Sponseret indhold

Dansk Industri: Iværksætterne spiller afgørende rolle i den grønne omstilling

Fra venstre: Rikke Hougaard Zeberg, Direktør i DI Digital, Anne Højer Simonsen, Vicedirektør i DI og Sine Linderstrøm, Teamleder i DI SMV og Iværksætteri.

Af:

For at nå Danmarks mål om at blive klimaneutralt i 2050 har vi brug for, at de mange politiske målsætninger bliver omsat til handling. Alle virksomheder skal med ombord og bidrage, ellers når vi det ikke.

Erfaringen og tyngden fra ældre, større virksomheder er vigtig for den grønne omstilling, men lige så vigtige er de nye innovative, bæredygtige løsninger, som iværksætter-virksomheder kan levere. De store virksomheder er i vid udstrækning selv i stand til at sætte mål og agere i en ambitiøs retning, men politikere og organisationer skal gøre en særlig indsats for at få SMV’erne med. For det er især blandt iværksætterne, at der bliver igangsat nye idéer og banebrydende teknologiske løsninger.

Men for at det kan lykkes, skal der fokus på tre ting. For det første kan den offentlige sektor i høj grad gå forrest og gøre en stor forskel, hvis de opprioriterer grønne indkøb. Det betyder også, at der skal sættes et CO2-reduktionsmål for offentlige indkøb, så efterspørgslen på grønne innovative løsninger stiger. Markedet skal simpelthen i højere grad understøtte grønt iværksætteri. For det andet er der brug for større tålmodighed og risikovillighed hos både det offentlige og private, når det gælder finansiering og skalering af green tech-løsninger. Mange mindre virksomheder har fysiske produkter, der kræver dyrt udstyr at teste, lange udviklingsforløb og svære produktionsprocesser. Det skal vi kunne rumme.

Sidste forudsætning for at skabe mange flere nyskabende teknologiske grønne løsninger blandt iværksættere er, at forskningen på universiteterne i højere grad omsættes til virkelige løsninger. Mulighederne for at modne og udvikle de spin-outs, der skal løse de problemer, vi står overfor, bør forbedres. Og derfor skal det gøres nemmere for iværksættere at overføre rettigheder fra universiteterne til private virksomheder. Det bliver i dag oplevet som meget ressourcekrævende. Det er, hvad DI hver dag sammen med dansk erhvervsliv kæmper for. For vi kommer ikke i mål uden teknologiens og iværksætternes hjælp.

Artiklen og foto er en del af temaet Tech for the Planet 2022, udgivet af TechSavvy Media.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
FUJIFILM Diosynth Biotechnologies 8336 web
Biotek-dna gør FUJIFILM i Hillerød til ombejlet CDMO

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...