Sponseret indhold

Colocation sikrer høj driftssikkerhed og lav time to market på samme tid

Interxion huser en lang række store danske virksomheders on premise-miljø og forsyner samtidig virksomhederne med direkte og hurtig adgang til ledende cloud-udbydere via dedikerede, private fiberløsninger.

Af:

Digitaliseringen udfordrer virksomheders infrastruktur, der både skal levere sikker drift og minimal time to market. Løsningen for mange virksomheder er colocation datacentre som Interxions, hvor netværk, infrastruktur og direkte adgang til cloud-løsninger, mødes.

I takt med at virksomhederne bliver mere og mere digitaliserede, har de behov for, at deres infrastruktur bliver bedre forbundet, så de på samme tid kan bevare en høj driftssikkerhed og samtidig få den lavest mulige time to market. Derfor er opfattelsen af, hvad et colocation datacenter er og skal kunne, i disse år under kraftig forvandling. Datacentret er ikke længere kun et sted, hvor virksomheder kan opbevare deres servere sikkert, men et fleksibelt connectivity hub – et vitalt og afgørende knudepunkt i virksomhedens infrastruktur og forretning. Det moderne colocation datacenter er stedet, hvor netværk, virksomhedens infrastruktur og de cloud-løsninger, virksomheden har brug for, mødes.

Et markant eksempel på den udvikling herhjemme er Interxions colocation datacenter-campus, som huser en lang række store danske virksomheders on premise-miljø og samtidig forsyner virksomhederne med direkte og hurtig adgang til ledende cloud-udbydere via dedikerede, private fiberløsninger.

Understøtter digitaliseringen
”Vi sørger selvfølgelig stadig for at opbevare serverne både bæredygtigt og sikkert, men den største værdi i et colocation datacenter som vores består i dag i at understøtte virksomhedernes digitalisering ved at give dem nem adgang til netværk, cloud-udbydere og andre services,” siger Peder Bank, Managing Director i Interxion: A Digital Realty Company, Danmark. Efterhånden som digitaliseringen griber om sig, bliver virksomhedernes workloads spredt på forskellige cloud-tjenester.

”Alt det skal virksomheden – og ofte også dens kunder – kunne få fat i nemt og uden ventetid. Den opgave løses bedst, når virksomheden benytter muligheden for at forbinde sig direkte til andre services i vores datacentre, hvor serverne bogstaveligt talt står klos op ad rampen til en lang række førende cloud-platforme, frem for at virksomheden skal have transporteret alle data frem og tilbage til sit eget private datacenter,” siger Peder Bank.

En af de kunder, der benytter Interxions direkte, dedikerede forbindelser til globale cloud-platforme er Saxo Bank.

”Det faktum, at Interxion kan tilbyde os direkte, dedikerede forbindelser til AWS og Microsoft Azure i datacenteret, er en stor fordel for vores forretning,” udtaler Jeanette Slagslunde, COO, IT Enterprise Platforms Engineering, Saxo Bank.

Ikke alt flyttes i cloud
Det ville være nemt, hvis virksomhederne så bare kunne lægge alt i cloud, men den strategi giver kun mening for nogle virksomheder, mener Peder Bank.

”Over hele Europas ser vi, at større virksomheder flytter meget i cloud – men ikke alt. Der er stadig data, som virksomhederne af forskellige årsager ikke vil have i cloud. Det gælder først og fremmest de data, som virksomhederne stadig ønsker at have fuld kontrol over. Derfor vælger de i stigende grad colocation i tæt forbindelse med cloud. Derudover vil den digitale udvikling med 5G, AI, machine learning og IoT generere stadig større krav til kapacitet, strøm og køl i datacentre, som vi er blandt de få, der er rustede til at håndtere,” siger Peder Bank.

Workloads spredt på relevante datacentre
For virksomheder med medarbejdere og slutbrugere på andre kontinenter kan en løsning med et enkelt connectivity hub give problemer med latency (latenstid), dvs. forsinkelse mellem en brugers handling og applikationens svar efter at have behandlet informationen. Interxion blev sidste år fusioneret med den verdensomspændende datacenter serviceudbyder Digital Realty, og derfor kan Interxion i Danmark nu hjælpe sine kunder med colocation i hele verden. Det sker gennem den globale platform, PlatformDIGITAL, der rummer mere end 250 netværksforbundne datacentre, hvilket gør det nemt for kunderne at skalere deres forretning.

