Sponseret indhold

Før bookede vi et mødelokale – Nu booker vi også skrivebord og ladestander

I løsningen Resource Central indikerer interaktive plantegninger de ledige møderum og fleksible arbejdsstationer.

Af:

Add-On Products har specialiseret sig i kalender- og planlægningsløsninger, der hjælper de stadig mere hybride virksomheder og deres medarbejdere med at bruge tiden og udnytte ressourcerne mere effektivt. Det handler om at møde virksomhederne og medarbejderne i den virkelighed, de er i, mener Add-On Products.

I takt med, at det hybride arbejde bliver mere og mere udbredt, vokser behovet for værktøjer, der kan hjælpe virksomheder og medarbejdere med at optimere brugen af de ressourcer, der skal være til rådighed i en mindre stationær hverdag. Den gode nyhed for virksomheder og medarbejdere er, at de redskaber har været tilgængelige længe.

”Den fleksibilitet, der skal til for at etablere velfungerende rammer for mere hybridt arbejde, hænger naturligt sammen med de planlægningsværktøjer, vi har hjulpet virksomheder med i en årrække,” siger Jesper T. Sonne, Area Manager i Add-On Products, som udvikler softwareløsninger til planlægning af arbejdspladser, møder og ressourcer til Microsoft-services som Outlook, Exchange & Office 365.

Ind og ud af kontoret
”Set fra virksomhedens synsvinkel handler den hybride arbejdsplads i bund og grund om, hvordan den kan optimere brugen af sine ressourcer, både så virksomheden bliver mere kosteffektiv, og så de ressourcer, der er, kan understøtte en mere fleksibel hverdag. Hvad koster det at have skriveborde eller rum stående? Hvor meget bliver de brugt? Har vi for mange eller for få i forhold til vores nye behov? De spørgsmål har vi med vores løsninger hjulpet virksomheder med at besvare i mange år. Men efterspørgslen er da eskaleret de seneste år, og der er meget mere fokus på den hybride arbejdsplads, hvor medarbejdere flyder ind og ud af kontoret, end vi har set tidligere,” siger Jesper T. Sonne.

Nemt at overskue og booke
I en mere hybrid organisation har medarbejderen måske ikke længere behov for sit eget, faste skrivebord, men har i stedet brug for at have adgang til et skrivebord efter behov. Add-Ons løsninger er derfor også en hjælp til medarbejderne, for jo nemmere det er at overskue og booke de ressourcer, man har behov for, jo bedre kan man optimere sine arbejdsprocesser.

”Det at finde et skrivebord eller et mødelokale med det rigtige udstyr er ikke medarbejdernes primære arbejdsopgave, og det kan skabe en del forvirring og frustration i virksomhedens udvikling mod en mere hybrid arbejdsplads, hvis ikke de ting er på plads og fungerer gnidningsfrit, så ikke medarbejderne spilder arbejdstid,” siger Simon Fisker, Product Owner i Add-On Products.

Overblik på farten
Med løsningerne Resource Central og Workspace Booking App kan virksomhedens medarbejdere let se ledige kontorpladser og mødelokaler – også med deres mobil, når de er på farten. Uanset om du er på kontoret eller på farten kan Workspace hjælpe dig med at administrere din arbejdsdag og finde det rigtige arbejdssted efter behov. Du kan søge efter ledige ressourcer for at finde et arbejdssted, der passer til dine kriterier, eller du kan bruge interaktive plantegninger, der visuelt indikerer de ledige møderum og fleksible arbejdsstationer.

En ekstra tilføjelse, der giver overblik og får dagligdagen til at glide nemmere, er Add-On Products’ dynamiske digitale skærme til booking af kontorpladser, der også kan fungere som display til møderumsbooking. Skærmene kan ud over det kombineres med Workspace appen for øget fleksibilitet og nemhed.

Tæt på kollegaen
I Workplace-appen kan du som medarbejder for eksempel søge efter en arbejdsstation eller et møderum nær bestemte kollegaer eller dit team.

”Det kan være, at du ved, at du den kommende torsdag skal arbejde sammen med en bestemt kollega. Så er det relevant at sidde i nærheden af personen, og i vores app kan du nemt finde ud af, hvor personen har placeret sig, og hvor der er ledige stationer. Men der er også mulighed for, at virksomheden selv kan sætte kriterier for, hvem der kan sidde hvor, så ikke medarbejderne møder ind hulter til bulter, men sidder placeret meningsfuldt i forhold til deres arbejdsområder og de kolleger, de har mest at gøre med. Virksomheden har stadig den overordnede styring, men medarbejderne oplever en høj grad af fleksibilitet,” forklarer Jesper T. Sonne.

Nyt syn på skriveborde
Han fortæller, at der hos nogle kunder lige frem er opstået konkurrence blandt medarbejdere om at få plads ved de mest eftertragtede skriveborde.

”Det er naturligvis sat på spidsen og sagt med et glimt i øjet, men det er sikkert, at mange virksomheder vil få et helt nyt syn på skriveborde. Deres placering, egenskaber og udstyr vil blive faktorer i medarbejdernes trivsel og effektivitet. Omvendt vil medarbejderne ikke længere se skrivebordet som deres eget, men som en værdi, de kan booke, når de har brug for et bestemt skrivebords kvaliteter.”

Add-On kan også være behjælpelig, når virksomhederne nu skal finde ud af, om de har det antal skriveborde, de har behov for.

”Med kombinationen af sensorer og rapportering fra vores platform kan vores løsninger hjælpe virksomhederne med at måle på, hvor meget de enkelte borde og arbejdspladser bliver brugt.”

Virksomhedernes virkelighed
Når brugere af Add-On’s løsninger sidder og skal planlægge et møde i Outlook, invitere deltagere og vælge et lokale, er Add-On til stede med sin app og giver overblik over de ressourcer, der skal til for at holde mødet.

”Det hele handler om at minimere den tid, medarbejderen skal bruge for at finde og booke de nødvendige ressourcer. Og det behøver ikke at begrænse sig til mødelokaler og skriveborde. Vi integrerer også virksomhedens bilflåde, cykler, bærbare computere, bestilling af kantineservice, parkeringspladser og bookning af ladestanderne udenfor til medarbejdernes elbiler. Også dér kan virksomheden opstille regler i systemet, så ikke den samme medarbejder blokerer en ladestander en hel dag. I det hele taget handler det for os om at møde virksomhederne i den verden, de og deres medarbejdere er i, og så hjælpe dem med de fordele og ulemper, der møder i det hybride arbejdsmarked,” siger Simon Fisker.

Add-On Products hjælper offentlige og private virksomheder til bedre kommunikation, vidensdeling og mere effektive arbejdsgange. Add-On Products software inkluderer håndtering og booking af bl.a. fleksible arbejdspladser og digitale skilte samt en række andre serviceydelser, der alle let integreres med Microsoft Outlook® og Office 365.

Flere end 500.000 klienter på verdensplan bruger Add-On Products’ produkter til at betjene såvel interne som eksterne kunder. Add-On Products er Microsoft Gold Partner og anerkendt globalt for prisvindende produkter. Add-On Products har hovedkontor i Vejle, et lokalt salgskontor i Toronto, Canada og en udviklingsafdeling i Hanoi, Vietnam.

Se mere på www.add-on.com

Den fleksibilitet, der skal til for at etablere velfungerende rammer for mere hybridt arbejde, hænger naturligt sammen med de planlægningsværktøjer, vi har hjulpet virksomheder med i en årrække.

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...