under pandemien har oplevet en enorm stigning i efterspørgslen efter smartere lydudstyr til mødelokaler og universiteter. For noget af det, vi har lært af pandemien er, hvor afgørende det er, at vi kan kommunikere sikkert og klart med hinanden uanset, hvor vi befinder os. 

Sennheiser er specialist i lyd. Virksomheden, der har været frontløber i branchen igennem mange årtier, har udviklet loftsmikrofonen TeamConnect Ceiling 2, som Christian Almer hos Sennheiser har store forventninger til. 

”Vi udviklede oprindeligt vores loftsmikrofon til større mødelokaler, der blev brugt til virtuelle møder. Vi ville gerne lave en løsning, der var nem for brugerne at benytte. Den skulle have den gode lydkvalitet, som Sennheiser nu igennem 75 år er kendt for, og samtidig være så diskret en løsning som muligt. Og vores udviklere ramte plet med TeamConnect Ceiling 2,” siger Christian Almer, der er Technical Application Engineer i Sennheiser.

Kort sagt, så giver TeamConnect Ceiling 2 brugeren bevægelsesfrihed. Tommelfingerreglen er, at mikrofonen dækker 50-60 kvadratmeter. Det smarte er, at mikrofonen helt automatisk fokuserer på den, der taler. Alle, der sidder indenfor mikrofonens dækningsområde, vil gå klart og tydeligt igennem til dem, der lytter med i den anden ende. Der er også den rent praktiske fordel ved, at mikrofonen er placeret i loftet – nu får man ryddet bordet for bordmikrofoner og tilhørende kabler. Desuden slipper man helt for problemer med, hvordan man skal montere et headset, eller mikrofoner der er løbet tør for batteri.

Sennheisers loftsmikrofon understøtter i sagens natur også den stigende fokus på ’touchless audio’ og ’Bring-Your-Own-Device’ under COVID-19 pandemien, som udspringer af en udbredt bekymring om at røre ved ting, som andre har rørt ved eller haft tæt på munden – som f.eks. mikrofoner. 

”Vi får mange henvendelser fra virksomheder og højere læreanstalter, som ser et stort potentiale i vores loftsmikrofon. Allerede inden Covid-19 var vi startet på at designe løsninger til universiteter, der i Danmark er langt foran med den hybride undervisning, men det har i den grad fået et boost af pandemien. Det er en stor fordel, at der ikke er nogen fysisk håndtering af mikrofonudstyr.” 

Mange anvendelser
TeamConnect Ceiling 2 (TCC2) har flere anvendelsesmuligheder end det typiske større mødelokale i virksomheden. 

”Det, at der ikke skal håndteres udstyr, har gjort, at nogle universiteter er begyndt at installere TCC2 i deres auditorier. Her har man tidligere skullet håndtere trådløse mikrofoner til spørgsmål fra salen. Men nu har man i stedet hængt 6-8 mikrofoner op i loftet og ved hjælp af en zone-inddelt højttalerløsning, kan man nu sende lyd fra den forreste ende af auditoriet til dem, der sidder på bagerste række, og omvendt. Elever, der deltager virtuelt hjemmefra, kan høre både præsentation og spørgsmål. Alle kan høre, hvad der bliver sagt,” siger Christian Almer.

Selv helt små undervisningslokaler bliver udstyret med en TCC2 loftsmikrofon. Når man kommer ind i et mindre lokale, vil man normalt ikke tænke på, at folk ikke kan høre en. Det gør, at en evt. trådløs mikrofon bliver glemt, og dem der følger med virtuelt i den hybride undervisning fra lokalet, ikke kan følge med. Her er det igen en fordel, at mikrofondelen ikke er noget, man skal tænke over, når man har valgt TCC2-løsningen. 

”TCC2 er også blevet anvendt til video- og podcastproduktion. Man behøver ikke udstyre alle de medvirkende med små klipsmikrofoner, hvis TCC2 er installeret. Sennheiser har også installeret loftsmikrofonen i retssale. I retssale oplever man f.eks. at særligt aggressive tiltalte nogle gange ødelægger de mikrofoner, der står foran dem på bordet. Det sker ikke med en mikrofon i loftet,” fortæller Christian Almer.

En smart funktion ved loftsmikrofonen er, at man kan opsætte en prioritetszone. Det kan f.eks. være bestyrelsesformandens plads eller podiet i et auditorium. Når der bliver talt fra denne zone, vil denne tale bliver prioriteret over andre. Det kan også være, at der er små støjkilder i rummet, som man ikke ønsker mikrofonen skal fokusere på. For at løse det problem kan man benytte sig af muligheden for at opsætte 5 udelukkelseszoner. Dvs. mikrofonen vil ekskludere disse lydkilder, som f.eks. støj fra ventilation eller en blæser i en projektor. 

Bring-Your-Own-Device med MobileConnect
Et andet spændende produkt som Christian Almer ser et meget stort potentiale i, er MobileConnect. Streaming af lyd til telefoner. Igen et produkt som blev udviklet til ét specifikt formål, men som nu er efterspurgt til mange forskellige applikationer og af mange brancher. 