”Har du vitale aktiviteter eller kunderelationer andre steder i verden, er det ikke nok, at du har samlet din IT hos os i København. Hvis du vil være så tæt som muligt på medarbejdere og kunder i Singapore, Mombasa eller Buenos Aires, så kan vi nu hjælpe dig med at fordele dine workloads på de relevante datacentre, så du får kortest mulig latency,” siger Peder Bank.

Således er beskyttelse mod latency issues også en af årsagerne til, at investeringsbanken Saxo Bank benytter colocation.

”Selv om vi flytter mere og mere til cloud, er det stadig vigtigt for os at have mulighed for at benytte colocation datacentre, fordi det beskytter os mod problemer med latency. Og latency er absolut fjende nummer et i forhold til vores services,” siger Jeanette Slagslunde.

Hændelser med store konsekvenser
Behovet for risikostyring og en minimal time to market deles af virksomheder i mange forskellige brancher, men er ikke mindst udtalt i den finansielle sektor, hvor stadig flere operationer både internt i organisationen og eksternt mod professionelle og private kunder skal foregå i realtid. En optimeret IT-infrastruktur reducerer risikoen for dyrebar nedetid og øger tilliden fra kunderne, hvilket er helt centralt for virksomheder inden for fx. finans og logistik.

”De fleste finansielle virksomheder opererer i dag på den komplekse præmis, at de på samme tid skal minimere risiko og forkorte time to market mest muligt for deres services. Men efterhånden gælder det faktisk også for rigtig mange andre virksomheder, at de både ligger i konkurrence og i en fortsat digitaliseringsproces, hvor time to market og driftssikkerhed er afgørende parametre, de skal indrette deres cloudstrategi og infrastruktur efter. Uforudsete hændelser i datacenteret som en fejl på et brandsystem eller lignende kan få store konsekvenser, da det i worst case kan føre til aftalebrud eller manglende compliance, hvilket fx kan føre til bøder fra kunder eller tilsyn,” siger Peder Bank.

Datacentrets vigtige rolle bekræftes af Jeanette Slagslunde fra Saxo Bank: “Stabilitet og operationel ekspertise i datacentret er af vital betydning for vores forretning. Pålidelighed og tilgængelighed er nøglekomponenter i vores service, fordi vi er 24/7 og i realtid.”

Compliance, sikkerhed og bæredygtighed
Hos Interxion står virksomhedens servere og data i et SOC 2-auditeret miljø, hvor der udover netværk og dedikerede adgange til cloud-løsninger er taget hånd om certificeringer, compliance og bæredygtighed.

”Da vores kernekompetence er at etablere, udvikle og drifte colocation-centre på globalt plan, er vi eksperter på områder som compliance, sikkerhed og bæredygtighed. Kombinationen af bæredygtigt design, optimeret infrastruktur, miljøvenlig drift og grøn strøm betyder, at virksomheder, der vælger at placere sig i vores datacentre, ikke bare kan drifte deres IT med stor sikkerhed, men også kan gøre det med et bæredygtigt aftryk og god samvittighed,” slutter Peder Bank.

Interxion fusionerede i 2020 med Digital Realty og hedder nu officielt ’Interxion: A Digital Realty Company’ i EMEA, hvor virksomheden har mere end 100 datacentre i 11 europæiske lande. På globalt plan har Digital Realty 290 datacentre og er en af verdens absolut største udbydere af colocation datacentre. Med den globale platform PlatformDIGITAL har Digital Realty gjort det nemt for virksomheder at etablere og skalere deres digitale forretning over hele verden. 

Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og ledende clouds. I Danmark er Interxion det eneste datacenter, der kan tilbyde adgang til Microsoft Azure ExpressRoute, AWS DirectConnect og Google Cloud Interconnect.

Se mere på www.interxion.com/dk

Den største værdi i et colocation datacenter som vores består i dag i at understøtte virksomhedernes digitalisering ved at give dem nem adgang til netværk, cloud-udbydere og andre services

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...