Danske SMV’er kan få afgørende indflydelse på fremtidens robotstandarder

Af:

Danmark er langt fremme inden for robotteknologi og flere mindre danske virksomheder har meldt sig klar til kamp med spændende robotløsninger.
Derfor er der også interesse fra dansk side for at få indflydelse på de internationale standarder, som er på vej.

Danmark står stærkt på den internationale bane, når det kommer til brugen og produktionen af robotter. Dansk Standards robotudvalg, S-850 Robotik, skal være med til at styrke denne danske styrkeposition inden for robotteknologi, som spås en lys fremtid. –

– Mængden af know how om robotteknologi er enorm i Danmark. Den danske robotindustri står stærkt internationalt. Danske producenter har fx stort fokus på at have klare standarder inden for robotsikkerhed og ved at engagere sig i arbejdet, får de danske virksomheder uvurderlig tidlig viden om fremtidens marked og krav, hvilket er med til at sætte dem i spidsen inden for robotteknologi, fortæller Søren Nielsen, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Danmark kan sætte vigtige fingeraftryk på morgendagens standarder
Alle danske virksomheder med interesse i robotteknologi kan deltage i det nye udvalg, hvor ambitionen er at sikre dansk indflydelse på den europæiske og internationale standardisering inden for robotområdet.

Mængden af know how om robotteknologi er enorm i Danmark.

En af dem, der allerede deltager i Dansk Standards robotudvalg er Lasse Kieffer, som desuden er valgt som formand. Lasse har en baggrund som elektronikingeniør og har arbejdet med robotter og robotstandarder hos Purple Robtics, Universal Robots og OnRobot i en årrække. Han er derfor en yderst kompetent repræsentant for danske interesser i international sammenhæng.

– Der er mange standardiseringsaktiviteter i gang på robotområdet på internationalt niveau, både i det mere garvede industrielle felt, men også inden for helt nye industrier med store potentialer. Det er ingen hemmelighed, at jeg med formandskabet ønsker at få fart på standardiseringen – udviklingen går stærkt, og det skal standarderne støtte op om. Standarder skal være gennemarbejdede og pålidelige, så teknologi kan anvendes sikkert og fornuftigt, siger udvalgsformanden Lasse Kieffer.

Standardisering styrker konkurrencekraften
Og deltagelsen er vigtig. På den måde kan danske virksomheder nemlig styrke deres nationale og internationale markedsposition – uanset størrelse.

– Mange tror fejlagtigt, at standardisering er for store virksomheder. Små virksomheder har lige så store muligheder for indflydelse og kan være med til at præge den internationale udvikling i den retning, der er optimal for netop deres virksomhed. På den måde vokser de sig større nationalt og internationalt, fortæller Søren Nielsen.

Også ifølge Lasse Kieffer er det vigtigt, at danske virksomheder sidder med ved bordet, når der skal diskuteres standarder inden for robotteknologi. Det sikrer virksomhederne indflydelse og gør, at de kan være på forkant med ændringer inden for deres område, hvilket er nyttigt fx når de skal introducere nye produkter på markedet.

– Som virksomhed får man dels indflydelse på, hvordan terminologi og sikkerhedsprincipper skal være i kommende standarder, og dels tidlig information om kommende standarder. Det sidste skal man bestemt ikke undervurdere. En ting er at kende standarderne før de kommer, men ofte er det essentielt at forstå, hvorfor de er ændret, og hvordan ændringerne skal tolkes, slutter han.

Alle med interesse og viden på området kan deltage i Dansk Standards udvalg for Robotik (S-850). På den måde kan man være med til at sætte fremtidens standarder på området og få indflydelse på fremtidens markedskrav på området.

Læs mere her: 

https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/maskiner-og-mekanik/robotik 

eller på www.ds.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...