”MobileConnect er kort beskrevet en boks, man sender lyd ind i, som derefter sender det ud på WIFI. Kun brugere tilknyttet dette WIFI kan høre lyden via en app. Da det er lige meget, hvad lydkilden er, er det nærmest ubegrænset hvad man kan benytte MobileConnect til. Det eneste, det ellers kræver, er et godt WIFI,” siger Christian Almer.

Især her efter pandemien, hvor restriktionerne er blevet ophævet i Danmark, er der meget stor efterspørgsel på dette system. For desinficering og rengøring af ting andre har brugt eller har haft på fylder stadig meget. Vi har stadig ikke lyst til at bruge en hovedtelefon, som er blevet benyttet af alle mulige andre. Virksomheder og universiteter ser derfor en stor fordel i, at de nu kan sende lyden til brugernes egne smartphones.

MobileConnect App’en til iPhone og Android smartphones kan downloades gratis. Virksomheden eller universitetet, der tilbyder streaming via app’en, kan selv vælge, hvordan disse streamingkanaler kan tilgås, og om alle eller kun nogle kanaler skal være synlige. Man kan også printe en QR kode ud, som automatisk kobler en op til den kanal, man vil lytte til. Og man kan også sikre sig, at uvedkommende personer ikke lytter med, ved at sætte en 6-cifret pinkode på. 

Oprindeligt udviklet til hørehæmmede
”Vi udviklede oprindeligt MobileConnect som en ny og smartere løsning til hørehæmmede på universiteterne, som en erstatning til den gamle løsning – teleslyngen. Universiteterne har i forvejen en rigtig god WIFI-infrastruktur, som vi kunne benytte til at sende lyd til de hørehæmmedes egne smartphones. For eleverne betyder det, at de nu frit kan vælge hvor i lokalet, de ønsker at sidde. 

De er ikke nødsaget til at placere sig i dedikerede områder, hvor teleslyngen er installeret. Og vi ønsker, at alle skal føle sig inkluderede i undervisningen. Ydermere – når vi benytter brugernes egne smartphones, så giver det nogle helt nye muligheder for at kunne tilpasse lyden, så det passer til brugerens individuelles høretab.” 

MobileConnect har mange anvendelsesmuligheder. Systemet har været brugt til alt lige fra ’silent disco’ til udstillinger på museer, hvor lyd har været en del af oplevelsen. Sennheiser oplever også efterspørgsel fra udlejningsvirksomheder, der skal bruge et system til tolkeopgaver til konferencer med flersprogede deltagere. 

”Hvor mange bokse der skal bruges, når man anvender MobileConnect, afhænger af hvor mange kanaler, man gerne vil tilbyde brugerne. En boks kan lave to seperate stereo audiostreams med et totalt maksimum på 100 brugere. Det maksimum skyldes, at vi gerne vil sikre en høj lydkvalitet til brugerne. Vil man have, at flere brugere skal kunne lytte til samme lydkilde eller tilbydes flere streaming-kanaler at vælge imellem, så installerer man flere bokse,” siger Christian Almer.

Sennheiser blev grundlagt i 1945 som ”Laboratorium Wennebostel” eller ”Lab W” – af elektronikingeniør Prof. Dr. Fritz Sennheiser. I 1947 kom ”Lab W” ind i lydverdenen med lanceringen af sin første egenudviklede mikrofon. 

Sennheiser har siden løbende skabt de nyeste trends i lydbranchen og markeret sig med mange teknologiske milepæle. Den første retningsbestemte mikrofon i 50’erne, de åbne hovedtelefoner i 60’erne, infrarød overførselsteknologi i 70’erne og trådløs multikanal-overførsel i 80’erne. I 90’erne udviklede Sennheiser hoved-relaterede surroundsystemer, mens intelligente lydinformationssystemer var i fokus i starten af det nye årtusind. 

Sennheiser havde i 2020 en omsætning på 573,5 millioner EUR. 

Læs mere på www.sennheiser.dk

Vi udviklede oprindeligt vores loftsmikrofon til større mødelokaler, der blev brugt til virtuelle møder. Vi ville gerne lave en løsning, der var nem for brugerne at benytte. Den skulle have den gode lydkvalitet, som Sennheiser nu igennem 75 år er kendt for, og samtidig være så diskret en løsning som muligt.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

TeamConnect Ceiling 2
En loftsmikrofon med 28 indbyggede højkvalitets kondensator mikrofoner og en patenteret teknologi, der automatisk sørger for at fokusere på den talende person. Indstillinger i TeamConnect Ceiling 2 gør det muligt at fremhæve et enkelt område i lokalet, mens 5 forskellige udelukkelseszoner gør det muligt at fjerne uønskede støjkilder. TeamConnect Ceiling 2 er en unik lydløsning, der fremhæver de personer, der taler - og er særdeles velegnet til konferencer, klasseværelser, forelæsninger, foredrag og bestyrelseslokaler.

MobileConnect App
MobileConnect er en løsning til assisteret og personlig lytning, der kan streame lyd via Wi-Fi til iOS- eller Android-telefoner. App’en gør det muligt at fokusere på det talte ord i forskellige sammenhænge og lytte via egen smartphone og eget headset. Lyden kan sendes direkte til hovedtelefoner, høreapparater og implantater.

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...